19 / 04 / 2024

Emirali Şimşek: KEY'de hak sahipleri yine mağdur ediliyor!

Emirali Şimşek: KEY'de hak sahipleri yine mağdur ediliyor!

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, KEY ödemelerinde yasa ile belirlenen sürelerin azami süreler olduğunu belirterek, bu sürenin beklenmemesi gerektiğini bildirdi.



Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, 5939 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair 5664 sayılı Kanunda Değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun ile KEY'de alacaklarını alamayan hak sahiplerinin bir kez daha mağdur edildiğini öne sürdü. Yasa ile KEY ödemelerinin 1.5-2 yıla yakın bir süreye yayıldığını ileri süren Şimşek, "Emekçilerin paralarının gasp edildiğini" savundu.

Emirali Şimşek, hak sahiplerine önceki yasayla öngörülen 3 aylık itiraz süresi için de ek süre getirilmediğini bildirerek, hak sahiplerinin son listenin açıklanmasından itibaren süresi içinde dava açma dışında herhangi bir hakka sahip olmadığını kaydetti.

Gecikme zammı ve ilave artış oranlarının da düşük olduğunu öne süren KESK Genel Sekreteri Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yasa ile belirlenen süreler azami olup bu süreler beklenmemelidir. KEY kesintisi yapıldığı halde bildirilmeyen mağdurların ödemelerini hazine üstlenerek, yaptığı ödeme ile ilgili kuruma rücu etmelidir. Konfederasyonumuz
mağdur olan emekçilerin hukuki mücadeleleri için destek olacak, hükümet yüz binlerce dava ile karşı karşıya kalacaktır. Bu kadar davanın maliyetinin çok daha yüksek olacağını hükümet görmeli, KEY kesintileri yapılan dönemde çalıştığı Emekli Sandığı ve SSK kayıtları doğrulanan hak sahiplerine derhal ve gecikme faizi ile birlikte ödeme yapılmalıdır."
AA


Geri Dön