29 / 03 / 2024

Emirdağ'da doğalgaz çalışmaları mayısta başlıyor!

Emirdağ'da doğalgaz çalışmaları mayısta başlıyor!

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, ilçeye getirilecek doğalgazın BOTAŞ'ın 2015 yılı programına alındığını açıkladı. Bir basın toplantısı düzenleyen Koyuncu, çalışmaların mayıs ayında başlayacağını bildirdi,



AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, ilçeye getirilecek doğalgazın BOTAŞ'ın 2015 yılı programına alındığını açıkladı. Bir basın toplantısı düzenleyen Koyuncu, çalışmaların mayıs ayında başlayacağını bildirdi, AK Parti Emirdağ İlçe teşkilatı olarak süreci takip ettiklerini kaydetti. Koyuncu, şunları söyledi: "BOTAŞ Genel Müdürlüğü ve ilgili daire başkanları nezdinde yaptığımız girişimler ve çalışmalar sonucunda, Emirdağ doğalgazı 2015 programına alınmıştır. En uygun temin noktası Bolvadin ilçesinden geçen Konya-İzmir doğalgaz hattı olarak belirlenmiştir. Değerlendirme ve kararlar Ocak 2015 içinde belirlenmiş olup Emirdağ imar planı sının kadar olan ön güzergah belirlenmiştir. Bu çalışmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız'a sunulmuştur. 

Mart 2015 başında mühendislik çalışmaları, jeolojik zemin etüdü ve kamulaştırmaları kapsayan ihale süreci tamamlanmış olacaktır. Mayıs ayı içerisinde ihaleyi alan firma sahaya inerek çalışmalara başlanmış olacaktır. Doğalgaz Emirdağ'a getirilmesinden sonra inşallah 2017 yılı içerisinde ilçemiz doğalgazı kullanmaya başlayacaktır." 


Afyon Kurtuluş


Geri Dön