19 / 04 / 2024

Emirgan'da Boğaz keyfine beton engeli!

Emirgan'da Boğaz keyfine beton engeli!

Emirgan’da 8 metre genişletilen yaya yolunda projede yer alan 1550 metrekarelik yeşil alandan eser yok. Bisiklet yolu tamamlandı ancak güzergâh boyunca oturacak bir bank yok!



İstanbul’da Boğaz keyfi yapmak isteyenlerin en büyük sıkıntılarının başında yaya ve araç yolunun yetersiz olması geliyor. Sıkışıklığın en yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri de Emirgan Sakıp Sabancı Caddesi... 8 metre genişletilen yaya yolu projesi gecikmeli olarak hayata geçirilirken, bu kez de ortaya çıkan manzara tartışma konusu oldu. Peyzaj çalışmaları yapılmayan alanda projede gözüken 1550 metrekarelik yeşil alandan eser yok. Vatandaşlar güzergah boyunca oturacak bank bile bulamıyor. 


Haftasonları Boğaz hattında yaşanan yaya ve araç trafiği tatil keyfini çileye dönüştürüyor. Yayalar yürümekte, araçlar ilerlemekte zorluk çekiyor. Trafik ve yaya sıkışıklığının en çok yaşandığı yerlerin başında ise Emirgan’daki Sakıp Sabancı Caddesi geliyor. Bu alandaki soruna çare olması amacıyla İBB tarafından başlatılan “Emirgan Sahil Yolu” projesi gecikmeli olarak tamamlandı. Geçtiğimiz yıl başlanan çalışmaların 2014 yılı sonuna yetiştirilmesi beklenirken, kış şartları ve yağışlar nedeniyle proje ancak geçtiğimiz haftalarda bitirilebildi. Ancak bu kez de yaya yolunun yeni görüntüsü eleştirileri beraberinde getirdi. Beton dökülerek doldurulan ve 8 metre genişletilen alanda henüz peyzaj çalışmaları yapılmazken, projedeki 1550 metrekarelik yeşil alandan da eser olmaması dikkatlerden kaçmadı. Bisiklet yolu tamamlanan projede yayaların oturacağı banklar bile konulmadı.


Yaya yolunun su seviyesinden yüksekte olması nedeniyle bu alanda denize girilmediği de dile getirildi. Emirgan Sütiş’ten Polisevi’ne uzanan ikinci etap yaya yolu projesinde de inşaat çalışmaları devam ederken bu bölüm tel örgülerle çevrildi.



Milliyet





Geri Dön