24 / 04 / 2024

Emlak 2014'ten sektöre 1.5 milyar dolarlık doping!

Emlak 2014'ten sektöre 1.5 milyar dolarlık doping!

Körfez Bölgesi başta olmak üzere birçok ülkeden yabancı yatırımcı ve ziyaretçilerin de katıldığı Emlak 2014 fuarının, sektöre toplam 1.5 milyar dolarlık katkı sağlaması bekleniyor...



Körfez Bölgesi başta olmak üzere birçok ülkeden yabancı yatırımcı ve ziyaretçilerin de katıldığı Emlak 2014 fuarının, sektöre toplam 1.5 milyar $'lık katkı sağlaması bekleniyor.



Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası arenadaki vitrini olarak adlandırılan Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı – EMLAK 2014, İstanbul Yeşilköy’deki CNR Expo Fuar Merkezi’nde önceki gün kapılarını açtı. 14 Eylül'e kadar devam edecek EMLAK 2014, 20 bin metrekarelik fuar alanında sergilenen 250'nin üzerinde projeye ev sahipliği yapıyor. 6.000’i yabancı olmak üzere yaklaşık 35.000 ziyaretçiyi çekmesi beklenen fuarın sektöre ciddi anlamda hareket getirmesi bekleniyor.  Ortadoğu, Körfez Bölgesi ve Arap Yarımadası başta olmak üzere birçok ülkeden yabancı yatırımcı ve ziyaretçilerin de katıldığı Emlak 2014'ten sektöre beklenen katkı ise 1.5 milyar dolar.  


YILDIZ PROJELER SERGİLENİYOR


A ve B sınıfı villa, konut ve toplu konut projeleri, rezidanslar, AVM ve iş merkezleri, plazalar, sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinin tanıtımı yapılıyor. Sektörün yıldız projelerinin sergilendiği fuarın katılımcıları arasında Ağaoğlu, AKS Grup, Demir İnşaat, E7 Yapı, Karden İnşaat, Makro İnşaat, Polat Yol Yapı,  Rumeli Yapı, Yalçınlar gibi sektörün önemli firmaları yer alıyor. Katılımcılar ilk iki günün neticelerine baktıklarında, sektörün 1.5 milyar dolarlık satış hedefinin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakıyorlar.


22'den sonra indirimli


Yeni kampanyası ve şehir merkezindeki yatırım değeri yüksek projeleriyle fuarda ilgiyle karşılaşan konut üreticilerinden biri de Nef oldu. Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik ise Nef.com.tr üzerinden her akşam saat 22:00’den sonra sadece 3 eve özel sundukları indirim ve süprizler ile sektörün pazarlama anlayışına da yeni bir soluk getirmeye hazırlandıklarını belirtti.


İlk gün 11 konut sattı


Gül Yapı ve Gül Proje, İstanbul’un orta ve üst gelir seviyelerine yönelik geliştirdiği dört projeyi Emlak 2014 Fuarı’nda tanıtıyor. Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül fuarın ilk gününde 11 konut sattıkarı belirtti. Gül, fuarda ilgi çeken Gülpark Yaşam projesinin Esenyurt’ta yükseldiğini, 2015 yılında teslim edilecek projede 564 konut ve 60 ticari birim bulunduğunu söyledi. 


Günde 25 ziyaretçi


TEMA İSTANBUL’da bulunan 3.531 konutun, 2.300'ünün satışının gerçekleştiğine dikkat çeken Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Tema İSTANBUL bir çok açıdan olduğu gibi satışta da yakaladığı başarıyla sektörüne öncülük ediyor. Aylık ortalama 750 ziyaretin gerçekleştirildiği Tema İSTANBUL Satış Ofisi’nde günde ortalama 5 adet konut satılıyor" dedi.   


Özyurtlar da fuarda


Fuarda Nlogo İstanbul ve 1Coastal City projeleriyle yerini alan Özyurtlar İnşaat, yerli yabancı yatırımcılardan ilgi gördü. Büyükçekmece sahilinin kesintisiz deniz manzarasına sahip proje üç blokta 208 konuttan oluşuyor. Projede 27 adet de ticari birim yer alıyor. Görücüye çıkan bir diğer proje de mayısta satışa sunulan Nlogo oldu.


Resim İstanbul Orman 220 binden başlıyor


Ortadoğu Grup, İstanbul’un Avrupa yakasında hayata geçirdiği Merkez Zekeriyaköy ve Anadolu yakasında inşa ettiği Resim İstanbul’un ikinci etabı Resim İstanbul Orman projeleriyle Emlak 2014’te yerini aldı. Grup 8 blokta 328 konuttan oluşan Resim İstanbul Orman’ı 220 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.



ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE/Akşam 


Geri Dön