18 / 04 / 2024

Emlak alım satım harç oranı 2015!

Emlak alım satım harç oranı 2015!

Tapuda verilen emlak alım satım devir hizmeti karşılığında belli oranlarda harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak alım satım harç oranı ne kadar? Emlak alım satım harç oranı 2015 belli oldu mu?



Emlak alım satım harç oranı 2015!

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen bu hizmet karşılığında belli oranlarda harcın ödenmesi gerekiyor.


Ödenecek harç hesabında kullanılan oranlar, her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılı tapu ve kadastro harç oranları tablosu gereğince emlak alım satım harç oranı binde 20 olup; 2014 yılı boyunca yapılan satışların harç hesaplamasında bu oran kullanıldı.


2015 yılına ait emlak alım satım harç oranı henüz belirlenmedi. Emlak alım satım harç oranı 2015 tablosu, 2015 yılının başında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak.


Tapuda gerekli belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekiyor.


Emlak alım satım vergisi ödememe cezası!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön