20 / 04 / 2024

Emlak alım satım vergi uygulaması!

Emlak alım satım vergi uygulaması!

Emlak alım satım vergi uygulaması kapsamında emlak alıcısı ve emlak satıcısı satışa konu olan gayrimenkulün gerçek bedeli üzerinden hesaplanan emlak satım vergisi adı altında devlete vergi öder..



Emlak alım satım vergi uygulaması!


Emlak alım satım vergi uygulaması kapsamında devlet dairelerinde gerçekleştirilen her işlemde vergi ödendiği gibi emlak alım satımında da devlete ödenecek olan vergi yani diğer deyişle tapu harcıdır. Emlak alım satım vergisini kimler öder? Emlak alım satım vergisini emlak alıcısı da emlak satıcısı da eşit miktarlarda öderler. Emlak satıcısı sahibi olduğu gayrimenkulün gerek bedelini tapu müdürlüğüne bildirir ve bu bedel üzerinden emlak alım satım vergisi uygulanır.


Emlak alım satım vergi uygulaması kapsamında önemli olan dier husus ise emlak alım satım vergisi oranlarıdır. Çünkü emlak alım satım vergisi satışa konu olan gayrimenkulün gerçek bedeli ve bu oranın hesaplamasıyla belirlenir. Emlak alım satım vergisi oranı her sene devletin belirlediği mevzuat düzenlemesine göre değişir.


Emlak alım satım vergisi oranı 2013!


Emlak alım satım vergisi oranı 2013 yılı içinde binde 20 olarak belirlendi. Buna göre eğer 500 bin liralık bir gayrimenkulünüz var ise 10 bin lira emlak alım satım vergisi ödeyeceksiniz. Emlak alım satım vergisi dahilinde dikkat etmeniz gereken nokta, bildirdiğiniz gayrimenkulünüzün gerçek bedeli eksik veya yanlışsa cezai bir yatırıma tabi tutulursunuz.



Gayrimenkul alım satım vergisi oranı!


Emlak alım satım vergisi ne kadardır?




Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön