25 / 04 / 2024

Emlak değerleri 4 yıl aradan sonra güncellendi!

Emlak değerleri 4 yıl aradan sonra güncellendi!

Arazi ve gayrimenkullerin fiyatları 4 yıl aradan sonra güncellendi. 4 yılda bir belirleniyor ve emlak vergisinde artışlar yaşandı. Beşiktaş Belediyesi muhtarları yüzde 400'lük artışa itiraz etti.



Arazi ve gayrimenkullerin fiyatları 4 yıl aradan sonra yeniden güncellendi. Kimi yerlerde yüzde 400'e yakın artışlar nedeniyle emlak vergisinde de büyük artışlar yaşandı. 


İtiraz etmeyenler ise 2018 yılında emlak vergisini bu değerlere göre ödeyecek. Emlak Vergisi'nde her yıl 'yeniden değerleme oranın yarısı' kadar artış oluyor.


Emlak değeri 4 yılda bir belirleniyor ve emlak vergisi de bu 'güncel değer' üzerinden veriliyor. 2014-2015-2016 ve 2017 yılı emlak vergileri için baz teşkil eden emlak değerleri 2013 yılında belirlenmişti. Şimdi 2018-2019-2020 ve 2021 yılını içeren bazı teşkil edecek emlak değerleri Takdir Komisyonları'nca belirlendi. 


Bazı yerlerde artışlar yüzde 400'e ulaştı. İstanbul'da Beşiktaş Belediyesi'nin belirlediği değerlere muhtarlar isyan etti. Kuruçeşme, Konaklar, Mecidiye, Nispetiye, Ulus, Levazım, Akatlar, Dikilitaş ve Vişnezade muhtarları, Beşiktaş Muhtarlar Derneği'nden istifa etti. 


Beşiktaş Belediyesi'nin emlak değer tespit komisyonunda da bulunan 9 mahalle muhtarı, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri ilgililere iletti. sonuç alamayan muhtarlar istifa yolunu seçti. Vatandaşlar da olumsuz cevap verilmesi üzerine soluğu adliyelerle aldı.


Nispetiye Mahalle Muhtarı Ayşe Şirinler, "Artışlar anormal. Mahallemizde oturan vatandaşlar babadan, dededen kalma binalarda oturuyor. Çoğu emekli olan vatandaşlar bu paraları ödeyemiyor. Bu artışa bizim şerh koymamız gerekiyordu ve bunu yaptık. Artışlar hakkaniyetli ve ölçülü olmalı" dedi. Artışa tepki gösterip istifa edenlerden Akatlar Mahalle Muhtarı Tayfun Kirmanlı da "Herkesin canı yandı" şeklinde konuştu.




Takvim


Geri Dön