26 / 04 / 2024

Emlak fiyatları Kraliçe Elizabeth'i de etkiledi!

Emlak fiyatları Kraliçe Elizabeth'i de etkiledi!

İngiltere'de geçen bir yıl boyunca etkili olan ekonomik durgunluk ve bunun emlak fiyatlarına olumsuz yansımalarının pek çok emlak zengini gibi İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth'i de olumsuz etkiledi



The Daily Telegraph gazetesinin konuyla ilgili haberinde, Kraliçe Elizabeth'in Kraliyet adına sahibi bulunduğu korular, limanlar, dükkanlar ve sanayi siteleri gibi çeşitli emlakın değer kaybının toplam 1,3 milyar sterlin olarak gerçekleştiği iddia edildi.

Bu kaybın İngiltere'nin en büyük toprak sahibi olarak kabul edilen Kraliçe'nin Kraliyet adına miras yoluyla geçen bütün hükümdarlık topraklarından doğduğu, II. Elizabeth'in kendi şahsi emlakının kayıplarının bu rakama dahil olmadığını yazan gazete, bu emlakın kraliyete ait bölümünün gelirinin de Hazine'ye gittiğini hatırlattı. Söz konusu kaybın yüzde 18'lik bir değer kaybı olduğu da belirtilen haberde, Kraliyet emlakının 16 yıldır ilk kez değer kaybına uğradığı kaydedildi.

Gazete Kraliçe'nin Kraliyet adına sahibi bulunduğu emlakın içinde Londra'daki ünlü Picaddily Meydanı'nda bulunan Tower Plak dükkanı, yine aynı bölgedeki Cafe Royal'in bulunduğu bina, Worcester'daki bir alış-veriş merkezi,Ascot at yarışlarının yapıldığı hipodrom ve Galler'deki bir altın madeni gibi taşınmazların bulunduğuna da dikkat çekti.

Kraliçe'nin Kraliyet adına sahibi bulunduğu mal varlığının içinde 360 bin hektar toprak ile, 2 bin civarında konut ve dükkan gibi 400 ticari emlakın da bulunduğu belirtiliyor.

Bu arada durumu değerlendiren İngiltere Emlak Federasyonu Başkanı Andy Teacher 1 milyar sterlinlik kaybın sadece kağıt üzerinde bir kayıp olduğunu belirtirken, bütün emlak piyasasında çok daha yüksek bir ortalama bir kayıptan söz edilirken, Kraliçe'nin emlakının yüzde 18 değer kaybetmesinin "hafif bir zarar" anlamına geldiğini söyledi. Federasyon Başkanı Teacher, Kraliçe'nin kaybının genel kayba göre sınırlı düzeyde kalmasının da emlakın çeşitliliğinden kaynaklandığını belirtti.

Bu arada Kraliçe'nin Kraliyet adına sahibi olduğu emlakın değerinin düştüğü, ancak gelirlerinin ise arttığı belirtiliyor. Kraliçe'nin kira gelirlerinin son bir yılda yüzde 6 artarak 227 milyon sterline yükseldiği, bu paranın da Kraliçe'nin Parlamento ile yaptığı bir anlaşmanın sonucu olarak Hazine'ye bırakıldığı bildiriliyor. Hazineye gelir olarak kaydedilen bu paranın vergiden de muaf olduğu kaydediliyor.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kraliçe emlakta 1.3 milyar sterlin kaybetti

İngiltere'de resesyon nedeniyle dibe vuran emlak fiyatları pek çok emlak zengini gibi İngiliz Kraliçesi 2. Elizabeth'i de vurdu

Kraliçe'nin emlak portföyündeki çeşitli taşınmaz varlıkların toplam değer kaybının 1.3 milyar sterlini aştığı öne sürüldü. The Daily Telegraph Gazetesi'nin haberine göre, Kraliçe Elizabeth'in Kraliyet adına sahibi bulunduğu korular, limanlar, dükkanlar ve sanayi siteleri gibi çeşitli emlakın değer kaybının toplam 1.3 milyar sterlin olarak gerçekleştiği iddia edildi.

İngiltere'nin en büyük toprak sahibi olarak kabul edilen Kraliçe'nin ve Kraliyet emlakının 16 yıldır ilk kez değer kaybına uğradığı da kaydedildi.

Gazete Habertürk


Geri Dön