26 / 04 / 2024

Emlak Fuarı 2015 yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Emlak Fuarı 2015 yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Yeşilköy'de CNR tarafından düzenlenen Emlak Fuarı, 2015 yılında yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.



CNR tarafından her yıl düzenlenen Emlak Fuarı, bu yıl 4-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği organizasyona Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli firmaları katıldı. Yurtdışında faaliyet gösteren şirketlerinde boy gösterdiği fuar toplamda 2 hallde gerçekleştirildi. Organizasyonu 51 bin 261 kişi ziyaret etti.


Tanıtım ve yeni bağlantı hedefleriyle birlikte birçok konut satışının gerçekleştirildiği organizasyondan özellikle yabancı katılımcıların memnun kaldığı gözlendi.


Fuar iyi, eksikleri var

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz firma yetkilileri ve katılımcıların bazıları, fuarın eksik yanlarının olduğunu ve bunların bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.


2014 yılında 2 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan CNR Emlak Fuarı'nda bu rakamın 2015'te artması hedefleniyordu. Detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.


Yabancı yatırımcılar gaza bastı

Özellikle seçimlerden tek partili iktidarın çıkması, yabancı yatırımcıların önünü açmış gibi gözüküyor. Fuar sırasında görüştüğümüz tüm yabancılar, askıya aldıkları yatırım kararını seçim sonrasında tekrar hayata geçirmek için düğmeye bastıklarını belirtti.


Gayrimenkul şaha kalkacak

Önümüzdeki yıl hall sayısının artması beklenen CNR Emlak Fuarı organizasyonuna ilerleyen dönemde gelen ziyaretçi sayısının yükseleceği öngörülüyor. Gerçek şu ki, önümüzdeki 4 yıl boyunca gayrimenkul sektörü şov yapacak gibi gözüküyor. Bu nedenle Türkiye'de düzenlenecek gayrimenkul ve emlak fuarlarının önemi daha da artıyor.


İstanbul maketi göz kamaştırdı

İstanbul Ticaret Odası'nın hazırlattığı Yaşayan İstanbul Maketi, CNR Emlak Fuarı'na damga vurdu. Özellikle yabancı ziyaretçiler, maket başındaki tanıtımı pür dikkat seyretti. İlerleyen dönemde maket üzerinde güncellemelerin yapılacağı gelen duyumlar arasında.


Son 2 güne yerli ziyaretçi damga vurdu

Emlak Fuarı, düzenlendiği alan itibariyle şehir merkezine yakın olunca haftasonu yerli ziyaretçilerin akınına uğradı. Konut satışının da gerçekleştiği fuarda birçok banka, kredi işlemleri için stant açtı. Firmalar, tanıtımla birlikte önemli satışlar gerçekleştirdiklerini de belirtti. 


Türkiye


Geri Dön