29 / 03 / 2024

Emlak gelir vergisi 2013!

Emlak gelir vergisi 2013!

Hangi durumda emlak gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor? Emlak gelir vergisini kim ödüyor? Merak ediyorsanız emlak geliri vergisi 2013 ile ilgili tüm detaylar için haberimize giriş yapabilirsiniz...



Emlak gelir vergisi 2013!

Bir gayrimenkulün elden çıkarılması durumunda, gayrimenkulü satan kimsenin elde ettiği kazanç üzerinden alınan vergi, emlak gelir vergisi olarak nitelendiriliyor. Emlak gelir vergisi 2013 ile ilgili detaylar şu şekilde sıralanıyor.


Emlak gelir vergisini, gayrimenkulünü satan herkes ödemiyor. Söz konusu vergiyi ödeyeceklerim kimler olduğuna ilişkin hükümler Gelir Vergisi Kanunu kapsamında bulunuyor. Kanuna göre, emlak gelir vergisini, bir gayrimenkule 5 yıldan az bir süre içinde sahip olup, satan kimselerin ödemesi gerekiyor.


2007 yılında yapılan düzenlemelere göre emlak gelir vergisi için istisnalar bulunuyor. Buna göre bu yıldan önce alınan ve 5 yıl sonra yani 2012 yılında satılan gayrimenkullerden emlak gelir vergisi alınmıyor.


Ayrıca eğer 5 yıl içinde alıp sattığınız gayrimenkulden elde ettiğiniz kazanç 8 bin 800 TL'den az ise bu vergi ödemesinin yapılması istenmiyor. Bu tutarı aşan bir kazanç elde edilmesi halinde ise aşan kısmın gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilerek, vergisinin ödenmesi isteniyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön