28 / 03 / 2024

Emlak Konut Ağustos'ta 487 milyon TL'lik satış yaptı!

Emlak Konut Ağustos'ta 487 milyon TL'lik satış yaptı!

Emlak GYO, ağustosta bin 24 konut satışından 487 milyon TL gelir elde etti. Satışta yılın en iyi üçüncü ayı ağustos oldu.



Emlak GYO, ağustosta bin 24 konut satışından 487 milyon TL gelir elde etti. Satışta yılın en iyi üçüncü ayı ağustos oldu.


Artan terör olayları, yükselen kur ve yaklaşan seçim, ağustos itibarıyla konut satışlarında sert bir gerilemeye neden olmadı. Piyasadaki genel durum hakkında en büyük göstergelerden biri olarak değerlendirilen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın ağustos verilerine göre, 19 projede bin 24 bağımsız ünitenin satışından KDV hariç 487 milyon TL gelir elde edildi. Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, rakamlarda önceki aya göre bir parça düşüş olsa da bu yılın en iyi üçüncü ayının ağustos olduğunu belirterek, “2015’te hem konut satışı hem ciro açısından geçen yılı geçeceğiz” dedi. Yılbaşında belirlenen 12 bin konut satışı ve 6.7 milyar TL’lik toplam gelir hedefini revize etmediklerini ifade eden Kurum, “İlk 8 ay itibarıyla 6 bin 900 adetlik satış ve 4.1 milyar TL’lik gelire ulaştık. Gündemi göz önünde bulundurunca elbette vatandaşın ve yatırımcının eski iştahı yok ancak tereddüt bize çok yansımıyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.


‘SEKTÖRÜ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Kurum, şöyle devam etti: “Kasımda da seçim var. Yatırımcı yaprak kımıldamasından bile etkilenip istikrar ortamı ararken gayrimenkul de olan bitenden her sektör gibi etkileniyor. Ancak zaten mütevazı olan hedeflerimizin gerçekleşeceğine, bu badireleri atlatacağımıza inanıyoruz. Bu yıl 17 milyar TL’lik yeni ihale yaptık ve talep devam ediyor. Sektörü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Konut satışında büyük düşüşler olmaması da tereddütlerin bize yansımadığını gösteriyor.”


GELİRİN YÜZDE 63’Ü TEK PROJEDEN GELDİ

Emlak GYO’nun ağustosta en fazla hasılat elde ettiği proje Emlak Konut Ispartakule Evleri-2 oldu. 407 bağımsız birim satışı gerçekleştirilen projeden KDV hariç 165 milyon 507 bin TL gelir elde edildi. Emlak Konut Ispartakule-1 de 313 birimlik satış ve 141 milyon TL gelirle ikinci olurken, Ispartakule projelerinden elde edilen toplam gelir 306 milyon TL olarak hesaplandı. Bu rakam, 487 milyon TL’lik ağustos hasılatının yüzde 63’üne denk geldi. Sarphan Finanspark 38 milyon 548 bin TL gelir getirerek üçüncü sırada yer aldı.


Habertürk


Emlak Konut Ağustos ayı satış şampiyonu Ispartakule Evleri 2 oldu!


Geri Dön