24 / 04 / 2024

Emlak GYO 'da ön talep 8-9 Kasım 'da

Emlak GYO 'da ön talep 8-9 Kasım 'da

Borsanın en büyük halka arzlarından birine hazırlanan Emlak GYO"da talep toplama takvimi belli oldu. Buna göre ön talep 8-9, kesin talep ise 23-24 Kasım olarak belirlendi. Arzda bireysel yatırımcıya da yüzde 5 iskonto var



5.8 milyar liralık net aktif değeriyle son yılların en önemli halka arzına konu olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"nın (GYO) halka arzında ön talep ve kesin talep tarihleri belirlendi. Yüzde 25 hissesini halka arza hazırlanan Emlak GYO"nun ön talep toplama tarihleri 8-9 Kasım, kesin talep toplama tarihi ise 23-24 Kasım olarak tespit edildi. Halka arzda en az 100 bin lira talepte bulunan bireysel yatırımcılara yüzde 5 iskonto uygulanacak.

BANKALARA SUNUM YAPILDI

Mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştirilecek 625 milyon lira nominal   tutardaki Emlak Konut GYO hisselerinin halka arzına ilişkin dün konsorsiyumda yer alacak yatırım bankaları ve aracı kurumlara bir   sunum yapıldı. Buna göre ˜fiyat aralığı ile talep toplama" yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda ek satış planlanmıyor.  

180 GÜN SATMAMA TAAHHÜDÜ

Halka arza katılan bireysel yatırımcılara ayrıca 2013 yılı sonuna kadar gayrimenkul teşviki planlanıyor. Buna göre Kamu İhale   Kurumu"na göre yapılan Emlak Konut projelerinde bireysel yatırımcılar üç yıl boyunca yüzde 5 indirim imkanı bulacak. Emlak GYO ve pay sahiplerinin hisselerin İMKB"de işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 180 gün boyunca satmama taahhüdü var. Emlak Konut GYO hisselerin İMKB"de işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süreyle fiyat istikrarı işlemlerinin   gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sermaye 2.5 milyar

Emlak Konut GYO, sermayesinin yüzde 25"inin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve İMKB"ye başvuruda bulunurken, şirketin halka arz sonrası   sermayesinin ise 2.5 milyar lira olacağı belirtildi.
Star


Geri Dön