27 / 04 / 2024

Emlak GYO, İstanbul'un çehresini değiştirecek projeler için arsa arıyor

Emlak GYO, İstanbul'un çehresini değiştirecek projeler için arsa arıyor

TOKİ İştiraki Emlak GYO, İstanbul'un çehresini değiştirecek projeler için arsa arayışında



Hiçbir iş yapmasa önümüzdeki birkaç yıl içinde kasasına 6,8 milyar lira girecek  TOKİ  İştiraki Emlak GYO, İstanbul'un çehresini değiştirecek projeler için arsa arayışında. Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, halka arz geliriyle bu gücün daha da artacağına dikkat çekti.

Kasım ayında halka arza çıkmaya hazırlanan TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı'nın (Emlak GYO) Genel Müdürü Murat Kurum'la, gayrimenkul sektörü ve İstanbul üzerine kısa bir ufuk turu yaptık...

Halka arzdan beklentiniz nedir, geliri nerelerde kullanacaksınız?
Bizim için çok önemli. Ciddi bir gelir bekliyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığımız ve bu yıl yaptığımız projelerden önümüzdeki yıllarda alacağımız yaklaşık 6.8 milyar liralık bir gelir var. Halka arzdan gelecek para bunun içinde hiç yok. Bunların hepsini birleştirdiğinde ciddi bir yatırım için kaynak oluşuyor. Onu çok güzel değerlendireceğiz.

METROPOLLER KURULACAK

Nasıl değerlendireceksiniz?
TOKİ'den bu sene 1 milyar dolarlık arsa aldık. Onun gibi arsalar alacağız. Buranın hiçbir iş yapmasa alacağı 6,8 milyar lirası var. Bu çok büyük bir rakam. Çok büyük projeler yapılabilir. Arsa alırken artık elimiz daha güçlü olacak. Pazarlık şansımız artacak. Çok büyük araziler üzerinde metropoller oluşturma hedeflerimiz var, bunları yapacağız... Şimdi küçük ölçekte yapıyoruz, bunları daha büyük ölçeğe yayacağız.
Yenişafak/Yılmaz Yıldız

Haberin devamı için tıklayın

 


Geri Dön