23 / 04 / 2024

Emlak GYO'nun hisseleri öneriliyor!

Emlak GYO'nun hisseleri öneriliyor!

FED faiz artışına gitmezken, TCMB ise marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi. Bu ortamda BİST-30'da değişiklik olmazken, en çok önerilen hisseler, Emlak GYO, Halkbank ve Garanti oldu.



Emlak GYO, Halkbank, Garanti Geçen hafta piyasaların dikkati, merkez bankalarının üzerindeydi. FED faiz artışına gitmezken, TCMB ise marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi. Bu ortamda BİST-30'da değişiklik olmazken, en çok önerilen hisseler, Emlak GYO, Halkbank ve Garanti oldu. 


Geçen hafta piyasalarda gözler, FED'in ve TCMB'nin faiz kararlanndaydı. FED, eylül toplantısında faiz artışına gitmedi. Piyasa aktörleri, FED'in faiz artışını başkanlık seçimleri dolayısıyla kasım değil aralık toplantısında yapacağını öngörüyor. 


TCMB de gevşeme adımlarına devam ederek marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi ve yüzde 8,25'e çekti. Politika faizi ise yüzde 7,25'te sabit bırakıldı. TCMB ayrıca üçüncü çeyreğe dair ekonomik aktivitede ivme kaybının yaşandığını belirtti. 


Uzmanlar, bankanın sadeleşme politikasında sona yaklaşsa da küresel konjonktür elverdiği takdirde üst bantta faiz indirimlerine devam edebileceği yorumunu yapıyor. Bu ortamda BİST-30 Endeksi'ne dâhil olan şirketler için geçtiğimiz hafta aracı kurumlar tavsiye güncellemesine gitmedi. Sonuçta en çok önerilen hisseler Emlak GYO, Halkbank ve Garanti Bankası. 


Geçen haftaki şirket haberlerine bakıldığında Otokar, 2016 yılın sekiz ayında Avrupa genelindeki otobüs satışlarını yüzde 35 arttırdı. Şirket, 2016'da özellikle Fransa, İtalya, Almanya, Romanya ve Malta pazarlarında önemli filo sauşları yaptığını açıkladı. Yeni Kent Körüklü otobüsleri ile  İzmir  Biiyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT'un 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini de kazanan Otokar, otobüslerin teslimatını tamamladı. 


Diğer haberlerse hisse geri alımlarıyla ilgiliydi. BİM 22 Temmuz'da karar verdiği pay geri alımı kapsamında, 50,0- 50,65 TL fiyat aralığından 13 bin 567 adet geri alış işlemi gerçekleştirdi. Enka İnşaat ise, 25 Temmuz'daki pay geri alımına ilişkin kararına istinaden 4,41 TL fiyat düzeyinden 89 bin 655 adet pay geri alım işlemi yaptı. Aynı şekilde Doğuş Otomotiv, 27 Temmuz'da duyurusunu yaptığı hisse geri alımı uyarınca 10,14-10,15 TL fiyat aralığından toplam 49 bin 383 TL nominal değerli payını geri aldı. Bu yönde bir adım da İş Bankası'ndan geldi. Banka, Şişecam paylan ile ilgili olarak 3,28-3,29 TL fiyat aralığından 364 bin 619 adet alım işlemine imza attı. Bu işlemle, İş Bankası'nın şirket sermayesindeki payları da yüzde 65,81 seviyesine ulaştı. 


Ekonomist 


Geri Dön