28 / 03 / 2024

Emlak GYO'nun İkincil halka arzı yoğun ilgi görüyor!

 Emlak GYO'nun İkincil halka arzı yoğun ilgi görüyor!

İKİNCİL halka arzından elde etmesi beklenen 3.2 milyar lira üzerindeki gelir ile Avrupa'da JJ. bu yılın en büyük halka arzı olmaya hazırlanan Emlak GYO 'da 6 Kasım'da başlayan talep toplama süreci bugün de devam edecek...



İKİNCİL halka arzından elde etmesi beklenen 3.2 milyar lira üzerindeki gelir ile Avrupa'da JJ. bu yılın en büyük halka arzı olmaya hazırlanan Emlak GYO 'da 6 Kasım'da başlayan talep toplama süreci bugün de devam edecek. Konuya yalan kaynakların verdiği bügiye göre yurt dışı yatırımcılardan büyük ilgi gören halka arza, Halkbank ve Pegasus'un borsada elde ettikleri olumlu sonuçlann etkisiyle yerli talebi de yüksek. Fiyat aralığının 2.50-2.80 lira olarak belirlendiği halka arzda, hisselerin yüzde 80'i yurt dışı kummsal yatırımcılara, yüzde 10'u yurt içi bireysel yatırımcılara ve kalan yüzde 10'u ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. 

180 gün senedi satmama taahhüdü Emlak Konut ve  TOKİ  halka arzdan sonra 180 gün boyunca hisse senedi satmama taahhüdü veriyor. Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü Eral Karayazıcı,konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, iyi kârlılığı olan şirketin düzenli temettü ödediğini ve başarılı bir hisse performansı grafiğine sahip olduğunu ifade ederek, "Bankalar da bu işi güzel pazarlıyor. Dolayısıyla bu veriler gerek yerli gerekse yatırımcı ilgisini artıran unsurlar olacaktır" dedi. İntegral Menkul Değerler Analisti Batuhan Başavcı ise talebin olumlu olmasımn nedeninin 2013 yılı 3. çeyreğinde gerçekleştirilen hane satış rakamlannm çok pozitif gelmesi ve şirketin elinde bulundurduğu ciddi arsa stoğu olduğunu söyledi. 


Ayşe Ekin Gündüz/ Star Gazetesi 


Geri Dön