26 / 04 / 2024

Emlak harcı 1 Temmuz'da binde 15 olacak

Emlak harcı 1 Temmuz'da binde 15 olacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, birinci ÖTV ve KDV indirimleri paketi kapsamında binde 5'i indirdiği emlak vergisi harcı 1 Temmuz itibariyle binde 15'e yükseltecek



Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, 25 Mart 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nın Uygulama Süresine yönelik olarak yayınlanan Harçlar Kanunu Sirküleri'ne göre binde 5'e indirilen emlak vergisi harçları, 1 Temmuz tarihi itibariyle binde 15'e çıkarılacak. İkinci ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili Kararname'de emlak vergisi harcı indiriminin yer almaması üzerine GİB yayınladığı harç sirkülerinde "söz konusu Kararname ile belirlenen oranın uygulama süresinin 30 Haziran'a kadar olduğundan, bu tarihte yapılan işlemlerin de Kararnamede belirlenen oran çerçevesinde uygulanacak" açıklamasına yer verildi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Emlakta vergi harcı artıyor
Gelir İdaresi Başkanlığı, birinci ÖTV ve KDV indirimleri paketi kapsamında binde 5'i indirdiği emlak vergisi harcını 1 Temmuz itibariyle binde 15'e yükseltecek. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, 25 Mart 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nın Uygulama Süresine yönelik olarak yayınlanan Harçlar Kanunu Sirkülerine göre binde 5'e indirilen emlak vergisi harçları, 1 Temmuz itibariyle binde 15'e çıkarılacak. İkinci ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili Kararnamede emlak vergisi harcı indirimi yer almıyordu. Bunun üzerine GİB yayınladığı hirç sirkülerinde, "Kararname ile belirlenen oranın uygulama süresi 30 Haziran'a kadar olduğundan, bu tarihta yapılan işlemler de Kararnamede belirlenen oran çerçevesinde uygulanacak" denildi.
Yeni Şafak


Geri Dön