24 / 04 / 2024

Emlak komisyoncusu olma şartları!

Emlak komisyoncusu olma şartları!

Emlak komisyoncusu olma şartları nelerdir? Emlak komisyoncusu olmak için gereken şartlar nelerdir? Emlak komisyonculuğu için gerekli belgeler nelerdir? Nasıl emlak komisyoncusu olunur? sorularının cevapları haberimizin devamında yer alıyor..



Emlak komisyoncusu olma şartları!


Emlak komisyonculuğu yapmak istiyorsunuz fakat bu konu hakkında bir bilginiz yok. Emlak komisyoncusu olma şartları ve emlak komisyoncusu olmak için gereken nitelikleri merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım..


Günümüzde karlı bir iş olarak görülen emlak komisyonculuğu yani emlakçılık mesleği için eğitimli ve nitelikli kişiler yetiştirmek adına artık üniversitelerin 2 yıllık emlakçılık bölümleri bulunuyor. Emlakçılık bölümünden mezun olanlar işin temelini ve eğitimini aldıkları için emlak alım-satım ve kiralama işlerinde daha çok tercih ediliyorlar. Zira emlakçılık sektöründe ne önemli şey müşteri portföyüdür. Eğitimli bir emlakçının müşteri potansiyeli daha yüksek oluyor.


Şimdi diplomasız da emlak ofisi açabiliyorsunuz. Ancak ileriki dönemlerde bu durum ortadan kalkması, yalnızca diploma sahibi olan ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun kişilerin ofis açma yetkisinin olması planlanıyor. Peki ama günümüzde emlak komisyoncusu olma şartları nelerdir? Emlak ofisi açabilmek için gerekenler nelerdir?



Öncelikle meslek odası kaydı, Vergi dairesi kaydı, Bağ-kur kaydı, Belediye ruhsatı gibi belgelerinizin bulunması gerekiyor. Emlakçılar meslek odasına kayıt için gereken belgeler ise şöyle; Beş adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, ikametgah, öğrenim belgesi fotokopisi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası için gerekli belgeler ise şöyle; Nüfus cüzdanı fotokopisi, resimli ikametgah, vergi levhası fotokopisi, vekaletname (işlemleri bir başkası takip ediyorsa),


Emlak komisyonculuğu nedir?



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön