28 / 03 / 2024

Emlak Konut 2015'te toplam 12 bin bağımsız bölüm satmayı hedefliyor!

Emlak Konut 2015'te toplam 12 bin bağımsız bölüm satmayı hedefliyor!

Son 11 yılda 100 bin bağımsız birim hayata geçiren Emlak Konut GYO, 2015 yılında 12 bin bağımsız bölüm satışı yapmayı ve 6.7 milyar TL ciro elde etmeyi hedefliyor.



EMLAK Konut GYO. son 11 yılda 100 bin bağımsız bolumu hayata geçirdi. İstanbul başta olmak üzere yatırımlarına 2015'te de hız kesmeden devam edeceklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bu yıl 12 bin bağımsız bolum karşılığında 6.7 milyar TL civarında ciro hedeflediklerini söyledi. 2023 yılı sonu itibariyle 250 bin adet bağımsız bolüme ulaşmayı planladıklarını dile getiren Kurum, "Öne çıkan bölgeler arasında İstanbul Avrupa yakasında yeni şehir bölgesinin çekirdeğini oluşturan Başakşehir. Kayabaşı ve Hoşdeıe'yi saymak mümkün. Batı Ataşehir ile özellikle hükümetin de kuruluşunda destek verdiği ve koordinasyonunda iştirak ettiği istanbul Finans Merkezi de önemli bölgeler arasında yer alıyor" dedi. Ataşehir ve Başakşehir ilçelerinin istanbul'un gayrimenkul sektöründe marka ilçeleri haline dönüştüğüne dikkat çeken Kurum, "Bölgenin tanıtımı ve kalkınması, o bölgede bulunan projelerimizin imajını da kuvvetlendiriyor. Yaptığımız satışların hızını ve kârlılığını artırıyor"dedi. 


BÖLGE PARKI YAPIYOR 

Nitelikli ve modern projeler inşa etmeye devam edeceklerini ifade eden Murat Kurum "Nakit gucumuz. gerek  TOKİ  ile süregelen işbirliği sonucunda satın almış olduğumuz arsalarımız, gerekse üçüncü kişilerden satırı aldığımız arsalarımız ile birlikte kıymetli bir arsa stoğuna sahip olmuş olduk. Bu stoğun güncelliğini koruyacak şekilde yeni alımlar yapmaya devam ettik ve ediyoruz. 


Gelir paylaşımı iş modelimiz ile ihaleye sunduğumuz cazip arsalarımız. Türkiye'nin onde gelen inşaat şirketlerini harekete geçirdi ve sektörümüzün potansiyelinin ortaya çıkmasına yardımcı oldu. Şirket, ihale surecini ancak Emlak Konut olarak her yıl bir önceki yıla gore hedeflerimizi büyüterek sektöre, ekonomiye ve yatırımlarımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Yılın ilk çeyreğinde 2 bin 100 konut satışıyla 1.3 milyar lira ciroya ulaştıklarını belirten Muıat Kurum. Emlak Konut olarak hem Başakşehir'e bağlı Bahçekent'te 160 dönümlük, Kayabaşfnda 370 dönümlük şehir parkı inşa edeceklerim ifade etti. 



Hürriyet ek


Geri Dön