29 / 03 / 2024

Emlak Konut 2016'da 1,5 milyar TL kar etmeyi hedefliyor!

Emlak Konut 2016'da 1,5 milyar TL kar etmeyi hedefliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016 yılı net karının 1,5 milyar TL olabileceği öngörüyor. Tüm bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7,6 milyar TL olacağını tahmin ediyor.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016 yılı satış hedeflerini açıkladı. Emlak Konut GYO 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7,6 milyar TL olacağını tahmin ediyor.


Emlak Konut 2016 yılı net karının ise 1,5 milyar TL olabileceği öngörüyor. Emlak Konut'un yapmış oldukları çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörüleri; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülke ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündükleri gelişmelerin beklentileri ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerler. Ancak beklenmedik şartların ortaya çıkması halinde, hedefler yeniden değerlendirecek. 


Emlak Konut tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 30 Kasım 2015 tarihleri itibariyle, toplamda 5 milyar 763 milyon 60 bin 560,09 TL (KDV Hariç) değerinde, 9 bin 580 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirildi.


Emlak Konut'un Kasım ayı konut satış şampiyonu 77 milyon 129 bin 198 TL ile Esenler Emlak Konutları oldu. Ancak 11 aylık satışlarda ise ilk sırayı 931 milyon 134 bin 16 TL ile Ağaoğlu Maslak 1453 projesi aldı.



Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, 2016 yılında yaklaşık 7,6 milyar TL değerinde satış yapmayı öngörüyor.


Emlak Konut, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Açıklamada, Emlak Konut, bu yıl devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerde yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7,6 milyar TL olacağını tahmin ettiklerini duyurdu.


Şirketin net karının ise 1,5 milyar TL olabileceği öngörülen açıklamada, "Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. Beklenmedik şartların ortaya çıkması halinde, şirketimiz hedeflerini yeniden değerlendirebilecektir" ifadelerine yer verildi.


AA


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde yayınlandı;


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, İstanbul Maltepe’de, Kağıthane’de, Başakşehir’de ihale çalışmaları ile markalı konut projeleriyle kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlıyor.


Türkiye’de ana uzmanlığı konut üretimi olan en köklü işletmelerden biri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. 


2015 yılının ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. 


Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, “Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi.

Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 


1.5 milyar TL net kar hedefi 

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. 


Kurum “Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız.


Şirketimizin 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon m2’ye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. 


Şirketimizin net karının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. Biz inanıyoruz ki, hem ülkemizin büyüme potansiyeli hem de gayrimenkul sektörünün, 2016 yılında da, uzun vade de büyüme potansiyeli çok yüksek. Gayrimenkul sektörü her zaman her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak hem de sosyal görevi olan barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden biri olarak gelişimini sürdürecektir.”



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

İstanbul Maltepe, Kağıthane, Başakşehir gibi bölgelerde ihale çalışmaları ve markalı konut projeleriyle yeni yatırım olanakları sunmaya hazırlanan emlak Konut GYO, yıl içinde satışı beklenen 11 bin bağımsız bölümün toplam satış değerinin yaklaşık 7.6 milyar lirayı bulmasını öngörüyor. Genel Müdür Murat Kurum, 2015’in gayrimenkul sektörü açısından içte ve dışta bir geçiş yılı olduğunu belirtirken, 2016 yılında beklentilerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantaj sağlayacağına dikkat çeken Kurum, “Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkul 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi.

Mega projeler

Türkiye’de tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının, beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul’daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu.

Kurum “Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul’un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var. Bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız” diye konuştu.


Milliyet 


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2016 yılında devam eden ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde yaklaşık 11.000 adet bağımsız bölümün satışından 1.5 milyar lira net kâr hedeflediğini açıkladı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. Kurum, 2016 beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Seçimsiz bir döneme girilmesinin, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum “Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016’da da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi.


ANADOLU’YA AÇILIM

Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul’daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum “Gelecek günlerde Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız” dedi. Kurum, şunları söyledi: “2016’da yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, bunların toplam satılabilir alanının yaklaşık 1.5 milyon metrekareye ulaşacağını ve bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin ediyoruz. Şirketimizin net kârının 1.5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz.”


Sektörün büyüme potansiyeli yüksek

KURUM “Gayrimenkul sektörünün, bu yıl da, uzun vade de büyüme potansiyeli çok yüksek. Sektör her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak hem de sosyal görevi olan barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden olarak gelişimini sürdürecek” dedi.


Star 


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Emlak Konut GYO, 2016 yılında beklentilerini yüksek tutarak, 11 bin konut satışını hedefe koydu. Şirketin gelir hedefi de 7.6 milyar liraya çıktı.


EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2016 yılında 11 bin adet bağımsız birim satışı ve 7.6 milyar lira satış değeri hedefliyor. Şirketin, hedeflediği net kâr ise 1.5 milyar lira olarak belirlendi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılının bir geçiş yılı olduğunu ifade ederek, “2016 yılı beklentilerimiz yüksek. Seçimsiz bir döneme girilecek olması, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacak. Gayrimenkul 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

 

Anadolu hedefi

 

İstanbul’un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarının bulunduğunu söyleyen Kurum, “Bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız” diye konuştu.

 

Kurum, şöyle devam etti: “Şirketimizin 2016 yılında devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1.5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin ediyoruz. Şirketimizin net karının 1.5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz.”

 

5.7 milyar TL gelir elde etti

 

EMLAK Konut GYO, 2015 yılında yaklaşık 6.76 milyar lira değerinde, 12 bin 16 adet bağımsız bölüm satışı hedefi koymuştu. Şirketin şu ana kadar açıkladığı 11 aylık verilerine göre, 9 bin 580 adet bağımsız birimin satışı yapıldı. Bu satıştan KDV hariç 5 milyar 763 milyon lira gelir elde edildi. Satışı yapılan alanların büyüklüğü ise 1 milyon 313 bin metrekare oldu. 


Vatan


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem Türkiye'de hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, “Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 


MEGA PROJELERİ TAKİP EDİN 

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. 


Sırada Anadolu illeri var

Kurum, "Gelecek günlerde Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçirieceğiz. Şirketimizin 2016'da devam eden ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. Şirketimizin net kârının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


REKORUNU KIRMAYI GARANTiLEDi

Şirket, 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen, kendi satış rekorunu kırmayı başarmıştı. Henüz son ayın raporları yayımlanmasa da Emlak Konut, yılın 11 ayında 5.8 milyar TL'lik hasılata ulaşarak 2013'ün genelinde kırdığı rekoru geliştirmeyi başarmıştı. Şirketin 2014 yılındaki toplam satışı ise 5.2 milyar TL olarak gerçekleşmişti.




Akşam 




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Emlak Konut GYO, bu sene 1,5 milyar lira net kar hedefliyor. Şirket, 11 bin adet bağımsız bölümün satışından 7,6 milyar lira gelir elde etmeyi planlıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015'te seçimden ötürü yatırımlarda ertelemeye gidildiğine işaret etti. 2016 ile ilgili umutlarının arttığını anlatan Kurum, "Bu sene ülkemiz için de atılım senesi olacak. Emlak da ilgi görecek" dedi. Kurum, portföylerinde projelendirilmemiş 3,5 milyar lira tutarında 9,9 milyon metrekare arsaların bulunduğunu bildirdi. 


Yurt Gazetesi


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


1.5 milyar liralık net kâr ve 7.6 milyar liralık satış hedeflediklerini açıklayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, "2016 gelişim ve atılım yılı olacak. Beklentimiz oldukça yüksek" dedi.


Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, 2016 yılıhedefini açıkladı. Genel Müdür Murat Kurum, "2015 ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme dönemi yaşandı. Ancak, 2016 yılı beklentilerimiz yüksek" dedi. Kurum, "Şirketimizin net kârının 1.5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz de bu yönde. Koymuş olduğumuz bu hedefe, mevcut piyasa şartlarının yanı sıra ülke ve dünya gündeminde yaşanacak gelişmeler de olumlu olursa kolaylıkla ulaşabiliriz" dedi. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, "Bu yıl ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkul 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi. Murat Kurum, 2016'da devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde, yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini belirtti. 


1.5 MİLYON METREKARE SATIŞ 

Kurum, "Satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1.5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Portföylerinde 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının bulunduğunu belirten Kurum, 2016'dan beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 


MEGA PROJELERİ TAKİP EDİN

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum, şöyle devam etti: "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu'da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız." 


Sabah


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Emlak Konut 2016'da satışını gerçekleştirmeyi hedeflediği bağımsız bölümlerin satış değeri toplamının 7.6 milyar lira, şirketin net kârının da 1.5 milyar TL olabileceğini öngörüyor. 


Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, 2016'da devam eden ve geliştirilmesi hedeflenen projelerde yaklaşık 11,000 adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceği belirtilerek, şöyle denildi: "Satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1.5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. Şirketimizin net karının ise 1.5 milyar TL olabileceği öngörülmektedir." Açıklamada ayrıca, beklenmedik şartların ortaya çıkması halinde, şirketin hedeflerini yeniden değerlendirebileceği kaydedildi. 


Dünya




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şirketin 2016 hedeflerini açıkladı. 2016 yılında 11 bin bağımsız bölüm satışı hedefleyen Emlak Konut GYO'nun net karının 1.5 milyar TL olması öngörülüyor.


İnşaat sektörü ekonominin, Emlak Konut GYO'da inşaat sektörünün lokomotifi olmaya devam ediyor. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, 2015 yılında arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle gerçekleştirdiği 11 ihalede toplam 17 milyar 380 milyon 332 bin TL'lik sözleşmeye imza attı. İhalesi gerçekleştirilen ve sözleşmesi imzalanan 11 projenin tamamlanmasıyla birlikte Emlak Konut GYO'nun kasasına arsa karşılığı olarak minimun 6 milyar 735 milyon 445 bin TL girecek. 2016 yılınca da beklentilerini yüksek tutan Emlak Konut GYO, İstanbul Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir'de ihale çalışmalarını sürdürürken, markalı konut projeleriyle kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlamaya devam ediyor. 


Gayrimenkul gözde yatırım aracı 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem Türkiye'de hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. 2015 yılının seçim gündemi dolayısıyla, yatırım kararlarının sınırlı da olsa ertelendiği bir dönem olduğunun altını çizen Murat Kurum, "2016'yla seçimsiz bir döneme giriyoruz. 2016 atılım yılı olacak. Gayrimenkul 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi. 


Portföyünde 3.5 milyarlık arsa var 

Emlak Konut GYO, portföyünde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsa bulunduğuna dikkat çeken Murat Kurum, İstanbul'un Doğu ve Batı aksında yeni, potansiyeliyüksek arsaları değerlendireceklerini aynı zamanda Anadolu kentlerine de Emlak Konut markasıyla yeni projeler kazandıracaklarını açıkladı. 


Yatırımcı mega projeleri takip etsin

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum "Birçok farklı alanda gelecek vadeden arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla geliştireceğiz" dedi. 


1.5 milyar TL net kar hedefi 

Emlak konut GYO'nun 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini kaydeden Murat Kurum, "Satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. Şirketimizin net karının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz" dedi.


Posta 




Haber Ticaret Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, İstanbul Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir'de ihale çalışmaları ile markalı konut projeleriyle kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlıyor. 

Türkiye'de ana uzmanlığı konut üretimi olaıı en köklü işletmelerden biri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. 2015 yılının ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, "Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi. 

Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 1.5 milyar TL net kar hedefi Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu'da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız. 



Ticaret Gazetesi


Haber Yenigün'de şöyle yer aldı;

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, 2016 yılında yaklaşık 7,6 milyar TL değerinde satış yapmayı öngörüyor.  Emlak Konut, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen pro jelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamada, Emlak Konut, bu yıl devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerde yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7,6 milyar TL olacağını talimin ettiklerini duyurdu. 

Şirketin net karının ise 1,5 milyar TL olabileceği öngörülen açıklamada, " Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. Beklenmedik şartların ortaya çıkması halinde, şirketimiz hedeflerini yeniden değerlendirebilecektir" ifadelerine yer verildi. 

Yenigün 


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem Türkiye’de hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi.


2015 yılının seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum,” Şirketimizin 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. Şirketimizin net karının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz” dedi.


Hürriyet 



Haber Milat Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. 2015 yılının ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, "Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 

1.5 milyar TL net kar hedefi 

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbuldaki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda Türkiye' nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, İstanbul Maltepe de, Kağıthane'de, Başakşehir de ihale çalışmaları ile markalı konut projeleriyle güvenilir yatırım olanakları sağlıyor'' dedi.

Milat

Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

EMLAK Konut GYO, bu sene 1,5 milyar lira net kâr hedefliyor. 
Şirket, 11 bin adet bağımsız bölümün satışından 7,6 milyar lira gelir elde etmeyi planlıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015'te seçimden ötürü yatırımlarda ertelemeye gidildiğine işaret etti. 2016 ile ilgili umutlarının arttığını anlatan Murat Kurum, "Seçimlerin ele alınmayacağı bir döneme giriyoruz. Onun için bu sene ülkemiz için de atılım senesi olacak. Emlak da ilgi görecek" dedi. Kurum, portföylerinde projelendirilmemiş 3,5 milyar lira tutarında 9,9 milyon metrekare arsaların bulunduğunu bildirdi. 

Yeniçağ

Geri Dön