28 / 03 / 2024

Emlak Konut Alsancak'ta yeni proje inşa edecek!

Emlak Konut Alsancak'ta yeni proje inşa edecek!

Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak'taki arazisinin de olduğu 5 dev projeyi hayata geçirecek.



Emlak Konut GYO, aralarında Galatasaray'ın Riva'daki arazisi ile Tariş Kooperatifler Birliği'nin  İzmir  Alsancak'taki arazisinin de olduğu 5 dev projeyi hayata geçirecek. Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamaya göre, haziran ve temmuz aylarında ihalesi gerçekleştirilecek. İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve iki etap şeklinde ihale edilecek olan İzmir Alsancak'taki projeler toplamda 1 milyon 327 bin metrekarelik araziyi kapsıyor. 


"Liman Arkası" bölgesi Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Ülkemizin geleceğine ve ekonomisine olan güvenin göstergesi olarak hayata geçirdiğimiz 'Güçlü Türkiye için Birlik Vakti' kampanyasının da katkısıyla yılın ilk çeyreğinde 2 milyar 878 milyon TL değerinde rekor satışa imza atmıştık. Bu başarı, hem sektörümüz hem de ülke ekonomimiz adına moral oldu" açıklamasını yaptı. 


Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016'da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak'ta "Liman Arkası" olarak bilinen bölgede yeni bir proje hayata geçiriyor. 2 etap halinde ihaleye çıkılacak projenin ilk ihale ilanı 15 Mayıs'ta, ihalesi ise 12 Haziran'da gerçekleşecek. Projenin diğer etabının ihale ilanı 16 Mayıs'ta yapılırken, ihalesi ise 14 Haziran'da gerçekleştirilecek. Toplamda 143 bin 366 metrekare büyüklüğünde iki etap üzerinden gerçekleştirilecek proje, bölgenin sosyal, kültürel ve teknik altyapı ihtiyaçlarını da karşılayarak geliştirildi. Turizm, konut, ticaret ve kültür odaklı 2 etaptan oluşacak projenin İzmir'in ekonomik dinamiklerine, turizm potansiyeline ve kültürel faaliyetlerine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.


DEV ARSA KURUÇAY UMURBEY MAHALLESİNDE


İhaleye konu arsa İzmir Konak Kuruçay Umurbey mahallesinde yer alıyor. İmarda ticaret-turizmkonut alanı olarak kayıtlı olan Emlak Konut Konak arsasının toplam büyüklüğü 47 bin 70 metrekare olarak belirlendi. Ticaret alanının yapılacağı yapılarda 100 metrekareden küçük, 5 bin metrekareden büyük bağımsız bölüm yapılamıyor. Turizm alanı yapılacak yapılarda fonksiyon değişikliği gerçekleştirilemiyor. Öte yandan bu alanlarda turizm- kültür kullanımı emsale esas inşaat alanın yüzde 15'inden az olamayacak. Alanda yapı inşaat alanının yüzde 40'ına da konut yapılabilecek.


Yeni Asır 


Geri Dön