18 / 04 / 2024

Emlak Konut Ankara Yenimahalle İstasyon arsasına en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut Ankara Yenimahalle İstasyon arsasına en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut GYO Ankara Yenimahalle İstasyon arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ilk oturumu gerçekleştirildi. 5 firmanın katılım sağladığı ilk oturuma en yüksek teklif Pasifik Gayrimenkul-Çiftay İnşaat İş Ortaklığı'ndan geldi.



Emlak Konut GYO  Ankara  Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi  ihalesinin 1. Oturumu bugün yapıldı. İhalenin 12 Mart'ta yapılmasına karar verilmiş ancak ertelenmişti. 


5 firmanın teklif verdiği Emlak Konut Ankara Yenimahalle İstasyon ihalesine en yüksek teklif Pasifik Gayrimenkul-Çiftay İnşaat İş Ortaklığı'ndan geldi. Pasifik Gayrimenkul-Çiftay İnşaat İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 389 milyon TL olarak belirlenirken arsa satışı toplam geliri rakamı ise 1 milyar 945 milyon TL olarak açıklandı. Şirket payı gelir oranı ise yüzde 20.


İkinci sırada İzka İnşaat-Yeni Fidan İnşaat İş Ortaklığı yer alıyor. Arsa satışı karşılığı şirket payı tutarı olarak 250 milyon TL veren İzka İnşaat-Yeni Fidan İnşaat İş Ortaklığı'nın arsa satışı toplam geliri rakamı ise 1 milyar TL olarak belirlendi. Şirket payı gelir oranı ise yüzde 25.


Üçüncü sırada 2 firma yer alıyor. Firmalardan biri Ilgın İnşaat diğeri ise Esta İnşaat-Tiger Contracting Company İş Ortaklığı olarak belirlendi. Her iki firmanın da arsa satışı karşılığı şirket payı tutarı 200 milyon TL olarak belirlendi. Ilgın İnşaat'ın arsa satışı toplam geliri rakamı 800 milyon TL olarak açıklanırken Esta İnşaat-Tiger Contracting Company İş Ortaklığı'nın arsa satışı toplam geliri 1 milyar TL olduğu duyuruldu. Ilgın İnşaat'ın şirket payı gelir oranı yüzde 25'ken, Esta İnşaat-Tiger Contracting Company İş Ortaklığı'nın şirket payı gelir oranı yüzde 20 olarak belirlendi. 


Son firma olan Aksüs Yapı-Terminal Yapı-MMSA Tarım Hayvancılık Turizm-Be Ma İnşaat İş Ortaklığı'nın şirket payı gelir oranı yüzde 15, arsa satışı toplam geliri 150 milyon TL ve arsa satışı toplam geliri ise 1 milyar TL olarak belirlendi. 


Emlak Konut GYO Ankara Yenimahalle İstasyon arsası hakkında:


Açık ihale usulü ile kapalı zarf teklif alma (1. oturum) ve pazarlık-açık artırma (2. oturum) şeklinde yapılacak ihalenin ikinci oturum tarihi belirlenmedi.  Söz konusu arsalardan 124.475,80 metrekare olan merkezi iş alanı  fonksiyonunda ve toplam inşaat alanı 560.141,10 metrekare. 12.773,00 metrekare arsa alanına sahip alan ise park alanı fonksiyonunda.Merkezi iş alanında ticaret, büro, rezidans, otel, iş merkezi, kültür, eğlence, sağlık tesisleri, kongre merkezi gibi yapılar yer alabilir. 



Emlak Konut GYO açıklaması:


Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi  ihalesinin 1. Oturumu 30.04.2015 tarihinde saat 14:30 da yapılmıştır.


Söz konusu ihaleye 5 istekli katılmıştır.


Teklifler ekte sunulmuştur.


İsteklilere ait teklif zarfları içerisindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin Pazarlık - Açık Artırma bölümünü içeren 2. Oturumu ileriki bir tarihte yapılacak olup, isteklilere ihalenin 2. Oturum tarihi ve saati yazı ile bildirilecektir.


Teklif listesini görüntülemek için tıklayın


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön