28 / 03 / 2024

Emlak Konut Bahçekent'te 700 konut kura ile satıldı!

Emlak Konut Bahçekent'te 700 konut kura ile satıldı!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, İstanbul Başakşehir sınırları içinde yükselecek Bahçekent Emlak Konutları projesine start verdi. Emlak Konut Bahçekent'te 700 konut kura ile satıldı...



Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, İstanbul Başakşehir sınırları içinde yükselecek Bahçekent Emlak Konutları projesine start verdi. Bahçekent Emlak Konutları’nı da kapsayan 168 hektarlık alanın master planının tamamlanmasıyla birlikte projenin ilk etabın hazırlıkları başladı. Toplam inşaat alanı 308 bin 809 metrekare olan Bahçekent 1. Etap Emlak Konutları toplam 1506 adet konut ile 282 adet ticari üniteden oluşacak.


İstanbul’a bir kentsel tasarım projesi kazandıracak olan Bahçekent Emlak Konutları projesi ile birlikte megakent aynı zamanda ilk kez Merkez Park kavramı ile tanışacak. 168 hektarlık alanın 11 hektarlık bölümü Merkez Park alanı olarak ayrıldı. Bu alana komşu olan Bahçekent Emlak Konutları merkezi lokasyonu, kendi içinde sürdürülebilirlik ve yeterlilik sağlamasıyla birlikte, Başakşehir ilçesinde yeni bir çekim merkezi haline gelecek.

Bahçeşehir’de Belirgin ve Anlamlı Bir Şehir Yapısı

Bahçekent Master Planı’nda, arazinin benzersiz potansiyelini ön plana çıkartarak, belirgin ve anlamlı bir şehir yapısının yaratılması için hızla gelişen hat boyunca duyarlı ekosistemlerin oluşturulması ve korunması amaçlanıyor. Stratejik olarak yoğun şehir yapısını, üretken peyzaj mimarisi ve canlı ticari koridor yaratılması gibi ek işlevler aracılığı ile aktif hale getirmeyi hedefleyen planla birlikte yatırımcılar için cazip, yaşayanlarına yüksek yaşam kalitesi sunan bir ortam sağlanıyor.

1. Etabın Konut Karması

Toplam inşaat alanı 308 bin 809 metrekare olan Bahçekent 1. Etap Emlak Konutları; 218 adet 1+1, 467 adet 2+1, 675 adet 3+1 ile 146 adet 4+1 den oluşan toplam 1506 adet konut,  282 adet ticari ünite, 1 adet ilköğretim okulu, 1 adet kreş ve 1 adet camiden oluşmaktadır. Gerek alçak gerekse yüksek katlı blokların yer aldığı projede tüm konut alanları çevresindeki ticari ve donatı hizmetleriyle desteklenerek, 7/24 canlı ve aktif bir ortam sunuyor.   

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanılacak

Arsanın yüzde 83’ü yeşil alana ayrılan ve ayrıca çevreci özelliklere sahip olan Bahçekent Emlak Konutları’nda yenilenebilir enerji kaynaklarına ve atık geri dönüşüm sistemlerine yer verilecek.

Temiz enerjinin elde edilmesi amacıyla proje kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı amaçlanıyor. Bu doğrultuda, projesinde belirtilen bloklarda 4 kW’lık güneş paneli tesis edilerek üretilen enerji, blokların ortak kullanım alanlarında tüketilecek.

Konutlarda oluşan evsel atıkların geri dönüşümünün sağlanması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla projesinde belirtilen bloklarda atık geri dönüşüm sistemi kurulacak. Sistem otomatik olarak çalışacak ve kullanıcılarına 4+1 ( Evsel atık, metal, plastik, cam veya kağıt ile atık yağ) seçenek sunacak. Sisteme erişim katlarda bırakılacak olan şaft kapakları üzerinden yapılacak ve merkezi bir konteynır içerisinde atıklar toplanacak. En az yüzde 85 civarında kazanım sağlanarak kaynağında ayrıştırma ile dönüşüm sağlanacak.

Yine radye jeneral temel ve tünel kalıp sistemi ile depreme dayanıklı olarak inşa edilecek projedeki otoparklar içerisinde belirli sayıda elektrikli araç şarj üniteleri de konulacak.  Proje bünyesinde 1404 araçlık kapalı, 901 araçlık da açık otopark alanı yer alıyor.

700 Adedi Kurayla Satıldı ve 2900 müracaat oldu. 

Kuşkusuz Emlakkonut'un pazarlama bölümü, Hoşdere gibi keşfedilmemiş ve hatta arz fazlası oldugu söylenen bir saha da üstün pazarlama başarısı göstererek, yüzde yüz başarıya ulaştı. Burada Emlakkonut G.Y.O nın tüm pazarlama ekibini kutlamak gerekiyor.


TOKİ Tan.ve Satış Ofis Merkezi


Geri Dön