24 / 04 / 2024

Emlak Konut bu yıl sonu 6.7 milyar liralık satış hedefini aşmayı planlıyor!

Emlak Konut bu yıl sonu 6.7 milyar liralık satış hedefini aşmayı planlıyor!

Ekim sonu itibariyle 5.3 milyar liralık gelir elde ettiklerini kaydeden Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, bu yıl sonunda 6.7 milyar liralık satış hedefini aşacaklarını, 12 bin bağımsız bölüme yaklaşacaklarını söyledi.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 sonu için koydukları 6.7 milyar liralık satış hedefini aşacaklarını, 12 bin adet bağımsız bölüm hedefine ise çok yaklaşacaklarını söyledi. İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı yeni projeleri Adım İstanbul’un Emlak Konut GYO güvencesiyle satışa sunulduğu toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum “Ekim sonu itibariyle 8.800 adet bağımsız bölüm sattık, 5.27 milyar lira gelir elde ettik. Yılsonu için koyduğumuz 12 bin bağımsız bölüm satışı hedefine çok yaklaşacağız. 6.7 milyar liralık satış hedefini ise kesinlikle aşacağız” dedi. 


2016’DA 10-15 İHALE


 Emlak Konut GYO’nun bu yıl rekor denebilecek miktarda  ihaleler gerçekleştirdiğini belirten Kurum, 2016 yılında da 10-15 ihale planladıklarını belirtti. Kurum “2015’te planladığımız ihalelerin üzerine çıktık. Bu yıl yaptığımız ihalelerin toplam tutarı 18 milyar liraya ulaştı. Bunlardan minimum gelirimiz ise 7 milyar lira” dedi. Yılın geri kalanında 1-2 ihale daha yapabileceklerini söyleyen Kurum “Ama bunlar çok büyük ihaleler olmayacak” diye konuştu. Kurum’un verdiği bilgiye göre, Emlak Konut GYO’nun mevcut durumda İstanbul’da 5 milyon metrekare arsa stoku bulunuyor. Kurum, Emlak Konut GYO olarak bu yıl 1 milyar liranın üzerinde arsa aldıklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda arsa alımlarının 2-2.5 milyar lira seviyelerine çıkacağını söyledi. Adım İstanbul projesinin gerçekleştirildiği Başakşehir bölgesinde yapılaşmanın 2005 yılında  TOKİ  ile başladığını belirten Kurum, önce yaklaşık 20 bin konutun dar gelirliler için yapıldığını, sonra orta ve orta üstü gelir grubuna yöneldiklerini belirtti. “Artık tüm gelir grubundaki vatandaşlar bölgede” diyen Murat Kurum “Ama uygun ödeme koşulları ile dar gelirli vatandaşa kolaylık sağlıyoruz” dedi.


300 MİLYON LİRA


Proje ortaklarından EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de iki projedeki hasılat artışıyla birlikte Emlak Konut GYO’nun payının 300 milyon liraya yaklaşacağını söyledi.


ADIM İSTANBUL’DA METREKARE FİYATI 4 BİN TL


Adım İstanbul’da ortalama metrekare satış fiyatı 4 bin 200 lira. 615 daire ve 120 ticari üniteden oluşan Adım İstanbul’da 2+1’den 5+1’e kadar 6 farklı daire ve 22 farklı metrekare seçeneği bulunuyor. Projede resmi satışlara başlamadan önce 130 daire için ön talep aldıklarını belirten EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “İntaya ve İntes, Emlak Konut GYO ihalesini kazanarak yola çıkmıştı, EYG olarak biz sonradan dahil olduk. Bize teklif gelince bölgeyi inceledik. Bölgede talep arzdan fazla. 2 yıl önceki araştırmaya göre 170 bin konut yapılması gerekiyordu, bugün bu rakam daha fazla” dedi.


Star



Haber Hürriyet Gazetesi'nin Sign of the City Awards Özel Eki'nde şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 sonu için koydukları 6.7 milyar liralık satış hedefini aşacaklarını, 12 bin adet bağımsız bölüm hedefine ise çok yaklaşacaklarını söyledi. Ekim sonu itibariyle 8 bin 800 adet bağımsız bölüm sattıklarını belirten Kurum 5.27 milyar lira gelir elde ettiklerini ifade etti. Emlak Konut GYO’nun bu yıl rekor denebilecek miktarda ihaleler gerçekleştirdiğini belirten Kurum, 2016 yılında da 10-15 ihale planladıklarını belirtti. Kurum, “2015’te planladığımız ihalelerin üzerine çıktık. Bu yıl yaptığımız ihalelerin toplam tutarı 18 milyar liraya ulaştı. Bunlardan minimum gelirimiz ise 7 milyar lira” dedi. Kurum, Emlak Konut GYO olarak bu yıl 1 milyar liranın üzerinde arsa aldıklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda arsa alımlarının 2-2.5 milyar lira seviyelerine çıkacağını söyledi. Kurum’un verdiği bilgiye göre, Emlak Konut GYO’nun mevcut durumda İstanbul’da 5 milyon metrekare arsa stoku bulunuyor.


Hürriyet Ek



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Emlak Konut, 12 arsayı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı ve bu ihalelerden toplam 17.8 milyar TL kazanç sağladı. 


EMLAK Konut, 2015 yılında yaklaşık 20 bin konutun ihaleşini gerçekleştirdi. Yılsonuna kadar 24 bin konutun ihale edilmesi planlanıyor. Emlak Konut'un ayrıca Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir'de ihale çalışmaları ve Çorlu ve Gebze projeleri bulunuyor. 


İnşaat sektörü atılımlarına devam ediyor. Sektörün en önemli temsilcilerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yıl içerisinde 12 arsayı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı ve bu ihalelerden toplam 17.8 milyar TL satış toplam geliri elde etti. Son 12 yılda gerçekleştirdiği ihalelerden toplam 18.5 milyar TL'nin üzerinde şirket payı taahhüdü elde eden Emlak Konut GYO, bugüne kadar 115 bin üzerinde bağımsız bölümün ihalesini gerçekleştirdi. Şirket bu rakamlarla 3. çeyrekte hedeflediği gelirin üstüne çıktı. Gayrimenkul yatırımlarını, yakından takip etmeleri önerisinde bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. 


LOKASYON ÖNEMLİ 

İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda ve Anadolu'da gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde gelecek günlerde de hayata geçiriyor olacağız" ifadelerini kullandı. 


Güneş 



Haber Star Gazetesi'nin Markalı Konutlar ekinde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE'DE bu yıl konut satışının rekor kırması beklenirken, sektörün önemli kurumlarından Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum "30 Eylül 2015 tarihi itibariyle Türkiye çapında satılan konut sayısı 2014 yılının aynı dönemine göre hâlâ yukarıda seyrediyor. Yani Türk gayrimenkul sektörü çok canlı ve vitesini yükseltmiş durumda. Uzun süre de vitesini düşüreceği yok. Şirket olarak, bu genel eğilimin devam edeceği öngörülüyor" dedi.

 2015 yılında projelerine olan yabancı ilgisinin her zamankinden daha yüksek seviyede olduğu da belirten Kurum "Toplam cironun, 961 milyon TL (KDV hariç) tutarındaki kısmı yani 1.185 adet bağımsız bölüme tekabül eden kısmı yabana ülke vatandaşlarına satıldı. Bu, satışların kabaca yüzde 20'sine eşit çarpıcı bir seviye. 1 milyar TL'ye yaklaşan bu rakam ülkemizin cari açığına katkıda bulunabilecek bir seviye olma özelliği taşıyor. Bu veriye metrekare/alan olarak bakacak olursak sadece yabancı ülke vatandaşlarına 150 bin metrekarelik konut satıldığı görülüyor" diye konuştu. 


2015 AÇIK ARA EN İYİ YIL 

2015 yılını şirket tarihinin açık ara en iyi yılı olarak nitelendiren Kurum "Belirlenmiş olan ciro hedefine ulaşılacak. 2015 yılı içerisinde 12 arsayı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardık. Yüklenici adaylarından ihalelerimize olan ilgi tahminlerimizin de ötesinde gerçekleşti ve bu tatlı rekabet sonucunda söz konusu ihalelerden toplam 17.8 milyar TL satış toplam geliri taahhüdü elde ettik. Bu gelirden şirketimizin payı ise 6.91 milyar TL'yi buluyor. Genel rakama bakacak olursak, son 12 yılda gerçekleştirdiğimiz ihalelerden toplam 18.5 milyar TL'nin üzerinde şirket payı taahhüdü elde ettik. Bu küresel çapta büyük bir gelir. 2015 yılında şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 31 Ekim tarihi itibariyle, toplamda 5.27 milyar TL (KDV hariç) değerinde, 8.746 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşmiş oldu" dedi. 


18.8 MİLYON ARSA YATIRIMI 

Emlak Konut'un, toplam değeri 11.6 milyar lirayı aşan 18.8 milyon metrekare arsa yatırımı bulunuyor. Bu da, yıl bazında 1 ile 1.5 milyar lira arasında doğal bir yatının trendi anlamına geliyor. Emlak Konut tarafından yapılan açıklamada, güçlü finansal kapasitesi sayesinde ilgi çeken ve potansiyel görülen bir arsa yatırımı için bu rakamın da rahatlıkla üzerine çıkılacağının ön görüldüğü belirtilirken, beklenen ihalelerin yeni yılda gerçekleşmesinin planladığı kaydedildi. Açıklamada "Tüm kesimlerin merakla beklediği bazı arsalan da 2016 yılı içerisinde gelir paylaşımı yöntemiyle ihale ediyor olacağız. Örneğin, Zeytinburnu ve Maltepe arsalan. Bu arsalarımız bulundukları konum itibariyle birçok sektör oyuncusunun çok ilgisini çekiyor. Bunlardan da güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz" denildi. 


OFİS GELİŞTİRMEYİ DEVAM 

Açıklamada aynca "10 seneyi aşan istikrar ortamında dünyanın önde gelen çok uluslu şirketleri Türkiye'deki faaliyetlerini genişletiyorlar ve bazıları ülkemizi bölge üssü olarak seçmiş durumda. Her geçen gün nitelikli ofis talebi artış gösteriyor. Talebi karşılayacak arz da çok önemli bu noktada. Emlak Konut da ana faaliyet alanı konut olmakla birlikte kaliteli ticari gayrimenkulleri de üretmeye gayret gösteriyor" denildi. 

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, şimdiye kadar satılan konut satış rakamının geçen yılın aynı dönemindeki rakamların üstünde olduğunu belirterek "Türk gayrimenkul sektörü çok canlı ve vitesini yükseltmiş durumda. Uzun süre de vitesini düşüreceği yok" dedi. 


Star Ek


Geri Dön