26 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO 2015 yılında ne kadar ciro elde edecek?

Emlak Konut GYO 2015 yılında ne kadar ciro elde edecek?

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO olarak son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüme ulaştı. Firma 6.7 milyar TL civarında ciro elde etmeyi hedefliyor..




Emlak Konut GYO gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine 2015 yılında da hız kesmeden devam ediyor. 2014 yılını çok haraketli geçirdiklerini anlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılında 12 bin bağımsız bölüm karşılığında 6.7 milyar TL civarında ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.


HEDEF HER YIL BÜYÜYOR

Halen 100 bin adet projelendirilmiş ve ihalesi yapılmış bağımsız bölüm sayısını ise 2023 yılı sonu itibari ile 250 bin adete ulaştırılmış olmayı planladıklarını anlatan Kurum, "Emlak Konut'un marka güvenirliğini devam ettirmek adına tüm gücümüzle çalışıyor, Türkiye adına başarıları ile anılacak, küresel bir oyuncu olma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Emlak Konut olarak her yıl bir önceki yıla göre hedeflerimizi büyüterek sektöre, ekonomiye ve yatırımlartımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.


ANADOLU'YA KAPI AÇTI

SofaLoca projesiyle Ankara'ya ilk kez yatırım yaptıklarını hatırlatan Murat Kurum, şu bilgileri verdi:


"Uzun yıllar sonra Ankara'ya SofaLoca projesiyle girdi. Ankara'daki projemizle ilk markalı konut yatırımını yaparak, arsa stokuyla da Ankara'da aktif ol üstleneceğimizi gösteriyoruz. Bu önemli projeyle Emlak Konut marka ve güvenini Anadolu'ya da yayma yolunda adım attık. Ankara'da bu kalite ve güven hayata geçiyor.


Hem konut alıcısına kazandıra, hem de hissedarlarına kazandıran yapısıyla güçlü bir Emlak Konut olarak kısa ve orta vadede faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca Ankara'da yapacağımız projemiz Emlak Konut'un yıllar sonra Anadolu'ya açılan kapısı olacak, Emlak Konut markasını ve güvenini Ankara'ya taşıyacak.  Ankara  ve İstanbul'da yılın ilk yarısında yaklaşık 8 bin bağımsız bölümü içeren ihaleler yapmayı hedefliyoruz."


6 MİLYAR KONUT YENİDEN YAPILMALI

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Kurum, "Önümüzdeki 20 yıl içinde 6 milyondan fazla konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu bile başlı başına ciddi bir potansiyel. Bunlar modern ve sağlıklı bir Türkiye için şart" diye konuştu.


KONUTTA SIÇRAMA BEKLENİYOR

Ekonomide yaşanan gelişmelerin diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de önemli rol oynadığına işaret eden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konut sektörünün gelişeceğini ve sektörde ciddi bir sıçrama ön gördüklerini ifade etti. Kurum, "Sektörümüzü hareketlendiren kentsel dönüşüm ve Mütekabiliyet Yasası değişikliği gibi hukuki düzenlemelerin yapıldığı 2012 yılından bu yana olumlu gelişmeler yaşandı. Bunların 2015 yılı içerisinde de devam edeceğini öngörüyoruz" dedi.


Akşam ek


Geri Dön