26 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Fatih Yedikule arsa ihalesi yarın yapılıyor!

 Emlak Konut GYO Fatih Yedikule arsa ihalesi yarın yapılıyor!

Emlak Konut GYO İstanbul Fatih Yedikule Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihalesi yarın gerçekleştirilecek...




Emlak Konut GYO İstanbul Fatih Yedikule Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı yarın yapılıyor. Saat 14.30'da gerçekleştirilecek ihale Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek.


Emlak Konut GYO'nun ihale edeceği İstanbul Fatih İmrahor Mahallesi 2384 ada, 4 parseldeki turizm + kültür alanı olarak belirlenen 41.161,52 metrekarelik arsa alanında emsal 0,75, emsale esas inşaat alanı 30.871,14 metrekare olarak belirlendi.


 Emlak Konut GYO tarafından verilen bilgiye göre;


Tarihi Yarımada Siluetinin korunması için; Korunması Gerekli Kültür Varlıkları Envanterinde yer alan  taşınmaz kültür varlıklarının özgün yükseklikleri korunmak şartıyla, Kara Surları İç Koruma Alanı  Sınırları içinde bina yüksekliği Hmaks: 6.50 m.’yi, +50 rakım sınırları üstünde kalan alanlarda bina  yüksekliği Hmaks: 9.50m.’yi, +40 ile +50 rakım sınırları içinde kalan alanlarda bina yüksekliği Hmaks:  12.50 m.’yi geçemez. Tarihi Yarımada’da bina yüksekliği Hmaks: 15.50 m.’yi geçemez.


Turizm+Kültür Alanlarında hazırlanacak Avan Projeler ilgili Koruma Kurulunca onanacaktır.


 Turizm +Kültür Alanında, Tarihi Yarımada da Korunması Gerekli Kültür Varlıkları Envanterinde yer  alan yapılar korunmak ve restore edilmek şartıyla bu alanların sınırları ve yapılaşma şartları bölge dokusu  ve Tarihi Yarımada Siluetine aykırı olmama, plan notlarının genel hükümlerinin ilgili maddeleri  çerçevesinde TAKS:0.25, KAKS:0.75 aşılmamak koşulu ile plan ve plan notlarına aykırı olmamak şartıyla  Kentsel Tasarım Projeleri ile düzenlenecektir.


İhalenin detaylı ilanı için tıklayın



Geri Dön