26 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO ihalelerini kazananlar belli oldu!

Emlak Konut GYO ihalelerini kazananlar belli oldu!

Emlak Konut GYO'nun geçtiğimiz ay ihaleye çıktığı İzmir Mavişehir ve İstanbul Bahçeşehir kazananları belli oldu



 Çekişmeli geçen  İzmir  ihalesini Gergül Yapı Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti.-Gergül İnş. Müteahhitliği- Abdulkadir Gültekin Ortak Girişimi kazanırken, İstanbul'daki ihaleyi kazanan tek isim olan Kuzu'dan teklifini artırması isteniyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) geçen ay ihaleye çıkarttığı İzmir Mavişehir ve İstanbul Bahçeşehir'deki arsalarının yeni sahipleri belli oldu. İzmir'i kazanan Gergül Ortak Girişimi'nin teklifinin onaylanmasına kesin gözüyle bakılırken, Bahçeşehir'de Kuzu Grup'tan idareye vereceği teklifi artırması isteniyor.

İzmir Mavişehir'deki ihaleye en yüksek teklif Gergül Ortak Girişimi'nden geldi. İhaleye kapalı zarf ile teklif veren Bahadır İnşaat, pazarlık turlarına katılmazken, Hiperbol İnşaat Pazarlama ise pazarlığın ikinci turunda çekildi.

Gergül Yapı Pazarlama ve Abdülkadir Gültekin ortak girişim grubuyla Soyak arasında devam eden pazarlık turlarında en yüksek teklif Gergül Yapı Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti.-Gergül İnş. Müteahhitliği-Abdulkadir Gültekin ortak girişiminden geldi. Gergül Ortak Grişimi, arsa için 87 milyon 100 bin TL toplam satış geliri, yüzde 31 idare payı oranı ve 27 milyon bin TL arsa karşılığı bedel ödeyecek. Emlak Konut GYO yönetiminin ihaleyi onaylamasının ardından Gergül Ortak girişimi ile sözleşme imzalanacak. İzmir Mavişehir 5. etaptaki 20 bin 955 metrekare arsanın inşaat izni 31 bin 432 metrekare.

Daha önce el konulmuştu

Bahçeşehir'deki arsa için ise tek teklif geldi. Halen Bahçeşehir'de Spradon markasıyla  TOKİ  ve Emlak Konut GYO'ya ait arsalar üzerinde projeler üreten Kuzu Grup, 105 milyon TL toplam hasılat ve yüzde 20 oranında pay teklif etti. Buna göre satışlardan Emlak Konut GYO'nun kasasına 21 milyon TL girecek. Bahçeşehir 2. Bölge'deki 41 bin 909 metrekare arsa üzerine yaklaşık 600 konut ve 20 bin 954 metrekare alanlı ticaret merkezi yapılabilecek. Bu arsaya daha önce bodrum merkezli Yapı Endüstrisi Başkaşehir projesini inşa etmek için düğmeye basmıştı. Daha sonra yaşonılan sorunlar nedeniyle TOKİ ve Emlak Konut GYO projeye el koyarak arsayı geri almıştı.

İZMİR MAVİŞEHİR'DE KİM, NASIL KAZANDI?

Kimler katıldı Abdülkadir Gültekin Ortak Girişim Grubu, Bahadır İnşaat, Gergül Yapı, Hiperbol İnşaat, SOYAK

Kazanan : Gergül Ortak Girişimi

Arsa büyüklüğü :20.955 m2

Teklif edilen satış geliri :87.100.000 TL

Gelirden Emlak GYO'ya teklif edilen :Yüzde 31.00


BAŞAKŞEHİR'DE KİM NASIL KAZANDI?

Kimler katıldı : Kuzu Grup

Kazanan :Kuzu Grup

Arsa büyüklüğü :41.909 m2

Teklif edilen satış geliri :105.000.000 TL

Gelirden Emlak GYO'ya teklif edilen :Yüzde 20

Tebernüş Kireçci


 


Geri Dön