28 / 03 / 2024

Emlak Konut GYO, İstanbul'da arazi zengini çıktı!

 Emlak Konut GYO, İstanbul'da arazi zengini çıktı!

Emlak Konut GYO, İstanbul'da 4.5 milyon m2 arazisi bulunan şirketin devam eden 21 projesinin tamamlanmasıyla karının minimum 2.4 milyar TL'yi bulması bekleniyor




Kamunun en büyük konut üreticisi olan TOKİ’nin iştiraklerinden biri olan Emlak Konut GYO, hasılat paylaşım projeleri ile markalı konut üreticileriyle işbirliği yaparak kazanç sağlayan bir şirket olarak dikkat çekiyor. İstanbul’da Ataşehir’den Halkalı’ya, Kartal’dan İkitelli’ye kadar çok çeşidi semtlerde toplamda 4.5 milyon metrekare arazisi olan Emlak Konut GYO, arazinin altın değerinde olduğu İstanbul’da arazi zengini çıktı.


Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum, şirkederinin bünyesinde şu anda 4.5 milyon metrekarelik arazileri bulunduğunu bu arazileri önümüzdeki dönemde bir bir hasılat paylaşımlı projeler yapmak üzere ihaleye çıkaracaklarını söylüyor.


Ataşehir, Kartal, Başakşehir gibi İstanbul’un çeşitli semtlerinde arazi üretme çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Kurum şunları söylüyor:


Emlak Konut GYO olarak markalı konut üreticileri ile birlikte hasılat paylaşımlı projelere imza atıyoruz. Bu yıl Ataşehir, Zekeriyaköy, Sultanbeyli, Başakşehir, Hoşdere gibi çeşitli semderde yeni arazilerimiz için ihaleye çıkacağız. Şirketimizin ortak olduğu devam eden 21 projenin tamamlanması ile birlikte minimum 2.4 milyar TL’lik kar elde edeceğiz. Gayrimenkul hala iyi bir yatırım aracı. Doğru projeye yatırım yapıldığında bu kadar kısa zamanda getiri sağlayan bir enstrüman daha bulunmuyor.


Yeni kentler oluşturacağız


İstanbul’da Batışehir projesi gibi metropol ve şehirler oluşturmaya devam edeceklerine dikkat çeken kurum, bu nedenle inşaat ve gayrimenkul sektörünün canlı tutulması gerektiğine işaret ediyor.


Kurum, ellerinde bulunan arazi stokunun büyük karma projelerin yapılması şeklinde değerlendirmeyi planladıklarını da söylüyor.


Başbakan tarafından açıklanan teşvik paketinde doğuda yatırım I yapana batıda teşvik olduğunu vurgulayan Kurum, teşvik konusunda şunları söyledi:


Özel sektör ile devletin iç içe olması lazım. Devlet bu süreçte bazı yükleri üzerinden atacak, atması da lazım. Örneğin teşvik kapsamında nasıl hastaneler ihale yoluyla yaptırılıyor okul yapımını da bu yolla gerçekleştirebilir.


Mortgage


Geri Dön