19 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO: Tulip verdiği sözleri tutmadı!

Emlak Konut GYO: Tulip verdiği sözleri tutmadı!

Emlak Konut GYO, yaklaşık bir ay önce el koyduğu Tulip Gayrimenkul´e Tulip Turkuaz ve Tulip Towers projeleri hakkında bir açıklama daha yaptı



Tulip Gayrimenkul´ün Emlak Konut GYO´ya ait arsalar üzerinde `gelir paylaşımı´ modeliyle Ispartakule´de gerçekleştirdiği her iki proje hakkında özellikle şirketin verdiği sözleri yerine getiremediği için sözleşmenin fesh edilmesinin üzerinde duruldu.

Tulip Gayrimenkul´ün açıklamalarının haksız ve yersiz olduğuna dikkat çekilirken, şu ifadelere yer verildi: "Tulip-Fms-Mertkan-İlci Adi Ortaklığı ile kurum arasında 3 Ağustos 2006 tarihinde imzalanan sözleşme gereği yüklenici firmaya 900 takvim gününe ek olarak 471 gün daha süre uzatımına gidildi. Buna rağmen işler, fesih tarihinde yüzde 5 seviyesindeydi. Ayrıca, buna ek olarak taraflardan İlci İnşaat, hisselerini Emlak konut GYO´dan izin almadan Mertkan İnşaat´a devretti ve bir süre sonrada firmanın iflası açıklandı."

Hukuken sorumlu olmayacak
Öte yandan, tüm uyarılara rağmen bu sorunlu sürecin devam ettiğinin altı çizilirken, fesihten sonra gerçekleştirilen satışların hukuki zeminden yoksun olduğu dile getirildi. Emlak Konut GYO, proje kapsamında satışların durdurulduğunu ve bundan sonra yapılan satışlarda kurumun asla sorumlu olmadığını belirtti.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön