18 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'da hisse fiyatı geriledi!

Emlak Konut GYO'da hisse fiyatı geriledi!

Borsa İstanbul'da ikincil halka arz için verilen yedi işlem günü aranın ardından bugün işleme başlayan Emlak Konut GYO hisseleri yüzde 9 değer kaybıyla halka arz fiyatı olan 2,50 liraya geriledi...




Emlak Konut GYO hisseleri 1 Kasım'da 2,77 lira son işlem fiyatı ile günü tamamladıktan sonra ikincil halka arz nedeniyle işleme kapatılmıştı. Toplam 3 milyar 250 milyon liralık büyüklük ile ikincil halka arzı gerçekleştirilen Emlak Konut GYO'da arz fiyatı hisse başına 2,50 lira olmuştu. Bugün tekrar işleme başlayan hisseler 1 Kasım'daki kapanışına göre yaklaşık yüzde 9 oranında değer kaybederek arz fiyatı olan 2,50 lirayı gördükten sonra bu dakikalarda 2,54-2,55 lira seviyesinde dengelendi.


Analistler, Emlak Konut GYO işlem sırasının kapandığı 1 Kasım'dan bugüne kadar BIST 100 endeksinin yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybetmiş olmasının hissenin açılışında satış baskılarının artmasına neden olduğunu belirterek, halka arzdan alım yapmak isteyen ancak istediği oranda alım yapamayan yatırımcılar için bugünkü işlem fiyatlarının ikinci bir alım fırsat yarattığını kaydediyor.


AA



Geri Dön