19 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'dan Ataşehir'de ticari gayrimenkul ihalesi

Emlak Konut GYO'dan Ataşehir'de ticari gayrimenkul ihalesi

Emlak Konut GYO, Ataşehir'deki en son büyük arsa için ihaleye çıkıyor.



Emlak Konut GYO, Ataşehir'deki en son büyük arsa için ihaleye çıkıyor. 99 bin 108 metrekarelik arsaya ticari gayrimenkul inşa edilebilecek. Emlak GYO, bu girişimiyle ilk kez bir ticari gayrimenkul ihalesini de girmiş oluyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Doğu Ataşehir'de dev ihaleye çıkıyor. 22 Şubat'ta gerçekleştirilecek ihalede Doğu Ataşehir'de 99 bin 108 metrekare alanlı arsaya toplam 148 bin 662 metrekare alanlı ticari gayrimenkul inşa edilecek. İnşa edilecek gayrimenkulün otel, ofis, rezidans, alışveriş merkezi ve dükkan dağılımına ihaleyi alan karar verecek.

Ayrıca ihale kapsamında otopark ve idari tesisler olarak değerlendirmek üzere 148 bin 662 metrekare inşaat izni bulunuyor. Toplam inşaat izni 297 bin 324 metrekareye ulaşıyor. Yapılacak inşaatın maliyetinin ise 30 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Böylece Emlak Konut GYO, ilk defa hasılat paylaşımı modeliyle ticari gayrimenkul ihalesi gerçekleştirmiş olacak. Buna göre ihalede en yüksek oranı teklif eden şirket projeyi hayata geçirecek. Emlak Konut GYO projede hissesi oranında pay sahibi olacak.

Emlak Konut GYO şimdiye kadar hasılat paylaşımı modeliyle konut ihaleleri gerçekleştiriyordu. İşbirliği yaptığı şirketlere, projelerdeki ticari üniteleri ise ihale ile satmaları için yönlendiriyordu. 
 
DOĞU ATAŞEHİR İÇİN DÜZENLENEN İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ
Doğu Ataşehir'in merkezindeki tek büyük boş parsel olan arsa, daha önce 9 Şubat 2004 yılında ihale edilmişti. İhaleyi konut piyasasının önde gelen şirketlerinden Soyak kazanmıştı. İhaleye göre Soyak, arsaya 250 bin metrekare alanlı yaklaşık 2 bin 500 konut yapacaktı. Satıştan elde deceği cironun yüzde 27'sini arsa sahibi Emlak Konut GYO'ya verecekti. Ataşehir Sakinleri Derneği ve Mimarlar Odası tarafından açılan dava nedeniyle imar planlarındaki tadilat gerekçe gösterilerek ihale, iptal edilmişti. Soyak'ın ihaledeki toplam satış taahhüdü 503 trilyon 117 milyar 856 milyon lira olmuş, Emlak Konut'a ise bunun yüzde 27.01'ini, yani 135 trilyon 913 milyar liralık kısmını ödeyeceğini bildirmişti. 
 
ATAŞEHİR'DE KİM NE YAPTI, NE YAPACAK?

Ağaoğlu:
Batı Ataşehir'de 3 bin 750 bağımsız bölümden oluşan My World projesini hayata geçirdi. Doğu Ataşehir'de ise 320 bin metrekarelik arsada 6 bin konutluk My Towerland projesini yapıyor.

Varyap-Teknik Yapı:
Batı Ataşehir'de Uphill Court projesini tamamladı. 1754 bağımsız bölümden oluşan porjenin tamamını sattı.

Emay-İpek:
Batı Ataşehir'de 2 bin78 konuttan oluşan Kentplus projesini inşa etti.

Varyap:
Batı Ataşehir'de 1.120 konuttan oluşan Varyap Meridian projesinin inşasını sürdürüyor. TOKİ'ye ait arsa üzerinde yapılan proje hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Teknik Yapı:
Batı Ataşehir'de 482 konutluk Deluxia Palace ve 220 konutluk Deluxia Suits projesini satışa çıkardı.


- KONUYLA İLGİLİ BASINDA ÇIKAN DİĞER HABERLER -

EMLAK Konut GYO, Doğu Ataşehir'deki son büyük arsa için hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkıyor. 99 bin 108 metrekarelik arsaya ticari gayrimenkul inşa edilebilecek. 22 Şubat'ta gerçekleştirilecek ihalede Doğu Ataşehir'de 99 bin 108 metrekare alanlı arsaya toplam 148 bin 662 metrekare alanlı ticari gayrimenkul inşa edilecek. İnşa edilecek gayrimenkulün otel, ofis, rezidans, alışveriş merkezi ve dükkân dağılımına ihaleyi alan karar verecek. İhale kapsamında otopark ve idari tesisler olarak değerlendirmek üzere 148 bin 662 metrekare inşaat izni bulunuyor. Toplam inşaat izni 297 bin 324 metrekareye ulaşıyor.


İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ
9 Şubat 2004 yılında daki ihaleyi Soyak kazanmış, arsaya 250 bin metrekare alanlı yaklaşık 2 bin 500 konut yapacaktı. Ancak, Ataşehir Sakinleri Derneği ve Mimarlar Odası tarafından açılan dava nedeniyle imar planlarındaki tadilat gerekçe gösterilerek ihale iptal edilmişti.
Sabah


Geri Dön