28 / 03 / 2024

Emlak Konut ilk çeyrekte 2.8 milyar TL'lik satış yaptı!

Emlak Konut ilk çeyrekte 2.8 milyar TL'lik satış yaptı!

Emlak Konut GYO 2017 yılının ilk çeyrek satış rakamlarını açıkladı. Emlak Konut ilk çeyrekte 2 milyar 878 milyon TL değerinde, 2833 adet bağımsız bölümle rekor satışa imza attı.



Sağlam finansal yapısı ile Güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO 2017 yılının ilk çeyrek satış rakamlarını açıkladı. Ülkenin geleceğine ve ekonomisine olan güvenin göstergesi olarak başlatılan “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyasının da katkısıyla ilk çeyrekte Emlak Konut GYO 2 milyar 878 milyon TL değerinde, 2833 adet bağımsız bölümle rekor satışa imza attı.


2017 yılı hedefini 8 milyar TL olarak amaçlayan şirket ilk çeyrekte elde ettiği bu başarı ile hedefinin önemli bir bölümünü 3 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdi.


31 Mart’ta sona eren “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kapsamında ise 2 aylık süre zarfında toplamda 2722 adet bağımsız bölüm satışı yapıldı.


Gayrimenkul sektörüne öncü olarak yön veren Emlak Konut GYO, 1 Ocak 2017 - 31 Mart 2017 tarihleri arasındaki ilk çeyrek satış rakamlarını açıkladı. Şirket üç aylık bu dönemde, KDV hariç 2 milyar 878 milyon TL değerinde, 410.460 satışa esas brüt m2’lik bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdi.


“Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” sloganıyla 1 Şubat’ta başlayıp 2 ay sürerek yoğun ilgi gören kampanya kapsamında ise 2 milyar 801 milyon TL değerinde 394.668 m2’lik 2.722 bağımsız bölümün satışı yapıldı. Kampanyanın ilk ayı Şubat’ta 943 adet bağımsız bölüm satılırken Mart ayında bu rakam neredeyse iki katına çıkarak 1.779 adetlik satış gerçekleştirildi.


Geçen yılın aynı döneminde toplamda 1200 adet bağımsız bölüm satışı yapan Emlak Konut GYO, 2017 yılı ilk çeyreğinde bu sayıyı 2833 adete çıkararak büyük bir başarıya imza attı.


Hedefimizin büyük bir oranını daha ilk üç ayda gerçekleştirdik

2017 ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Gelişen ülke ekonomimizde gayrimenkul sektörünün potansiyelini yakından takip ederek halkımızın istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda tarihimizde bir benzeri daha olmayan 20 yıla kadar uzayan vadelerle ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyamızı yaptık. Şimdi tabloya baktığımızda gerek genel anlamda ilk çeyrek sonuçlarımızdan gerekse kampanya kapsamında çıkan sonuçlarımızdan memnuniyet duyuyoruz. Şüphesiz bu başarının arkasında Güçlü Türkiye için çağrımıza kulak vererek ülkesine güvenen vatandaşlarımız yer alıyor. Bu vesileyle bugüne kadar desteğini her zaman hissettiğimiz halkımıza ve kampanyamıza katılan bankalarımıza teşekkür ederiz. 31 Mart’ta sona eren kampanya kapsamında 2 milyar 801 milyon TL değerinde 2.722 konut satışı yaptık. Ocak ayındaki satışlarla birlikte bu rakam yılın ilk çeyreğindeki performansımıza bakıldığında toplamda 2 milyar 878 milyon TL satış hacmine erişmiş oldu. Sene başında 8 milyar TL’lik bir hedef açıklamıştık. Hedefimizin büyük bir oranını daha ilk üç ayda gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olarak köklü geçmişimizden aldığımız kuvvet ile daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.” dedi.


Güçlü Türkiye için Birlik Vakti kampanyasında en çok 60 ay vade tercih edildi

Konut ve bankacılık sektörlerinin ele ele verdiği “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyasında 60 aya ‘0’ vade farkı, 120 aya yüzde 0,45 vade farkı ve 240 aya ise yüzde 0,79 vade farkı gibi uygun ödeme koşulları sadece yüzde 5 peşinat avantajı ile sunuldu. Kampanya kapsamında kullanılan kredili satışlarda 0- 60 ay vade %72 oranında tercih edilirken, 61-119 ay %3 , 120 ay üzeri vade ise %25 oranında tercih edildi.


32 prestijli Emlak Konut GYO projesi

1 Şubat - 31 Mart 2017 tarihleri arasında geçerli olan “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyasına dahil olan projeler şu şekilde: Adım İstanbul, Avangart İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3.Etap, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Karat Ofis Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453, Park Mavera 2, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Validebağ Konakları


Güçlü Türkiye için Birlik Vakti kampanyasında en çok satış yapan ilk 3 proje

‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyasında satış adedine göre en çok satış yapan ilk 3 proje; 610 adet bağımsız bölüm ile ‘Nidapark Küçükyalı’ olurken , bu projeyi 219 adet bağımsız bölüm ile ‘Validebağ Konakları’ ve 209 adet bağımsız bölüm ile ‘Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul’ projesi takip etti.


“Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyasına 11 banka destek verdi

“Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyasına Akbank, Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Kuveyttürk Katılım, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bankaları olmak üzere toplamda 11 banka katıldı.


2017 hedefi 8 milyar TL satış

Hedef Emlak Konut GYO 2016 yılında gerçekleştirdiği 7,3 milyar TL’lik satışı 2017 biraz daha ileriye taşıyarak 8 milyar TL seviyesine getirmeyi hedefliyor. 2017 yılı içerisinde 1.279.513 metrekare satış hedefi olan şirket toplamda 9.900 bağımsız bölümün satışını gerçekleştirmeyi planlıyor.


Dosya için tıklayın


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Emlak Konut GYO, "Güçlü Türkiye için Birlik Vakti" kampanyasının da katkısıyla yılın ilk çeyreğinde 2 milyar 878 milyon TL değerinde, 2 bin 833 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdi.


Emlak Konut GYO, yılın ilk çeyreğine ilişkin satış rakamlarını açıkladı.


Şirket, 3 aylık dönemde, KDV hariç 2 milyar 878 milyon TL değerinde, 410 bin 460 satışa esas brüt metrekarelik bağımsız bölümün satışını yaptı.


"Güçlü Türkiye için Birlik Vakti" sloganıyla 1 Şubat'ta başlayıp 2 ay sürerek yoğun ilgi gören kampanya kapsamında ise 2 milyar 801 milyon TL değerinde 394 bin 668 metrekarelik 2 bin 722 bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi. Kampanyanın ilk ayı olan şubatta 943 adet bağımsız bölüm satılırken, mart ayında bu rakam neredeyse iki katına çıkarak bin 779 adetlik satış yapıldı. 


Geçen yılın aynı döneminde toplamda bin 200 adet bağımsız bölümün satışını yapan Emlak Konut GYO, 2017'nin ilk çeyreğinde bu rakamı 2 bin 833 adede çıkararak rekor satışa imza attı.


- "Güçlü Türkiye için Birlik Vakti" kampanyasında en çok 60 ay vade tercih edildi

Konut ve bankacılık sektörlerinin el ele verdiği "Güçlü Türkiye için Birlik Vakti" kampanyasında 60 aya sıfır vade farkı, 120 aya yüzde 0,45 vade farkı ve 240 aya ise yüzde 0,79 vade farkı gibi ödeme koşulları yüzde 5 peşinat avantajı ile sunuldu.


Kampanya kapsamında kullanılan kredili satışlarda 0- 60 ay vade yüzde 72 oranında tercih edilirken, 61-119 ay yüzde 3, 120 ay üzeri vade ise yüzde 25 oranında tercih edildi.


"Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyasının satış rakamlarına göre, en çok satış yapan ilk 3 proje 610 adet bağımsız bölümle Nidapark Küçükyalı, 219 adet bağımsız bölümle Validebağ Konakları ve 209 adet bağımsız bölümle Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projeleri oldu.


- "Hedefimizin büyük bir oranını daha ilk üç ayda gerçekleştirdik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şunları kaydetti:


"Gelişen ülke ekonomimizde gayrimenkul sektörünün potansiyelini yakından takip ederek halkımızın istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda tarihimizde bir benzeri daha olmayan 20 yıla kadar uzayan vadelerle Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti kampanyamızı yaptık. Şimdi tabloya baktığımızda gerek genel anlamda ilk çeyrek sonuçlarımızdan gerekse kampanya kapsamında çıkan sonuçlarımızdan memnuniyet duyuyoruz.


Şüphesiz bu başarının arkasında güçlü Türkiye için çağrımıza kulak vererek ülkesine güvenen vatandaşlarımız yer alıyor. Bu vesileyle bugüne kadar desteğini her zaman hissettiğimiz halkımıza ve kampanyamıza katılan bankalarımıza teşekkür ederiz. Sene başında 8 milyar TL'lik bir hedef açıklamıştık. Hedefimizin büyük bir oranını daha ilk 3 ayda gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olarak köklü geçmişimizden aldığımız kuvvet ile daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz."


AA


Geri Dön