29 / 03 / 2024

Emlak Konut İstinye arsasına en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut İstinye arsasına en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut İstinye arsasının ilk oturum ihalesi gerçekleşti. 8 firmanın katıldığı ihalede en yüksek teklif Urbacon Trading And Contracting ve Akayteks Tekstil İş Ortaklığı'ndan geldi. İşte detaylar...




Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın tartışılan arsası Sarıyer İstinye'de ihale gerçekleştirildi. 158 bin metrekarelik 6 parselden oluşan arsa ihalesinin ilk oturumuna 8 teklif geldi. 


İstinye Turizm Merkezi Planı'nda turizm tesisi, konut, eğitim, kreş ve park alanı olan arsaya şirket payı toplam geliri olarak en yüksek teklifi Urbacon Trading And Contracting ve Akayteks Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı verdi. 


Urbacon Trading And Contracting ve Akayteks Tekstil 1 milyar 224 milyon TL teklif etti. Firmanın verdiği arsa satışı toplam geliri rakamı ise 2 milyar 400 milyon TL olarak belirlenirken şirket payı gelir oranı ise yüzde 51 olarak belirlendi. 


Şirket payı toplam geliri olarak en yüksek ikinci teklif ise Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Yapı ve Nida İnşaat İş Ortaklığı'ndan geldi. 900 milyon TL'lik teklifte bulunan Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Yapı ve Nida İnşaat İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı ise 3 milyar TL olarak belirlendi. Şirket payı gelir oranı ise yüzde 30 olarak belirlendi.


3. sırada ise Durmaz İnşaat, Egemen İnşaat, Summa Turizm İş Ortaklığı yer alıyor. Şirket payı toplam geliri olarak 675 milyon TL'lik teklifte bulunan Durmaz İnşaat, Egemen İnşaat, Summa Turizm İş Ortaklığı'nın şirket payı gelir oranı ise yüzde 30 olarak belirlendi. Arsa satışı karşılığı toplam gelir rakamı ise 2 milyar 250 milyon TL...


4. sırada 600 milyar TL'yle İzka Gayrimenkul, 5. sırada 462 milyon TL ile Dap Yapı, 6. sırada 250 milyon TL ile Teknik Yapı, Emay İnşaat İş Ortaklığı, 7. sırada 100 milyon TL'yle Bema İnşaat, Osmanbey Emlak İnşaat İş Ortaklığı ve 8. sırada ise 80 milyon TL'lik teklifle Maksem Yapı yer alıyor. 


İsteklilere ait teklif zarfları içerisindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin Pazarlık - Açık Artırma bölümünü içeren 2. Oturumu ileriki bir tarihte yapılacak. İsteklilere ihalenin 2. Oturum tarihi ve saati yazı ile bildirilecek.


İhaleye katılan firmalar ve ihale sonuçları için tıklayın



Emlak Konut ÖİB'den 1 milyon 5 milyon 522 bin TL'ye almıştı! 


İstinye arsasını Mart 2014 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan özelleştirme ihalesinde Emlak Konut kazanmıştı. Emlak Konut arsa için 1 milyar 5 milyon 552 bin liralık teklifte bulunmuştu. 


Şubat ayında düzenlenen ilk ihaleye Fırat Plastik ile Emlak Konut GYO katılmış ancak iki taraf da başlangıç fiyatını yüksek bulduğu için teklifte bulunmamıştı. Mayıs’ta düzenlenen ikinci ihalede ise, en yüksek teklifi 1 milyar 5 milyon 552 bin lira ile Emlak Konut GYO vermişti. 



Emlak Konut İstinye arsası ihale iptali savunma süresi 11 Mart'ta bitecek!


Öte yandan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin iptali ve yürütmesinin durdurma talebiyle dava açılmıştı. Savunma için verilen 15 günlük süre 11 Mart 2015 günü sona erecek. 



İstinye arsası hakkında!


Emlak Konut İstinye arsasına en yüksek teklif kimden?

 

İhaleye çıkan arazi, 6 parselde toplam 158 bin 497 metrekare büyüklüğe sahip. Bunun 48 bin 100 metrekaresi ön görünümde, 110 bin 387 metrekaresi ise geri görünümde kalıyor. Arsada, turizm tesis alanı ve park alanı olarak yapılaşmaya izin veriliyor. Buna göre, imar planında belirtilen alanlarda yaklaşık 48 bin metrekarelik alanın park olarak ayrılması planlanıyor. Turizm tesis alanında yapılacak tesislerin ise tümünün yönetmeliğe uygunluğu zorunlu olacak. Proje kapsamında toplam 108 bin 700 metrekarelik inşaat yapılması planlanıyor.


108,700  metrekare inşaat alanına sahip arsa konum açısından İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına hakim pozisyonda nitelikli lüks konut proje inşaatları açısından gelişme gösterdiği bir bölgede yer alıyor. 


Arsanın çevresinde İstinye Kadir Has Villaları Sitesi, Uluslararası Binicilik Merkezi, Abdullah Efendi Sitesi, Emirgan Korusu, İstinye Koyu, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü, Qent İstinye Projesi, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Enka Okulları ve İstinye Park AVM ve Residence yer alıyor. 



İstinye arsası plan notları!


• Turizm Tesisi Alanlarında bodrum katlarda yer alacak restoran, bar, kafeterya vb. kullanımların %50’si emsale dâhil edilir.


• Planlama alanında uygulama 2960 sayılı yasa gereği brüt alan üzerinden yapılacaktır.


• Her bölgede bir blok için verilen cephe ve derinliklerden çıkan toplam taban alanını geçmemek ve diğer koşulları sağlamak kaydıyla birden fazla bina yapılacak parsellerde blok şekli ve ebadı; çevre teşekkülü büyüklükleri dikkate alınarak belirlenecektir. Bu alanlarda blok sayısı, blok ölçüleri, blok arası mesafesi, çekme mesafesi vb. doğal ve yerleşme dokusuna etki eden tüm yerleşme koşulları topografya, görünüm, estetik ve siluet açısından irdelenerek imar planı doğrultusunda hazırlanan avan projeleri; İlçe Belediyesinin olumlu görüşü, Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Bölge Kurulu onayına sunularak uygulama yapılacaktır.


• Turizm tesis alanında yapılacak tesislerin “Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğe” uygunluğu zorunludur.


• Bu planda açıklanmamış hususlarda 29.07.2003 onay tarihli 1/1000 ölçekli Sarıyer, Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri K.A.U.İ.P. notları geçerlidir.


• Eğimden dolayı açığa çıkan yalnızca bir bodrum kat iskan edilebilir ve KAKS hesabına dâhil edilir


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com



Geri Dön