28 / 03 / 2024

Emlak Konut İstinye ihalesi 3 Mart'ta!

Emlak Konut İstinye ihalesi 3 Mart'ta!

Emlak Konut’un 1 milyar lirayı aşkın bedelle satın aldığı İstinye arsası için ihale süreci başlıyor. 3 Mart’ta ilk oturumu yapılacak ihaleye yoğun katılım bekleniyor.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstinye arsasının ihale sürecini başlattı. Emlak Konut GYO’nun Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 1 milyar 5 milyon 522 bin lira karşılığında satın aldığı 158 dönüm arazinin ihalesinin 3 Mart’ta ilk oturumu yapılacak.

 

“İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi”nin ilk oturumunda kapalı zarf usulüyle teklifler alınacak, ikinci oturumda ise pazarlık ve açık artırma turları yapılacak.  

 

Park alanı olacak

 

İhaleye çıkan arazi, 6 parselde toplam 158 bin 497 metrekare büyüklüğe sahip. Bunun 48 bin 100 metrekaresi ön görünümde, 110 bin 387 metrekaresi ise geri görünümde kalıyor. Arsada, turizm tesis alanı ve park alanı olarak yapılaşmaya izin veriliyor. Buna göre, imar planında belirtilen alanlarda yaklaşık 48 bin metrekarelik alanın park olarak ayrılması planlanıyor. Turizm tesis alanında yapılacak tesislerin ise tümünün yönetmeliğe uygunluğu zorunlu olacak. Proje kapsamında toplam 108 bin 700 metrekarelik inşaat yapılması planlanıyor.

 

Emlak Konut GYO’nun ihaleye çıkardığı bu arsa, İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına hakim bir noktada yer alıyor. İstinye Park, Borsa İstanbul, Emirgan Korusu’na komşu olan arsa, lokasyonu, büyüklüğü ve manzarası nedeniyle İstanbul’daki en değerli arazilerden biri olarak gösteriliyor. Mart ayındaki ihalenin, Emlak Konut GYO’nun geçen yıl düzenlediği Kazlıçeşme ihalesi gibi kıran kırana geçeceği tahmin ediliyor. Birçok gayrimenkul geliştiricisinin ihaleye katılması bekleniyor.  

 

Emlak Konut GYO arazi için ısrarcıydı

 

ÖİB’İN İstanbul Sarıyer İstinye Mahallesi’ndeki 158 dönüm arsası için 2014 yılında iki ihale düzenlenmişti. Şubat ayında düzenlenen ilk ihaleye Fırat Plastik ile Emlak Konut GYO katılmış ancak iki taraf da başlangıç fiyatını yüksek bulduğu için teklifte bulunmamıştı. Mayıs’ta düzenlenen ikinci ihalede ise, en yüksek teklifi 1 milyar 5 milyon 552 bin lira ile Emlak Konut GYO vermişti. İlk ihalede 1 milyar 451 milyon lira olan başlangıç tutarını yüksek bularak çekilen Emlak Konut GYO, ikinci ihalede 445 milyon lira daha az bedelle arazinin sahibi olmuştu.


Vatan


Geri Dön