28 / 03 / 2024

Emlak Konut İstinye ihalesine hangi firmalar teklif verdi?

Emlak Konut İstinye ihalesine hangi firmalar teklif verdi?

Emlak Konut GYO'nun Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) geçtiğimiz yıl mayısta 1.5 milyara satın aldığı İstinye'deki 158 dönüm arazinin ihalesinin ilk oturumu dün yapıldı..



Emlak Konut GYO'nun Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) geçtiğimiz yıl mayısta 1.5 milyara satın aldığı İstinye'deki 158 dönüm arazinin ihalesinin ilk oturumu dün yapıldı. İhalede en yüksek teklif Tahincioğlu Gayrimenkul'den geldi. İşte ilk oturumdaki teklifler; 


-Akay Tekstil ve UCC ortaklığı, arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 2 milyar 400 milyon lira olarak belirledi. Emlak Konut GYO'ya ise 1 milyar 224 bin lira teklif etti. 

-Maksem Yapı toplam gelirini 400 milyon lira olarak belirledi. Şirkete ise 80 milyon lira önerdi. 

-Durmaz İnşaat-Egemen İnşaat ve Summa Turizm İş Ortaklığı, arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 2 milyar 250 milyon lira olarak belirledi. Emlak Konut GYO'ya bu rakamın yüzde 30'unu yani 675 milyon lira teklif etti. 

-Teknik Yapı-Emay İnşaat ortaklığı 1 milyar lira olarak belirdi. Emlak Konut GYO'ya bu rakamın yüzde 25'ini yani 250 milyon lira önerdi. 

-İzka İnşaat, arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 1 milyar 500 milyon lira olarak belirledi. Emlak Konut GYO'ya bu rakamın yüzde 40'ını yani 600 milyon lira teklif eti. 

-Bema İnşaat-Osmanbey İnşaat ortaklığı, arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 500 milyon lira olarak belirledi. Emlak Konut GYO'ya bu rakamın yüzde 20'sini yani 100 milyon lira önerdi. 

-Dap Yapı, arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 1 milyar 400 milyon lira olarak belirledi. Emlak Konut GYO'ya bu rakamın yüzde 33'ünü yani 462 milyon lira teklif etti. 

-Tahincioğlu GYO -Tahincioğlu Yapı ve Nida İnşaat iş ortaklığı, arsa satışı karşılığı satış toplam gelirini 3 milyar lira olarak belirledi. Emlak Konut GYO'ya ise bu rakamın yüzde 30'unu yani 900 milyon lira önerdi. 


Sabah


Geri Dön