29 / 03 / 2024

Emlak Konut kampanyasıyla 1 haftada 1 milyar TL'lik konut satıldı!

Emlak Konut kampanyasıyla 1 haftada 1 milyar TL'lik konut satıldı!

Gayrimenkul sektörünün başlattığı kampanya seferberliği konut piyasasını hareketlendirdi. Emlak Konut GYO projelerinden 1 haftada 1 milyar TL’yi aşan konut ve ofis satışı yapıldı. 1 ay sürecek kampanyanın sonunda 2- 2.5 milyar TL’lik satış yapılması bekleniyor.



Gayrimenkul sektörünün başlattığı kampanya seferberliği konut piyasasını hareketlendirdi. Emlak Konut GYO projelerinden 1 haftada 1 milyar TL’yi aşan konut ve ofis satışı yapıldı. 1 ay sürecek kampanyanın sonunda 2- 2.5 milyar TL’lik satış yapılması bekleniyor.


DARBE girişimi sonrası gayrimenkul sektörü güç birliğine gitmiş ve konutta kampanya seferberliği başlatılmıştı. Emlak Konut GYO ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) öncülüğünde yaklaşık 60 bin konut ve ofiste faizler 0.7’ye çekildi, vade 120 aya uzadı. Emlak Konut ayrıca TÜFE endeksli satış seçeneği sundu ve  borcunu peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapacağını duyurdu. Konut alıcını bu fırsatı değerlendirdi ve ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen satış ofisleri doldu. 1 haftada Emlak Konut projelerinden yapılan satış 1 milyar TL’yi geçti. 1500’den fazla konut ve ofis satıldı. Satışlar İstanbul ağırlıklı olsa da Ankara, Denizli, Konya ve Nevşehir’den de yoğun talep geldi. Satış ofislerinden alınan bilgiye göre 1 Ağustos’ta başlayan 1 aylık kampanya sonunda satışlar 2-2.5 milyar TL’yi bulacak.


SAYI HIZLA ARTIYOR


Emlak Konut GYO’dan sonra kampanya seferberliğinde ikinci önemli adım GYODER’den gelmişti. GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanya seferberliği ile piyasaya canlılık geldiğini söyledi. Kampanya katılan şirket sayısının hızla arttığını belirten Torun, “Kampanyanın başladığı 1 Ağustos günü 39 şirket ve 86 projede dahil demiştik. Bugün 49 şirket ve 118 proje var. 60 bin gayrimenkul indirimli satılıyor. Derneğe üye olmayan şirketlerin de kampanya yapması ile sayı her geçen gün artıyor. Şirket yöneticileri ile görüşmelerimiz gösteriyor ki beklenen talep geldi. Hafta sonu satış ofisleri dolmuş. Yerli alıcı gibi yabancı konut alıcısı da harekete geçti” dedi. Satış ofislerine gelen müşteri sayısının ve satışların son bir haftada yüzde 100 arttığını belirten EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Gelen müşterilerin satışa dönme oranı yüzde 9 civarı iken bu kampanya ile yüzde 16’ya yükseldi” dedi. Kampanya ile konut piyasasının moral bulduğunu belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da 2 projelerinde yaklaşık 100 konut sattıklarını belirtti. Emlak Konut kampanyasına İstanbul ve Denizli projeleri ile katıldıklarını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Evora İstanbul projesine oldukça yoğun bir ilgi vardı. Çağrı merkezini arayarak bilgi almak isteyen 5 bine yakın müşteri oldu. Bir haftada 800’e yakın kişi satış ofisine geldi ve 75 ev satıldı. Evora Denizli de ise her gün 1000’e yakın arama gelirken satış ofisine gelerek bire bir görüşme yapan müşteri sayısı yüzde 150 arttı. Bu projemizde ise 24 daire satıldı. Bu durum gösteriyor ki; insanlarımız konut alımı için tetikte bekliyor” dedi. 



BANKALAR VE MALİYE’DEN DESTEK BEKLENİYOR


ÖMER Faruk Çelik gayrimenkul sektörünün elinden geleni yaptığını, destek sırasının bankalar ve Maliye Bakanlığı’nda olduğunu dile getirdi. Çelik, “Biz canımızı acıtacak noktaya geldik. Şimdi bankalar da faizi düşürerek sektöre destek olmalı. Maliye Bakanlığı’ndan da KDV ve tapu harçları konusunda en azından yıl sonuna kadar bir indirim bekliyoruz. Konut ve ofiste KDV yüzde 1 olursa ve yüzde 4 olan tapu harcı yüzde 1’e çekilirse piyasa coşar” dedi. Bankaların elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ise şunları söyledi: “Dönem kâr etme dönemi değil. Bankalar da paranın maliyeti hesabı yapmamalı. Biz de sektör olarak kâr etmiyoruz. Ekonominin çarklarının hızlıca dönmesi için milletçe elimizden geleni yapmalıyız. Faizin 0.90’a çekilmesini bekliyoruz.”


Hürriyet


Emlak Konut kampanyasında hangi projeler var?



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Faizi 0.70’e indiren Emlak Konut kampanyasında bir haftada 1 milyar liralık satış yapıldı. Kampanya kapsamındaki 15 bin birimin 1.500’ü satıldı. Stoklarını tüketen firmalar bile var.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında piyasayı hareketlendirmek için hazırladığı ‘tarihi kampanya’ konut sektörüne büyük hareket getirdi. Faizi yüzde 0.70’e, vadeyi de 120 aya çeken kampanyada 1 Ağustos-7 Ağustos tarihleri arasında 1 milyar lira değeri olan yaklaşık 1.500 bağımsız birim satıldı. Bu rakam, konut sektöründe bir haftada yapılan en yüksek satışı işaret ederken, kampanyaya dahil olan

15 bin bağımsız birimin yüzde 10’u da tükenmiş oldu. Hatta özellikle İstanbul Bahçekent ve Kayabaşı bölgesinde yer alan projelerde kampanya için açılan yüzde 20’lik kontenjan da tükendi.

Haftasonu satış arttı


Darbe girişimi sonrasında piyasaya moral vermek üzere düğmeye basan Emlak Konut, yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu ‘TÜFE’li Satış Kampanyası’nı

1 Ağustos’ta başlatmıştı. Kampanya duyurulduğunda yoğun ilgi gösteren alıcılar, indirimli satışlar başlar başlamaz alıma geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Perşembe günü oda ve borsa başkanlarıyla yaptığı toplantıda Emlak Konut’un 3 günde 600 milyon lira civarında satış yaptığını açıklamıştı. 3 Ağustos akşamı itibariyle satışlar 1.000 bağımsız birimi aşmıştı. Haftasonu yaşanan hareket de eklenince yaklaşık 500 birimin daha satışı yapıldı.

Kampanyaya katılan 30 projede yer alan konut sayısının yüzde 20’si kadar kontenjan açılmıştı. Kampanya kapsamındaki bazı projelerin de stoklarını tüketmeye çok yaklaştığı öğrenildi. Bunların arasında Temaşehir Konya, Nevşehir Emlak Konutları, Göl Panorama ve Bahçekent bölgesinde projeler olduğu belirtiliyor.

2 seçenekli kampanya


-Kampanyaya göre, yüzde 20 peşinat ödeniyor, yüzde 10’luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70’lik ödemenin TÜFE’ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

-1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30 peşin, kalan yüzde 70’lik kısmının 120 aya kadar TÜFE’li veya aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu olacak.

-Emlak Konut GYO şartnamesinde; TÜFE’li satışlarda 30 Haziran 2017 tarihine kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacağı ve TÜFE güncellemesinin 2017 yılının ikinci dönemden itibaren başlayacağı öngörülüyor.

-Şartnamede TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5’i aşması durumunda satışlar için güncelleme oranının 6 aylık yüzde 5’le sınırlandırılacağı belirtiliyor.

-Ticari ünitelerin dönem içerisinde açık artırma usulü ile satışa sunulması durumunda ise açık artırma tarihinin satış tarihi olarak kabul edileceği ve kampanya şartlarının uygulanacağının belirtildiği şartnamede; kampanyaya katılan firmaların uyacağı şartların konut edinme şartlarıyla aynı olacağı bilgisi yer alıyor.

Hangi projeler var?


Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları (Dükkanlar), Bahçekent Emlak Konutları (Ofisler)

Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları (Dükkanlar), Başakşehir Merkez Çarşı, Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent (Dükkanlar), Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları

Nidakule Ataşehir (Dükkanlar), Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Park Mavera 2, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent

Vatan



Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO'nun ilk 6 aylık kârı 630 milyon 769 bin TL olarak açıklandı.

Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin 2015 yılı toplam kârı 952 milyon 605 bin TL olarak gerçekleşti.

Daha önce yıl sonu kar hedefini 1,5 milyar TL olarak açıklayan Emlak Konut GYO, gayrimenkul projelerinde 01 Ocak - 30 Haziran 2016 tarihleri arasında toplam 2 bin 643 bağımsız bölümün satışını yaptı, toplam satış geliri de 1 milyar 726 milyon TL olarak gerçekleşti.

Açıklamada, "Şirketin 01 Ocak - 30 Haziran 2016 tarihleri arasındaki net kârı 630 milyon 769 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Yıl sonu kâr hedefi 1 milyar 500 milyon TL olarak açıklanan şirketin; ilk 6 aylık öz kaynakları 9 milyar 599 milyon 732 bin TL, aktif büyüklüğü ise toplam 19 milyar 94 milyon 736 bin TL olarak gerçekleşmiştir." denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "2015’i geride bırakmanın ardından 2016 yılından beklentilerimizi yüksek tutmuş ve Emlak Konut olarak yıl sonu kâr hedefini 1,5 milyar TL olarak açıklamıştık. Bugünkü verilerle ilk 6 aylık karımızın 630 milyon 769 bin TL olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Bu da bize, hedefimize ulaşacağımızı ve hatta geçebileceğimizi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Kurum, ülke olarak tarihi bir dönemden geçildiğini ve bu süreçte Emlak Konut GYO'nun, üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğini belirterek, "Devreye aldığımız ve tüm kesimler tarafından destek gören 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası'nın sektöre ciddi ivme kazandırmaya başladığını gözlemliyoruz. Ağustos ayı boyunca geçerli olacak bu kampanyanın da sonuçlarını değerlendirdiğimizde hedeflerimizi aşacağımızı tahmin ediyoruz. En başında olduğumuz gibi 2016 yılında beklentilerimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

AA


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ekonomiye ve konut satışlarına etkisini azaltmak için Emlak Konut GYO'nun başlattığı tarihi kampanyaya yoğun ilgi geldi. 1 Ağustos itibarıyla başlayan kampanyanın duyurulmasının ardından tüketici soluğu satış ofisinde aldı. Hafta sonu kampanya kapsamında satış yapan yüklenici firmalar ilk 3 günde rekor satış rakamına ulaştı. Kampanyada 650 milyon değerinde 1.000 konut satıldı.

TELEFONLAR KİLİTLENDİ

Toplam 15 bin konutu kampanya kapsamında satışa sunan 30 yüklenici firmanın temsilcileri, konut alıcısının satış ofislerine akın ettiğini belirterek, "Hafta sonundan itibaren günde yaklaşık 150'yi aşkın kişi satış ofisini ziyaret ediyor. Telefonlarımız kilitlenmiş durumda. Günde 600 kişiye satış danışmanlarımız bilgi veriyor. Ülkenin geleceğine güvenen tüketicinin ilgisi böyle devam ederse ay sonuna kadar elimizde tüm stok tükenir" diye konuştu.

ŞANTİYELERİMİZİN BAŞINDAYIZ

Kampanya kapsamında yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün. Yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. 31 Ağustos'a kadar geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde ise; yüzde 30 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Tarihi kampanya atağına GYODER de katıldı. "Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye" ismiyle düzenlenen kampanya ile birlikte emlak hamlesine dahil olan proje sayısı 86'ya konut sayısı da 56 bine çıktı. Toplam değeri 50 milyar liraya ulaşan konutlar, 120 ay vade ve yüzde 0.70 faiz oranıyla alınabilecek. GYODER Başkanı Aziz Torun, FETÖ'nün darbe girişiminin arkasında Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyen güçlerin olduğunu belirterek, Türk ekonomisinin darbe girişiminden önceki durumuna yavaş yavaş dönmeye başladığını vurguladı. Bu kampanyanın ekonominin dinamizminin devam etmesi adına çok anlamlı olduğunu vurgulayan Torun, "Bildiğiniz gibi düşük faiz ve uzun vade içeren bir kampanyaydı. Peşinatı yüzde 20'ye indiren bir kampanyaydı. Yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. Biz de bu kampanyaya destek vermek için eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Çok önemli oyuncuların işbirliği haline dönüştürdük kampanyayı. Sektör, olumsuz dönemlerde bir araya geldi" diye konuştu. Torun, "Biz şantiyelerimiz başındayız. Üretime, proje geliştirmeye, istihdama devam ediyoruz, edeceğiz" dedi.

TOKİ DE YÜZDE 20 İNDİRİM YAPTI

TOKİ ise, 175 bin alıcının yararlanacağı indirim kampanyasını 22 Ağustos'ta başlatacak. Talepler üzerine her yıl olduğu gibi bu yıl da borcunu ödeyerek tapusunu almak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası başlattıklarını belirten  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, yüzde 20 indirim uygulanacak kampanyaya başvuruların 22 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Turan, "Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" dedi.

Sabah



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos'ta başlattığı "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyasını 15 Ekim'e kadar uzattı. GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.70'lik bir kredi faizi ve yüzde 20 peşinat ile tüketiciye sunuluyor.   GYODER Başkanı Aziz Torun, bir aylık süre içerisinde toplamda 2 bine yakın konut satıldığını belirterek, bu satışlar sonunda toplam cironun 1 milyar 750 milyon TL'ye yaklaştığını söyledi. Kampanyanın Türk halkının ülkesine ve gayrimenkul sektörüne güveninin de önemli bir yansıması olduğunu ifade eden Torun, bir ayda yakalanan başarı grafiğinin kampanyanın ikinci etabında da artarak devam edeceğine inandığını kaydetti. Kampanyanın sektöre getirdiği ciddi bir maliyeti olduğunu belirten Torun, "Bankaların faiz oranlarında indirime devam etmesi ve gayrimenkul sektörü üzerindeki harç ve vergi yükünün hafifletilmesi ile bu tip cazip satış kampanyalarını önümüzdeki dönemlere de yaymak ve sürdürebilir kılmak mümkün olacaktır" dedi. 

3 AYDA YURTDIŞINDA 3 FUARA KATILACAK 


Gayrimenkul sektörü olarak yurtdışındaki negatif algıyı kırmak, bireysel ve kurumsal yatırımcılara doğruları hızlı bir şekilde aktarmak için daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceklerini dile getiren Aziz Torun, "GYODER olarak 3 ay içinde yurtdışında 3 ayrı fuara katılıyoruz. Eylül ayında Dubai, ekim ayında Kuveyt ve kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarında olacağız" diye konuştu.

 'GYODER, Meclis'i 6 ayda onaracak' 


GYODER olarak 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Medisi'nin (TBMM) onarımını da üstlendiklerini kaydeden Aziz Torun, "Milletin Medisi'ni Millet Yapar" sloganıyla yola çıkan GYODER üyesi 32 firmanın oluşturduğu konsorsiyumun, şu ana kadar 50 milyon TL üzeri bir meblağ topladığını, bu rakamın daha fazla GYODER üyesinin katılımı ile artmasını beklediklerini dile getirdi. Torun Medis'i 6 ayda onaracaklarını vurguladı. Torun, son yıllarda artan yatırımlar ve dünya ölçeğinde gerçekleştirilen projelerle gayrimenkul sektörünün, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline geldiğini belirterek, bu ivmeyi önümüzdeki dönemde de devam ettirmek için sektörün yapısal sorunlarının hükümetle birlikte çözülmesi gerektiğini kaydetti.



Habertürk


Geri Dön