29 / 03 / 2024

Emlak Konut Kayabaşı 5. arsa ihalesi yeniden yapıldı!

Emlak Konut Kayabaşı 5. arsa ihalesi yeniden yapıldı!

EMLAK Konut GYO’nun fiyatı bölge ortalamasının üzerine çektiği için iptal ettiği Kayabaşı 5. etap arsasının ihalesi yeniden yapıldı.İptal edilen ilk ihalede 20 teklifin geldiği arsa için bu ihalede 12 teklif sunuldu.



EMLAK Konut GYO’nun fiyatı bölge ortalamasının üzerine çektiği için iptal ettiği Kayabaşı 5. etap arsasının ihalesi yeniden yapıldı. İlk ihalede toplam satış gelirinin 1 milyar lirayı aştığı, arsa payının ise 475 milyon lirayı bulduğu arsa için bu kez 800 milyon lirayı bulan teklifler sunuldu. En yüksek teklif arsa payını daha yüksek tuttuğu için İpekar - Altınok - Çinkom Çinko’dan geldi. İpek Mobilya’nın da sahibi olan İpekar ile ortaklarının teklifi 670 milyon lira satış geliri üzerinden yüzde 33 arsa payı yani 221.2 milyon lira oldu. Son dönemde Emlak Konut GYO ihalelerinde yer alan Tahincioğlu-Nida İnşaat ise 800 milyon lira gelir üzerinden yüzde 20 arsa payı yani 160 milyon lira teklif etti. İhalenin kazananını önümüzdeki günlerde yapılacak 2. oturum belirleyecek.


Yıldızlar-HKM yoktu

İptal edilen ilk ihalede 20 teklifin geldiği arsa için bu ihalede 12 teklif sunuldu. İhaleye katılan firmalar hemen hemen aynı kalırken, Mesa Mesken, Zeksan-Mayra-Arkon, İpekar-Altınok-Çinkom ve Tahincioğlu-Nida İnşaat yeni teklif sunanlar oldu. İlk ihalede en yüksek teklifi veren Yıldızlar-HKM, ihaleye yeniden katılmadı.


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ilk ihaleyi iptal etme nedenlerini şöyle açıklamıştı: “Fiyatlar bir anda birden üçe atlarsa, buna ‘dur’ deriz. Herşeyin ayağı yere basarak olmasını, fiyatların adım adım ilerlemesini istiyoruz. Kayabaşı bu fiyatların üzerine de çıkacaktır ancak bunun kademe kademe olması gerekiyor.”  


Vatan 


Geri Dön