23 / 04 / 2024

Emlak Konut Kayabaşı ihalesinde peşinat payı arttı!

Emlak Konut Kayabaşı ihalesinde peşinat payı arttı!

Emlak Konut,bölgede fiyatları yükselttiği iddiaları nedeniyle iptal ettiği Kayabaşı 5.Etap için 30 Nisan’da tekrar ihaleye çıkacak.Yeni ihalede sistem aynı kalırken, peşinat payı yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarıldı.



Emlak Konut GYO, bölgede fiyatları yükselttiği iddiaları nedeniyle iptal ettiği İstanbul Kayabaşı 5’inci Etap’ı yeniden ihaleye çıkarıyor. Şirket, 30 Nisan’da düzenlenecek yeni ihalenin şartnamesinde peşinat payını yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltti.



Bu Emlak Konut GYO’nun şimdiye kadar düzenlediği ihalelerdeki en yüksek peşinat payı. Emlak Konut’a teklif edilen gelirin sözleşme imzalanmadan önce verilecek peşinatı ifade eden rakam ihalelerde yüzde 5 ile 10 arasında bulunuyordu. Şirket bu sayede finans yapısı kuvvetli şirketleri ihaleye çağırmayı hedefliyor. İlk ihaleye katılan 20 şirketin büyük kısmı iptal kararını sevinçle karşıladıklarını, yeni ihaleye ise tekrar girmek için kolları sıvadıklarını belirttiler.



‘YİNE EN YÜKSEK FİYATI VEREN KAZANACAK’

103 dönüm büyüklüğe sahip 4 parselden oluşan Kayabaşı 5’nci Etap ihalesini 1 milyar 32 milyon liralık gelir üzerinden 475 milyon liralık Emlak Konut payı teklifiyle Yıldızlar İnşaat HKM İnşaat İş Ortaklığı kazanmıştı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un “İhaledeki fiyatlar 1’den 3’e gelirse ‘Dur’ deriz” sözleri ihalenin yönteminin değişeceği yorumlarına neden olmuştu. İhale sisteminde değişiklik olmayacağını belirten Kurum “Müteahhitler gelen teklifin onaylanmadığını gördüler. Bundan sonra ona göre teklif vereceklerdir. İhale sistemimizde değişiklik olmayacak, kabulümüz en yüksek fiyatı veren üzerinden olacak” dedi. Kurum, finans tarafı kuvvetli firmaları çekmek için peşinatı artırdıklarını, bu şartlara herkesin ilkinden daha farklı bakacağını kaydetti.


Habertürk


Geri Dön