29 / 03 / 2024

Emlak Konut Kayaşehir'de yok satıyor!

Emlak Konut Kayaşehir'de yok satıyor!

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum: ‘Kayaşehir örnek şehir’ Arz, bölgede talebe yetişemiyor. Alt-orta gelirliler için yapılan sonrası şimdi de üst gelir grubuna üretim yapılıyor”




Emlak Konut güvencesi, İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Kayaşehir’de hayata geçen Adım İstanbul   projesinin lansmanında bölgenin her geçen gün değerini katladığını belirten emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, üst gelir grubu için başlayan üretimle bölgede tüm seviyenin tamamlandığını söyledi.


Yabancıları korkuttu!


Kayaşehir-Başakşehir hattının ilk olarak  TOKİ  ve Emlak Konut yatırımlarıyla alt gelir grubuna hitap etmeye başladığını hatırlatan Kurum, “Şu anda alt gelir grubu için proje geliştirilecek alan kalmadı. Bunu ancak biz bünyemizde yaptığımız ve her kesimi kapsayan ödeme sistemleriyle yapabiliyoruz. Orta gelir grubu için de projeler yapıldı ve yapılıyor. Şu anda ise üst gelir grubuna yönelik projelerle, bu grubun tercihi de Kayaşehir oluyor” dedi.


‘Yeni kurulan şehir’ olarak bölgeyi tanıtmak amacıyla yabancı yatırımcıları getirdiklerinde yabancıların bu büyük yerleşim alanından korktuğunu anlatan Kurum, “Bize, ‘bu kadar inşaatı kim alacak, kim burada yaşayacak?’ dediler. Şimdi görünce anladılar. Arz, bölgede talebe yetişemiyor” diye konuştu.


‘Hedefleri aşarız’


Ekim sonu itibariyle 5.27 milyar ciro elde ettiklerini söyleyen Kurum, yıl sonu hedefleri olarak daha önce açıkladıkları 6.7 milyar liralık hedefi aşacaklarını dile getirdi.


Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, “Bağımsız birim sayımız  8 bin 800 adet. Bu da 1 milyon 200 bin metrekareye tekabül ediyor. Yıl sonuna 12 bin bağımsız birim satışı hedefliyorduk. Seçim sonrası piyasanın canlanmasıyla başlayan lansman ve ön satışlarla hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. İstanbul’da şu anda 5 milyon metrekare arazi stoğumuz var” dedi.


Yoğun talep ‘Adım’ attırdı

 

İntaya, EYG ve İntes ortaklığıyla hayata geçirilen ilk proje olan Evvel  İstanbul ile Emlak Konut satış rekorunu da elde eden ortaklık, yoğun ilgiyle projenin ikinci etabı olan Adım İstanbul’u hayata geçiriyor. 615 daire ve 120 ticari üniteden oluşan Adım İstanbul’da 2+1’den 5+1’e kadar 6 farklı daire ve 22 farklı metrekare seçeneği bulunuyor. Satışların başladığı projede, metrekare satış fiyatı 4 bin 200 liradan başlıyor. Proje satışa çıkmadan önce 130 daire için rezervasyon yaptıklarını açıklayan EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “TÜİK 2013 rakamlarına göre bölgede 88 bin konut ve 300 bin nüfus var. Talep arzdan fazla. 2 yıl önceki araştırmaya göre 170 bin konut yapılması gerekiyordu, bugün bu rakam daha fazla olmuştur” dedi. Proje aynı zamanda bölgeye yapılacak 380 dönümlük şehir parkına da komşu olacak. Çelik, “Kayaşehir, Başakşehir’in merkezi oldu. Adım İstanbul’un da Kayaşehir’in merkezi olması için donatı ve ticaret alanlarımızla mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

 

2 Kasım’da satış hızlandı


Murat Kurum, seçimlerin hemen ardından 2 Kasım sabahı satışların hızlandığını hissettiklerini kaydederek, bekleyen konut alıcısının 10 gündür yoğun alım yaptığını dile getirdi. Çelik ise, “4 yıl seçim yok, artık ekonomi konuşmalı. Piyasanın hareketlendiğini satış ofislerinden çok net görüyoruz. Yabancı yatırımcı da bunu bekliyordu” dedi.


Milliyet




Geri Dön