29 / 03 / 2024

Emlak konut KEY ödemeleri 2014!

Emlak konut KEY ödemeleri 2014!

3320 sayılı Konut Edindirme Yardımı Kanunu gereğince memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Bu kapsamına yeni Emlak konut KEY ödemeleri 2014 listesi yayınlandı..



Emlak konut KEY ödemeleri 2014!

11 Kasım 1986 tarihinde kabul edilen 3320 sayılı Konut Edindirme Yardımı Kanunu gereğince memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor.


Kimlerin bu kanun kapsamında hak sahibi olduğu,  Emlak  Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından hazırlanan "Emlak konut KEY ödemeleri listesi" ile duyuruluyor.


Emlak konut KEY ödemelerinde hak sahibi olunup olunmadığı T.C. kimlik numarası ile "http://www.keyodemeleri.com/"  adresinden yapılabiliyor.


Yeni Emlak konut KEY ödemeleri listesi, 29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Listeye key ödemeleri web sayfasından ulaşabilirsiniz.


Emlak konut KEY ödemeleri..


YARDIMIN ÖDENME ŞEKLİ

MADDE 4 - a) Yardıma müstehak Devlet memurları ile diğer kamu personelinin konut edindirme yardımı kurumlarınca aylıklara ilişkin hükümler dairesinde tahakkuk ettirilerek, yardımın ait bulunduğu ayın sonuna kadar Türkiye Emlak ve Kredi Bankasında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı adına açılacak " Devlet Memurları ve Emeklileri Konut Edindirme Yardımı Hesabı"na ödenir.


Yardıma müstehak emekli, adi malul ve vazife malullerinin kanut edindirme yardımı, T.C. Emekli Sandığı'nca aylıklara ilişkin hükümler dairesinde tahakkuk ettirilerek yukarıda belirtilen hesaba o ayın sonuna kadar ödenir. T.C. Emekli Sandığı bu şekilde ödenen konut edindirme yardımlarını ilgililere sosyal yardım zamlarını ödeyen kurumlardan bir ay içinde yazı ile istemek suretiyle tahsil eder.


b) Yardıma müstehak işçilerin, konut edindirme yardımı, işverenlerce tahakkuk ettirilerek Sosyal Sigortalar Kurumu'na yatırılır. 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun primlerin ödenmesine ilişkin hükümleri dairesinde Kurumca tahsil edilen miktar, tahsilatın yapıldığı ayı takip eden bir ay zarfında topluca Türkiye Emlak Kredi Bankasında Toplu Konut ve Kamu ortaklığı İdaresi Başkanlığı adına açılacak "işçiler ve Emeklileri Konut edindirme Yardımı Hesabı" na yatırılır.


Yaşlılık veya malullük aylığı alanlardan yardıma müstehak bulunanların konut edindirme yardımı, Sosyal Sigortalar Kurumu'nca aylıklara ilişkin hükümler dairesinde tahakkuk ettirilerek, yardımın ait olduğu ayı takip eden bir ay içinde yukarıda belirtilen hesaba yatırılır.


KONUT EDİNDİRME YARDIMINDAN YARARLANMA ŞEKLİ

MADDE 5 - A) Konut edindirme yardımı, kullanım alanı 75 m2 yi geçmemek kaydıyla ancak 60 m2 lik kısmı için kullandırılır.


B) Konut edindirme yardımından yararlanabilmek için bu Kanun'un 4'üncü maddesinde adı geçen hesaplara; bağımsız konutu bulunmayanlar adına en az 18 ay diğerleri adına en az 36 süre ile para yatırılmış olması gerekir.


C) Konut edindirme yardımından 180 aylık sürenin tamamlanmasından önce yararlanmak üzere buşvuranların kalan sürelere ait yardım miktarları ancak ilgilinin Toplu Konut Fonundan sağladığı kredilerin geri ödenmelerinde kullanılabilir.


EMEKLİLERİNE YAPILACAK YARDIMIN FİNANSMANI

MADDE 6 - Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan yaşlılık veya malullük aylığı alanlardan konut edindirme yardımına müstehak olanlara bu kurumca yapılacak yardım ödemeleri aylık olarak Hazinece karşılanır.


TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE KONULAMAYACAK HÜKÜMLER

MADDE 7 - Konut edindirme yardımının miktarı ile ödeme usul ve esasları hakkında bu Kanun'da yer alan hükümler Toplu İş sözleşmeleri ile değiştirilemez.



KEY iptal listesi ne demek?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön