29 / 03 / 2024

Emlak Konut, yabancı yatırımcıya teşvikleri anlatıyor!

Emlak Konut, yabancı yatırımcıya teşvikleri anlatıyor!

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, fuarda yabancı yatırımcılara konut sektörünü ve avantajlarını anlatıyor.



DÜNYANIN en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı olan MIPIM bu yıl da gayrimenkul profesyonellerini bir araya getiriyor. Bu büyük platformda Emlak Konut GYO bir kez daha yerini aldı.


MIPIM 2017’yi değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yabancı yatırımcıların konut sektörümüze olan ilgisine dikkat çekti. MIPIM 2017’nin bütün gayrimenkul karar vericilerini aynı anda bir araya getirerek, yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve küresel bir network o-luşturulmasına olanak sağladığını dile getiren Kurum, “Bildiğiniz gibi bu fuar sektörün en önemli fuarlarından birisi ve Emlak Konut olarak biz bu fuara uzun bir süredir düzenli olarak katılım göstermeye çalışıyoruz.

Bu sene de ülkemizde son dönemde konut sektöründe devlet eliyle sağlanan teşvikler ve bu sektörün oyuncularının elini taşın altına koymasıyla birlikte yatırımcıya sağlanan cazip fırsatların daha geniş kesimlere duyurulup özellikle yabancı yatırımcıya yönelik tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.


Kurum, MIPIM boyunca katılımcılara uluslararası sahnede ülkemizin güvenilir ve canlı bir cazibe merkezi olduğunu anlatmaya çalışacaklarını belirterek, “Yabancı yatırımcılarla yaptığımız görüşmelerde güzel tepkiler almayı bekliyoruz. Öncüsü olduğumuz Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti kampanyası ve yabancılar için getirilen yeni düzenlemelerle vatandaşlık yolunun açılmasının yatırımcılar tarafından çok etkileyici bulunmasını bekliyoruz” dedi.


Başarılı tanıtımlar yapıyoruz

MURAT Kurum, "Türkiye çadırı olarak gerek devlet eliyle sunulan teşvikler, gerekse özel sektörümüzün işbirliğiyle yatırımcıya sunduğumuz cazip fırsatlar ne kadar önemliyse, tüm bunların tanıtım faaliyetlerini de başarıyla gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Tüm katılımcılar için cok verimli bir fuar dönemi olacağını düşünüyorum. Uluslararası platformda Türkiye dinamizmi ve yüksek potansiyelli çalışmalarıyla istikrarlı yükselişine devam edecektir" diye konuştu.


Vatan 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Gayrimenkul sektörünün yoğun katılımıyla gerçekleşen dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, fuarda yabancı yatırımcılara Türkiye konut sektörünü ve avantajlarını anlatıyor 

Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı olan MIPIM, bu yıl da gayrimenkul profesyonellerini bir araya getiriyor. Bu büyük platformda Emlak Konut GYO bir kez daha yerini aldı. MIPIM 2017'yi değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yabancı yatırımcıların konut sektörüne olan ilgisine dikkat çekti. 

MIPIM 2017'nin bütün gayrimenkul karar vericilerini aynı anda bir araya getirerek, yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve küresel bir iletişim ağı oluşturulmasına olanak sağladığını dile getiren Murat Kurum, "Bildiğiniz gibi bu fuar sektörün en önemli fuarlarından birisi ve Emlak Konut olarak biz bu fuara uzun bir süredir düzenli olarak katılım göstermeye çalışıyoruz. 

Bu sene de ülkemizde son dönemde konut sektöründe sağlanan devlet eliyle teşvikler ve bu sektörün oyuncularının elini taşın altına koymasıyla birlikte yatırımcıya sağlanan cazip fırsatların daha geniş kesimlere duyurulup özellikle yabancı yatırımcıya yönelik tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Büyük ilgi... 

Murat Kurum, MIPIM boyunca katılımcılara uluslararası sahnede Türkiye'nin güvenilir ve canlı bir cazibe merkezi olduğunu anlatmaya çalışacaklarını belirterek, Murat Kurum, 'Türkiye Çadırı' için çok verimli bir fuar olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

"Türkiye çadırı olarak gerek devlet eliyle sunulan teşvikler, gerekse özel sektörümüzün işbirliğiyle yatırımcıya sunduğumuz cazip fırsatlar ne kadar önemliyse, tüm bunların tanıtım faaliyetlerini de başarıyla gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Tüm katılımcılar için çok verimli bir fuar dönemi olacağını düşünüyorum. Uluslararası platformda Türkiye dinamizmi ve yüksek potansiyelli çalışmalarıyla istikrarlı yükselişine devam edecektir." 

"Ülkeler bazında katılımcı olan 90 ülke arasında 5'inci sıradayız bu durum tüm sektör olarak sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzun göstergesidir" dedi. 

Yabancı yatırımcılarla yaptıkları görüşmelerde çok güzel tepkiler aldıklarını ifade eden Murat Kurum özellikle öncüsü oldukları 31 Mart 2017 tarihine kadar sürecek olan 'Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti' kampanyası ve yabancılar için getirilen yeni düzenlemelerle vatandaşlık yolunun açılmasının yatırımcılar tarafından çok etkileyici bulunduğunu dile getirdi.


Milliyet


Geri Dön