28 / 03 / 2024

Emlak Konut Yenibosna arsasına en yüksek teklifi Baş Yapı ve Doğa Şehircilik verdi!

Emlak Konut Yenibosna arsasına en yüksek teklifi Baş Yapı ve Doğa Şehircilik verdi!

EMLAK Konut’un ihaleye çıkardığı ve TUSKON’un ‘hukuka aykırı ‘dediği arsada ihale tamamlandı. İstanbul Yenibosna’daki 36 dönüm arsanın ihalesini 440 milyon teklif sunan Baş Yapı ve Doğa Şehircilik kazandı.



EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, geçen hafta İstanbul Yenibosna’da 36 bin 174 metrekare büyüklüğündeki arsasını gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkardı. 12 firmanın teklif verdiği ihale dün sonuçlandı.


İlk oturuma katılan 5 firma 2. oturuma katılmazken, 3 firmada çekildi. İhaleyi  440 milyon liralık teklif veren Baş Yapı ve Doğa Şehircilik kazandı. Şirket,  Emlak Konut GYO’ya yüzde 39 oranında 171 milyon 600 bin lira teklif etti.


Tartışma yaratan arsa 1997 yılında İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) verilmiş, İSO imar sorunun çözemeyince iade etmişti. Sonrasında ise arsa Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) kiralandı.  Geçtiğimiz hafta ihale süreci başlayınca duruma itiraz eden TUSKON, kendilerine tahsis edilen arsanın haksız şekilde ön izin süresi uzatılmadan ellerinden alındığını iddia etti. İhalenin usulsüz olduğu iddialarını reddeden Emlak Konut ise arsayı TOKİ’den satın aldıklarını, ihale sürecini durdurmaya yönelik herhangi bir mahkeme kararı olmadığını açıkladı. Arsanın asgari bedeli 63 milyon 564 bin 95 lira olarak belirlenirken, ihaleye katılan Dağ Mühendislik Emlak Konut’a 145 milyon 250 bin lira, Eroğlu Yapı-Erkaner Mühendislik 147 milyon lira, Gül İnşaat 166 milyon 950 bin lira, Dap Yapı 141 milyon 750 bin lira önerdi.


KONUT, OTEL VE OFİSE UYGUN

10 yıldır inşaat sektöründe olduklarını söyleyen Baş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, “ Bugüne dek Ankara, Trabzon ve Van’da 5 bin konutun inşasını tamamladık. Van Deprem Konutları’nda da imzamız bulunuyor. Baş Yapı olarak, bizim ikinci Emlak Konut GYO projemiz olacak. İhalesini kazandığımız Yenibosna arsası, konut, ticari ve turizm projeleri geliştirmeye müsait. Burası için planladığımız projeler var. Bölgeye ve İstanbul’a değer kazandıracak estetik bir proje geliştirmek öncelikli amaçlarımızdan. Bu projemizin yanı sıra yine Emlak Konut GYO ortaklığıyla Ankara’da Sofa Loca projemizi hayata geçiriyoruz. Ankara’nın ilk Emlak Konut GYO ortaklı projesi olarak öne çıkan projemizde ön talep toplamaya başladık” dedi.


Hürriyet


Geri Dön