28 / 03 / 2024

Emlak Konut yıl sonuna kadar 12 bin bağımsız bölüm satmayı hedefliyor!

Emlak Konut yıl sonuna kadar 12 bin bağımsız bölüm satmayı hedefliyor!

Yılın ilk 4 ayında 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştiren Emlak Konut GYO, yatırımlarına 2015 yılında da hızla devam edecek. Şirket, yıl sonunda 12 bin bağımsız bölüm karşılığında 6.7 milyar TL civarında ciro elde etmeyi hedefliyor



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüm üretimine imza attı. Gayrimenkul sektöründeki yatırımlarına 2015 yılında artan bir hızla devam edecek olan Emlak Konut, yıl sonunda 12 bin bağımsız bölüm karşılığında 6.7 milyar lira civarında ciro elde etmeyi hedefliyor. Halen 100 bin adet olan projelendirilmiş ve ihalesi yapılmış bağımsız bölüm sayısmı ise 2023 yılı sonu itibariyle 250 bin adete ulaştırmış olmayı planladıkları bilgisini veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Emlak Konut'un marka güvenirliğini devam ettirmek adma tüm gücümüzle çalışıyor, Türkiye adma başarıları üe anılacak, küresel bir oyuncu olma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Emlak Konut olarak her yıl bir önceki yıla göre hedeflerimizi büyüterek sektöre, ekonomiye ve yatırımlarımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Emlak Konut GYO ayrıca, 1 Ocak 2015-30 Nisan tarihleri arasında 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi. 

Şirketin Nisan ayında satışmı gerçekleştirdiği bağımsız bölüm sayısı ise 667 adet oldu. 


Başkent üzerinden Anadolu planı 

Emlak Konut GYO, Ankara'da da markalı konut projeleriyle kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlamayı hedefliyor. Başkent üzerinden Anadolu'ya açılmayı planlayan Emlak Konut GYO'nun, en son Ankara'da imza attığı rekor, 'Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi' ihalesiyle de özellikle Anadolu'da geliştirilecek projeler hakkında bilgi veriyor. İhalenin ikinci oturumunda en yüksek teklifi olarak 1 milyar 258 milyon 365 bin lira gelmiş ve Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada ortaklığın, 4 milyar 194 milyon 550 bin lira ile arsa satışı karşılığı satış toplam geliri içinde rekor denebilecek en yüksek teklifi verdiği belirtilmişti. Emlak Konut, İstanbul'a rakip şehirler ve projeler ile başta  Ankara  olmak üzere Anadolu'nun tüm illerine girmeyi planlıyor. 


Konutta sıçrama bekleniyor 

Murat Kurum, gayrimenkul sektöründe de ekonominin önemli rol oynadığına işaret etti. Kurum, "Sektörümüzü hareketlendiren 'Kentsel Dönüşüm' ve 'Mütekabiliyet Yasası' değişikliği gibi hukuki düzenlemelerin yapıldığı 2012 yılından bu yana olumlu gelişmeler yaşandı, önümüzdeki 20 yılda 6 milyondan fazla konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu bile başlı başına ciddi bir potansiyel" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön