27 / 04 / 2024

Emlak Konut Zeytinburnu projesi başlıyor!

Emlak Konut Zeytinburnu projesi başlıyor!

120 dönüm arazi içerisinde yer alan Zeytinburnu Askeri Lojmanları için Başakşehir'de inşaat başlıyor.



Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesinde 120 dönüm arazi içinde bulunan Askeri Lojmanların başka bir yere taşınacağı yıllardır gündem konusuydu. 


Zeytinburnu’na nefes aldıracak arazinin Belediyeye teslimi için Zeytinburnu Belediyesi gerekli edinimlerini yerine getirmişti. Ancak yeni lojman yeri için uzun süren çalışmalar bir süre önce tamamlanmış Başakehir 5.Etap’ta ki alanda karar verilmişti. 


Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın 2017 yılında çalışmasına başlayacakları Millet bahçesi ve içindeki kamu binaları için bir senelik gecikmenin olabileceğini açıklamıştı. 


Cami, müze, okul, itfaiye binası ve bir çok sosyal donatı ilçe halkının istifadesine sunulacak Millet bahçesi içinde TOKİ’ye teslim edilecek 30 dönüm dışında kalan 90 dönümlük alanda içinde 5 bin kişilik Camii, Müze, İtfaiye binası, okul ve diğer kamu mekanlarının olacağı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat aydın tarafından aktarılmıştı. 


Zeytin’nda askeri lojmanların bulunduğu arsa için Emlak Konut GYO tarafından yapılan gelir paylaşım ihalesi Güney Gayrimenkul, BaşAskeri lojman yerine 1.7 milyarlık proje

Yapı İnşaat, Esta İnşaat ve Elit Vizyon Yapı iş ortaklığı kazanmıştı. 


Ortaklar satış değeri için 1 milyar 730 milyon lira teklif ederken, şirket payı olarak Emlak Konut’a 640 milyon 100 bin lira taahhüt etti.


İstanbulTimes 



Geri Dön