20 / 04 / 2024

Emlak Konut'ta bahar kampanyası başladı!

Emlak Konut'ta bahar kampanyası başladı!

Başbakanlık Topluk Konut İdaresi (TOKİ)'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bahar kampanyasına hazırlanıyor.



Kampanya kapsamında lüks konutlar, sosyal konutlarla aynı koşullarda satılacak. Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını söyleyen Emlak konut Genel Müdürü Murat Kurum, "Batı Ataşehir'de Ağaoğlu Grubu tarafından inşa edilen My World projesinde 230 ve Ataköy'de Taşyapı tarafından yapılan Novus Residence'de 125 konutu yüzde 25 peşinat ile satışa çıkaracğız. Geriye kalan kısım için 120 taksit yapacağız. Taksitler 6 ayda bir enflasyon oranında aratacak. Böylece lüks konutlar orta sınıfa satılan konutlarla aynı şartlarda satışa çıkarılmış olacak" dedi.

Çerkezköy'de Dreamcity, Selimpaşa Konutları, Lüleburgaz'da Burgazkent ve Körfezkent'te benzer kampanyalar düzenleyeceklerini hatırlatan Murat Kurum, "Kampanyaya en geç 31 Ocak'ta başlayacağız. Yine üst gelir grubu için yapılan bir projeyle de görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşırsak bu projeyi de bu kapsama alacağız. Sadece Novus Residence ve My World'den elde edilecek ciro 100'er milyon TL. 31 Mart'ta çıkacak ilk çeyrek bilançomuzda en az 500 milyon TL'lik konutun satışını gerçekleştirmiş olmayı istiyoruz. Bu işten hem Emlak Konut, hem tüketici hem de işi yapan şirket kazanacak" diye konuştu.
Satış süreci uzayan konutların, piyasayı tıkadığını belirten Kurum, 2010'da hasılat paylaşımı modeliyle yeni arsaları ihaleye çıkartacaklarını bunun içinde çareyi önce stokları eritimekte bulduklarını vurguladı.
 
Bahçeşehir ve Mavişehir'de bu ay gerçekleştirecekleri ihalelere yoğun ilgi olduğunu söyleyen Murat Kurum, şimdiye kadar 3 şirketin şartname aldığını anımsattı. Kurum, "Bu şirketler ihaleye katılır mı katılmaz mı? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Normal koşullarda bize göre kaçırılmaması gereken iki fırsat" şeklinde konuştu.

Kim? Ne kazanacak?
1) Tüketici: Yüzde 25 peşinat ve 120 taksitle lüks konut sahibi olabilecek.
2) Yapımcı şirket: Emlak Konut ile 4-5 yıldır devam eden hesap-kitabı biterecek.
3) Emlak Konut: Şirketlerdeki alacağını nakite çevirecek. Yeni arsaların ihalelerine katılımcı sayısını artıracak.
Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön