29 / 03 / 2024

Emlak Konut'ta portföy değer artışı bekleniyor!

Emlak Konut'ta portföy değer artışı bekleniyor!

Emlak Konut GYO'nun portföyünde yer alan ve ihale edilen bazı arsaların inşaat izininin alınmasıyla portföy değerinin artacağı öngörülüyor. Bu da şirket hisselerinde beklentileri artırıyor



Emlak Konut GYO'nun portföyünde yer alan ve ihale edilen bazı arsaların inşaat izininin alınmasıyla portföy değerinin artacağı öngörülüyor. Bu da şirket hisselerinde beklentileri artırıyor. "Endeks üzeri getiri" beklenen şirket hisseleri için öngörülen hedef fiyatsa 3.40 TL...

EMLAK Konut GYO'nun 2010 yılı net karı, 2009'a göre yüzde 5.1 artarak 469 milyon TL oldu. Şirketin 2010 yılı satış gelirleri de 2009'a göre yüzde 73 artarak 1 milyar 497 milyon TL'ye ulaştı. Aynı dönemde FAVÖK (faiz giderleri, amortisman giderleri, vergi öncesi kar) de yüzde 31.7 artarak 628.5 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin 2009 yılında yüzde 55.1 olan FAVÖK marjı ise 2010'da yüzde 42 seviyelerine geriledi.

Şirket, vergi beyannamesinde geçici gelir tablosunda 605 milyon TL kar açıklamıştı. Bu kârın, şirketin  Ankara  Bal Kuyumcu'da bulunan arsalar için ayırdığı yaklaşık 102 milyon TL değer düşüklüğünün iptali sonucu Vergi Usul Kanunu (VUK) raporlarına kar artışı olarak yansıdığını söyleyen Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Tuğba Saygın, sözlerini şöyle sürdürüyor. "Ancak UFRS raporlamasında bu fark, geçmiş yıl karlarında gösteriliyor. SPK mevzuatına göre hazırlanan portföy değer tablolarına göre hasılat paylaşımı modeli altında ihale edilen arsalar, inşaat izni alınmadan önce bir süre 'arsalar bölümü'nde bulunuyor. İhale edilmiş arsalar 'arsalar bölümü'nde kaldığı sürece portföy tablosunda ekspertiz değeriyle, 'proje bölümü'ne geçilmesini takiben de ihale değeriyle gösteriliyor.

Saygın, Emlak Konut GYO'nun portföyünde yer alan ve ihale edilen bazı arsaların inşaat izni alınmasıyla "proje bölümüne" geçmesi sonucu portföy değerinde yaklaşık 800 milyon TL artış olacağını tahmin ediyor. Tuğba Saygın, şirket hisselerinde 3.40 TL hedef fiyatla "endeks üzeri getiri" bekliyor.
Para


Geri Dön