23 / 04 / 2024

Emlak Konut'ta Varyap Meridian Nisan şampiyonu oldu

Emlak Konut'ta Varyap Meridian Nisan şampiyonu oldu

Emlak Konut GYO'ya ait İstanbul, Lüleburgaz ve Çorlu'da gerçekleştirilen 10 projede satış rakamları belli oldu



Banka kredileri onaylanan ve satış sözleşmeleri imzalanan konut sayısı 7 Mayıs itibariyle 110. Toplam tutar ise 39 milyon TL 786 bin TL. Nisan ayında Varyap İnşaat tarafından Batı Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian 32 satış ve 14 milyon 472 bin TL ciro ile ilk sırada yer aldı.  İkinici sırada 20 adet satış ve 8 milyon 565 bin TL ciro ile Hektaş tarafından Çekmeköy'de yapılan İdealistkent, üçüncü sırada ise 22 adet ve 7 milyon 985 bin TL ile Başakşehir'de inşaatı tamamlanan Tekçelik Şirketler Grubu'na ait Misstanbul Evleri bulunuyor.
 
Rakamlar neyi anlatıyor?
1)      29 milyon 786 bin TL ciro ve 110 adet satış gerçekleştirildiğine göre satılan konutların ortalama fiyatı 361 bin TL civarında. Metrekare bazında fiyatı göz önüne aldığımızda bunun anlamı ağırlıklı olarak talebin 3+1 konutlara olduğunu görüyoruz.
2)      Yılbaşından bu yana aylara göre dağılıma baktığımızda Nisan satışları biraz yavaş. Bunun en önemli nedeni son 2 ayda satışa çıkan konut projesi sayısında patlama yaşanıyor. Alternatiflerin çoğalıyor.
3)      Listenin ilk dört sırasında yer alan projelere baktığımızda birincisi hariç diğerleri "hemen teslim" yapılan konutlar. Talep ağırlıklı olarak hemen teslim konutlara.
4)      Nisan ayı başında piyasalar, konut kredisi faiz oranlarının düşeceği beklentisine girmişti. Bu gelişme alımların bir süre daha ertelenmesine neden olmuştu.
5)       Ay sonuna doğru gelişme tam tersi yönde oldu. Konut kredisi faiz oranları yükselişe geçti. Mayıs ayı itibariyle aylık yüzde 1'in altında kredi kullanmak isteyenlerin projelere yöneldiği bir döneme girildi.
 

 

Tebernüş Kireçci

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön