26 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan 30 projesinde yeni kampanya!

Emlak Konut'tan 30 projesinde yeni kampanya!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,son dönemde yaşanan gelişmelerden sonra piyasadaki bekleme eğilimini kırmak ve satışları arttırmak için yeni bir kampanyaya başladı. İşte Emlak Konut'un TÜFE'li Satış Kampanyası'nın detayları...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, son dönemde yaşanan gelişmelerden sonra piyasadaki bekleme eğilimini kırmak ve satışları arttırmak için yüklenici firmalarına nakit akımlarına pozitif katkı yapabilmek için kampanya düzenledi. 


"Tarihinde görüşmemiş kampanya" sloganıyla tanıtılan Emlak Konut kampanyasının detayları netleşti. Bu kampanya Emlak Konut'un 30 projesinde geçerli olacak. 


Emlak Konut'un tarihi kampanyası  1 Ağustos - 31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak. İşte  Emlak Konut'un TÜFE'li Satış Kampanyası'nın detayları...


TÜFE'li Satış Kampanyası'nın detayları

1-) Yüzde 20 peşinatlı ödemelerde 120 aya kadar vade ve vadeye tüfe artışı uygulanması.

2-) Yüzde 20 peşinatlı ödemelerde 120 aya kadar vade, aylık yüzde 0,70 vade farkı uygulaması ile satış yapılması.


Bu satışlarda peşinat ve ilk 12 aylık taksit tutarından Emlak Konut kendi payını almayarak tahsilatın tamamını yüklenicinin proje hesabına aktaracak. 13'ncü aydan sonraki tüm vadeli alacaklar Emlak Konut'a kalacak ve bu vadeli alacaklar yüklenicilerin Emlak Konut'a olan taahhüdünden düşülecek. Bunun maksimum limiti yüklenicilerin Emlak Konut'a taahhüt ettikleri şirket payı toplam gelirinin yüzde 20'si olacak.


Emlak Konut TÜFE'li Satış Kampanyası'nın geçerli olduğu 30 proje

1. Adım İstanbul

2. Ağaoğlu Maslak 1453

3. Avrupa Konutları Başakşehir

4. Avrupark

5. Bahçekent Emlak Konutları dükkanlar

6. Bahçekent Emlak Konutları Ofisler

7. Bahçekent Flora

8. Başakşehir Emlak Konutları dükkanlar

9. Batışehir

10. Bulvar İstanbul

11. Emlak Konut Körfezkent dükkanlar

12. Esenler Emlak Konutları

13. Evora Denizli

14. Evora Tuzla 1. Bölge

15. Evvel İstanbul

16. Göl Panoroma Evleri

17. İstmarina

18. Karat 34

19. Koordinat Çayyolu

20. Metropol İstanbul

21. Nevşehir Emlak Konutları

22. Nidakule 

23. Ataşehir dükkanlar

24. Nidakule Kayaşehir

25. Park Mavera 1

26. Sofa Loca

27. Tema Şehir Konya

28. Tual Adalar

29. Tual Bahçekent

30. Park Mavera 2


Emlak Konut'un hangi projelerinde satışlar devam ediyor?



Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com



Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Emlak Konut, darbe girişiminin ardından sektörü canlandırmak amacıyla yüklenici firmalarla birlikte yeni bir kampanya başlatıyor. 30 projede 15 bin konut ve ticari alan, sosyal konutlara uygulanan koşullarla satılacak...


Emlak konut GYO, darbe girişimi sonrasında gayrimenkul sektörünü canlandırmak amacıyla, yüklenici firmaları dayanına alarak “TÜFE’li Satış Kampanyası” başlatıyor. Pazartesi günü başlayacak ve ağustos ayı boyunca geçerli olacak kampanya çerçevesinde yüzde 20 peşinat, 0.70 faiz ve 120 ay vade gibi kolaylıklar sunulurken, bu şartlar, toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanı kapsayacak.



Emlak Konut tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Gelir paylaşımlı projelerimizde satışlar peşin (banka kredisi dahil) ya da kısa vadeli senetlerle yapılmakta. Ancak son dönemde yaşamış olduğumuz gelişmelerden sonra piyasadaki bekleme eğilimini kırmak ve satışları artırmak, bu süreçte yüklenicilerimizin nakit akımlarına pozitif katkı yapabilmek için kampanya düzenlenmiştir” denildi. 


Bu satışlarda peşinat ve ilk 12 aylık taksit tutarından emlak Konut kendi payını almayarak, tahsilatın tamamını yüklenicinin proje hesabına aktaracak. 13. aydan sonraki tüm vadeli alacaklar ise Emlak Konut’a kalacak ve bu vadeli alacaklar yüklenicilerin Emlak Konut’a olan taahhüdünden düşülecek. Bunun maksimum limiti yüklenicilerin Emlak Konut’a taahhüt ettikleri şirket payı toplam gelirinin yüzde 20’si olacak.


‘En doğru zaman’


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyayı hayata geçirme kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin ardından, canını ortaya koyarak görülmemiş direniş gösteren Türk milleti, her şeyin en iyisini hak ediyor” ifadesini kullandı.


Tarihi bir kampanyayı hayata geçirdiklerinin altını çizen kurum, bugüne kadar alt gelir grubu için uygulanan oranların orta ve üst gelir grubu için de geçerli olacağını söyledi. Emlak GYO, “Aldığımız kampanya kararı tarihte bir ilk. Aylık yüzde 0.70 faiz oranı, yılda yüzde 8.4 gibi bir orana denk geliyor. Bu, finans kuruluşlarının bile kısa vadede altından kolay kolay kalkacağı bir oran değil. Kampanyamız şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak, sektöre ivme kazandıracak. Konut sahibi olmak ve gayrimenkule yatırım yapmak için en doğru zaman” açıklamasında bulundu. 


Emlak Konut GYO şartnamesinde, TÜFE’li satışlarda 30.06.2017 tarihine kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacağı, bu güncellemenin 2017 yılının ikinci döneminden itibaren başlaması öngörülüyor. Şartnamede TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5’i aşması durumunda ise satışlar için güncelleme oranının 6 aylık yüzde 5’le sınırlandırılacağı belirtiliyor. 


Peşin ödeme  yüzde 20 oldu


Söz konusu kampanya ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor. Kampanya çerçevesinde , bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20’si peşin ödenecek, yüzde 10’luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70’lik ödemenin ise TÜFE’ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkıyla 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.


1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli kampanyanın diğer bir seçeneğindeyse bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30 peşin, kalan yüzde 70’lik kısmının 120 aya kadar TÜFE’li veya aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu.


İşte 30 proje


Emlak Konut’un kampanyasına dahil olacak projeler şöyle sıralanıyor:


“Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları dükkanlar, Bahçekent Emlak Konutları Ofisler, Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları dükkanlar, Başakşehir Merkez Çarşı (MAKRO), Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent dükkanlar, esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panorama Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir dükkanlar, Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Park Mavera 2.”


Milliyet


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, “Yüzde 0.70 ve 120 ay vade finans kuruluşlarının bile altından kalkabileceği bir oran değil. Konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat”dedi.


Emlak Konut GYO, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) terörist askerleri tarafından yapılan hain kalkışmanın ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak ve konut satışlarını canlandırmak için tarihi bir kampanya başlattı. Emlak Konut'un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olacağı 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor. Kampanya kapsamında yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün olabilecek. Yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. 1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde ise; yüzde 30 peşinatla konut sahibi olunabilecek.


SEKTÖRE İVME KAZANDIRACAK

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Tarihte bir ilk olarak aylık yüzde 0.70, yıllık yüzde 8.4 faiz oranı uygulanacak. Bu, finans kuruluşlarının bile kısa vadede altından kolay kolay kalkacağı bir oran değil" dedi. Kurum, "Kampanya şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak, sektöre ivme kazandıracak. Konut almak isteyenler için de tarihi bir fırsat. Konut sahibi olmak ve gayrimenkule yatırım yapmak için en doğru zaman" diye konuştu. Kurum, kampanyayı düzenleme nedenlerine ilişkin, "Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk milleti, her şeyin en iyisini hak ediyor. 15 Temmuz gecesi ve sonrası büyük bir demokrasi mücadelesi veren milletimiz için yapılması gereken her ne varsa biz bunu yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı. Tarihi bir kampanyayı hayata geçirdiklerinin altını çizen Kurum, bugüne kadar alt gelir grubu için uygulanan oranların orta ve üst gelir grubu için de geçerli olacağını aktardı.


TÜFE 2017'DE GÜNCELLENECEK

Emlak Konut'un şartnamesinde, TÜFE'li satışlarda güncellemenin 2017 yılının ikinci dönemden itibaren başlayacağı öngörülüyor. Şartnamede TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5'i aşması durumunda ise satışlar için güncelleme oranının 6 aylık yüzde 5'le sınırlandırılacağı belirtiliyor. Ticari ünitelerin dönem içerisinde açık artırma usulü ile satışa sunulması durumunda ise, açık artırma tarihinin satış tarihi olarak kabul edileceği ve kampanya şartlarının uygulanacağı anlatılıyor.


HEM DÜKKAN HEM KONUT

Kampanyaya dahil olan projeler arasında, Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları (dükkanlar), Bahçekent Emlak Konutları, Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları (dükkanlar), Başakşehir Merkez Çarşı, Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent (dükkanlar), Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir, Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Park Mavera 2 bulunuyor.


Sabah


Geri Dön