19 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan Galatasaray'ın Florya ve Riva arazilerine proje!

Emlak Konut'tan Galatasaray'ın Florya ve Riva arazilerine proje!

Emlak Konut, Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerinde proje geliştirmek üzere imzayı attı. Proje yapımına konu Florya arsası 22,627 metrekare ve Riva arsası ise 1.076,022 metrekare yüz ölçümüne sahip.




Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerinde proje geliştirmek üzere imzayı attı.


Emlak Konut GYO, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin Riva ve Florya arazisiyle ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.  Açıklamaya göre; Emlak Konut ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22.627,00 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde 1.076.022,18 metrekare  yüzölçümlü arsalar üzerinde, 29.06.2016 tarihinde birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalandı.



Riva için düğmeye bastık


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 8 Haziran'da Florya Metin Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda;  "Yeni kaynak peşindeyiz. Kulübün değerlerini geliştirmek suretiyle, sportif başarıları daha yukarılara çekme ve gelirleri yükseltme şeklinde planlıyoruz. Galatasaray'ın gayrimenkullerini değerlendirme yönünde birçok çalışmamız var. Riva için düğmeye bastık. Yakın bir tarihte bununla ilgili ayrı bilgi aktaracağım. Otel inşaatımız sürüyor, kapalı spor salonu için de son aşamaya geldik. Bunlar kulübe mali yük getirmeyen, ancak gelir sağlayacak projelerdir. Bugünkü kaotik mali durumdan çıkılabilmesi için bu tip projelere ağırlık veriyoruz." demişti.



Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında Florya ve Riva arsaları üzerinde proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandığı bildirildi.


Emlak Konut GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Şirketimiz ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında, İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22 bin 627,00 metrekare yüz ölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde 1 milyon 76 bin 22,18 metrekare  yüz ölçümlü arsalar üzerinde, bugün birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalanmıştır. " bilgilerine yer verildi. 


Açıklamanın ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray Sportif AŞ hisselerinin fiyatı, yüzde 10,3 artışla 22,00 liraya yükselirken, hızlı yükseliş nedeniyle işlem sırasında otomatik devre kesici uygulaması başladı. Galatasaray hisselerinin, Borsa İstanbul'da sürekli işlemlere verilen öğle arasından sonra tekrar işlem görmeye başlaması bekleniyor. Emlak Konut GYO hisseleri ise günün ilk yarısını yatay bir seyirle 2,83 liradan tamamladı.


Galatasaray Kulübü ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ arasında Florya ve Riva'daki araziler üzerinde birlikte proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.


Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Emlak Konuk ile Florya'daki 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve Riva'daki 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalandığı bildirildi.


Kulübün uzun süredir yaşadığı mali zorluklara çözüm bulma konusunda protokolün çok önemli olacağının vurgulandığı açıklamada, "Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir." ifadelerine yer verildi.


Açıklamada, yapılan protokol ile Riva arazisinin yeni oluşan şehir düzenlemesine göre önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebileceği belirtilerek, şöyle denildi:


"Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel kurul onayı alındıktan sonra yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir. Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız. Temmuz ayı divan toplantısında iş birliği detayları kapsamlı bir şekilde üyelerimiz ile paylaşılacaktır."


AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Galatasaray'ın Florya ve Riva'daki arazileri için Emlak Konut ile anlaşma imzaladığı açıklandı.Sarı kırmızılı kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada anlaşmanın detayları şu şekilde paylaşıldı:


Açıklama;

Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut İdaresi arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesi'nde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesi'nde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bugün bir protokol imzalanmıştır.Duran varlıklarımızda değer artışı sağlayarak uzun süredir yaşadığımız mali zorluklara çözüm bulma konusunda bu protokolün çok önemli bir adım olacağı muhakkaktır.

Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir.

Bu protokol ile Riva arazisi, yeni oluşan şehir düzenlemesine göre, önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebilecektir.

Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir.

Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız.

Temmuz ayı divan toplantısında işbirliği detayları kapsamlı bir şekilde üyelerimiz ile paylaşılacaktır.


Galatasaray Spor Kulübü



Yeni Şafak


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin Riva ve Florya arazisiyle ilgili KAP'a açıklamada bulundu. Buna göre Bakırköy, Florya sınırları içinde ve Beykoz Riva'da yer alan arsalara proje yapılacak. Proje yapımına konu Florya arsası 22,627 metrekare ve Riva arsası ise 1.076,022 metrekare yüzölçümüne sahip.

GALATASARAY'I KURTARACAK PROJEGALATASARAY'I KURTARACAK PROJE

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek daha önceden yaptığı açıklamada ilk planlarının Florya'da altyapı tesislerini Riva'ya taşımak olduğunu ve sosyal alanlar sonrasında burayı ihaleye açarak 1.5 milyar TL'yi bulacak bir projeye başlamak olduğunu ifade etmişti. Bunu 1 yıl içinde yapmayı planladıklarını belirten Özbek, ihalenin yüzde 30'unun projeyi üstlenecek firmadan alınmasına karar verdiklerini de vurgulamıştı.

EMLAK KONUT GYO'DAN KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA:


Şirketimiz ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22.627,00 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde 1.076.022,18 metrekare  yüzölçümlü arsalar üzerinde, 29.06.2016 tarihinde birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalanmıştır.

GALATASARAY RESMİ SAYFASINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut İdaresi arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesi’nde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesi’nde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bugün bir protokol imzalanmıştır.


Duran varlıklarımızda değer artışı sağlayarak uzun süredir yaşadığımız mali zorluklara çözüm bulma konusunda bu protokolün çok önemli bir adım olacağı muhakkaktır.

Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir.

Bu protokol ile Riva arazisi, yeni oluşan şehir düzenlemesine göre, önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebilecektir.

Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir.

Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız.

Temmuz ayı divan toplantısında işbirliği detayları kapsamlı bir şekilde üyelerimiz ile paylaşılacaktır.


Habertürk


Haber PR Ajansı'nda şöyle yer aldı



Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında; Riva ve Florya’da yer alan arsalar üzerinde proje geliştirmek için protokol imzalandı. Emlak Konut GYO’nun, arsalar üzerinde geliştireceği projenin toplam arsa değeri ise yaklaşık 508.7 milyon TL olarak belirtildi.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında; İstanbul Bakırköy İlçesi Florya Mahallesi’nde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul Beykoz İlçesi Riva Mahallesi’nde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek amacıyla bir protokol imzalandı.


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut GYO’nun arsalar üzerinde geliştireceği projenin toplam arsa değeri 508,729,251.72 TL olarak açıklandı. 


Protokolün hem Galatasaray Kulübü, hem de Emlak Konut GYO açısından son derece önemli ve verimli olduğunun altını çizen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konuya ilişkin yaptığı açıklamada yatırımların süreceğinin de sinyalini verdi. 


Kurum, “Öncelikle önceki gün gerçekleşen terör saldırısının bizi derinden üzdüğünü belirtmek isterim. Bu terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve yabancı misafirlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yararlılara da acil şifalar diliyorum. 


Özellikle komşularımızla ilişkilerimizin iyiye doğru gittiği, ekonomik ortamın pozitif yönde gelişme gösterdiği şu günlerde gerçekleşmesi ayrıca üzücü olmuştur. 


Biz ülkemiz için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Kronik problemlerinden biri olan ve şehirlerimizi tehdit eden sağlıksız konut stokunun yenilenmesi konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Arsa stokumuzu genişleterek değer katan projeler üreteceğiz. Galatasaray Kulübü'yle gerçekleştirdiğimiz protokolle aldığımız arsalarda da orta ve orta üstü projeler geliştireceğiz" diye konuştu.  

Emlak Konut Nişantaşı ve Halkalıda arsa aldı

Emlak Konut GYO, geleceğe yönelik vizyonu çerçevesinde beş arsanın da satın almasını gerçekleştirdi. Emlak Konut burada da ülke ekonomisine değer katacak önemli projeleri hayata geçirecek.  Emlak Konut GYO, Halkalı’da iki, Şişli Nişantaşı’ndaki üç arsayı 2 milyar 277 milyon lira bedelle aldı. Toplam 959 bin 388 metrekare olan Halkalı’daki iki arsanın satış bedeli 1 milyar 822 milyon lira. Nişantaşı’ndaki toplam 24 bin 468 metrekare olan arsayı ise 455 milyon lira bedelle satın aldı. 



PR




Haber Yeni Asır  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında Florya ve Riva arsaları üzerinde proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandı. Açıklamaların ardından Borsa İstanbul'da işlem gören G.Saray Sportif AŞ hisselerinin fiyatı, yüzde" 10,3 artışla 22,00 liraya yükseldi.


Yeni Asır



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYD) AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında Florya ve Riva arsaları üzerinde proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandı. 


Emlak Konut GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Şirketimiz ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında. İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22 bin 62700 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul ili Beykoz ilçesi Riva Mahallesinde 1 milyon 76 tın 22.18 metrekare yüz ölçümlü arsalar üzerinde, bugün birlikte proje geçirmek maksadıyla protokol imzalanmıştır" denildi. 



Yeni Akit



Haber Yarına Bakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Galatasaray, Florya ve Riva'daki yerleri için 'proje' geliştirmek üzere Emlak Konut ile el sıkıştı. Emlak Konut GYO'dan KAP'a yapılan açıklamada, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile bir protokol imzalandığı belirtildi. Protokol, Bakırköy İlçesi Florya Mahallesi ile Beykoz İlçesi Riva Mahallesindeki arsaları kapsıyor. Anlaşmayı Galatasaray da yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Kulüpten yapılan duyuruda şöyle denildi: "Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut İdaresi arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bugün bir protokol imzalanmıştır." Açıklamaların ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray Sportif AŞ hisseler yüzde 19,96 primle günü tamamladı. 



Yarına Bakış 



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, G.Saray'ın Florya ve Riva arazileri için en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını söyledi. Kurum "Arsalar üzerinde projeler geliştireceğiz. İmzalanan protokole göre arsa bedelinin yüzde 80'i G. Saray'ın ve yüzde 20'si Emlak Konut GYO'nun payı olacak" dedi. 


İhale modelinin hasılat paylaşımı olmasını istediklerini ifade eden Murat Kurum, "Ancak ihalenin yapıldığı günün şartlarına göre farklı bir model de düşünebiliriz. İhale modeline daha sonra karar vereceğiz" diye konuştu. 



Vatan 




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Uzun yıllardır Galatasaray'ın kurtuluş formülü olarak lanse edilen Riva Projesi en sonunda hayata geçiriliyor... Sarı-Kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada. Emlak Konut İdaresi ile Riva'da proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalandığı duyuruldu. 


Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edilen açıklamada ayrıca, "Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir" denildi. Alman bilgilere göre 1 milyon 176 bin dönümlük arazinin 1 milyon 76 bin dönümü projede kullanılacak. Kalan 100 bin dönüm ise Galatasaray yönetiminin Florya'dan taşımayı düşündüğü tesisler için ayrıldı. Emlak Konut projeyi ihaleye çıkaracak ve bir müteahhit firma ile anlaşma sağlayacak. 

GELECEK PARAYLA TÜM BORÇLAR TEMİZLENECEK 

Riva arazisinin üzerinde dev bir gayrimenkul projesi yapılacak. Galatasaray yönetimi, yüzde 34'ün üzerinde hak sahibi olduğu Florya'dan da taşınmayı planlıyor. Fakat bunun için genel kuruldan onay almak gerekecek.

 

Yönetimin bu projeden gelir beklentisinin toplam 1.5 milyar lira olduğu gelen bilgiler arasında. Eğer bu beklenti gerçekleşirse Sarı-Kırmızılılar hem yıllardır belini büken brçlarından kurtulacak hem de kasaya çok büyük bir miktarda para girmiş olacak. 



Takvim



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Galatasaray Kulübü 1.5 milyar lirayı bulan borç yükünden kurtulabilmenin yolunu Florya ve Riva arazileri için Emlak Konut İdaresi'yle anlaşarak buldu. Kulüpten şu açıklama yapıldı: "Galatasaray ile Emlak Konut İdaresi arasında, Florya ve Riva'da toplam 1 milyon 98 bin 649 metrekarelik araziler üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bir protokol imzalandı." 

CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR 

"Riva arazisi, yeni oluşan şehir düzenlemesine göre, önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebilecektir. 

Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir. İmzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız." G.Saray Kulübü mali kriterlere uymadığı için UEFA'dan 1 yıl men cezası alırken, bu sezon Avrupa'ya çıkamayacak. 

ARSA DEĞERİ 508 MİLYON LİRA 

Emlak Konut İdaresi de konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Galatasaray ile Florya ve Riva arazileri üzerinde birlikte proje geliştirmek amacıyla bir protokol imzalandı. Emlak Konut GYO'nun arsalar üzerinde geliştireceği projenin toplam arsa değeri 508,729,251.72 Ura olacak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, protokolün hem Galatasaray Kulübü, hem de Emlak Konut açısından son derece önemli ve verimli olduğunu söyledi.



Star 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Galatasaray, Emlak Konut İdaresiyle Florya ve Riva'yı kapsayan bir anlaşma yaptı. Florya arazisi için, bölgesinde 'emlak işi'ne girdi. Galatasaray ile Emlak Konut İdaresi arasında, Riva arazisi ve Florya'da gerçekleştirilecek projelerle ilgili protokol imzalandı. Açıklamada, "Bu protokol ile Riva arazisi, yeni oluşan şehir düzenlemesine göre, önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebileceği olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir" denildi. Kulüp, konut ve rezidans inşaatından 1.5 milyar TL gelir bekliyor. 



Sözcü 



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Yıllardır Galatasaray Spor Kulübü'nün gündemini meşgul eden Riva arsaları için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) devreye girdi. Şirket ve kulüp ortak proje geliştirmek amacıyla protokol imzaladı. Protokol Florya arsasını da kapsıyor. Proje yapımına konu olan Florya arsası 22 bin 627 metrekare, Riva arsası ise 1 milyon 76 bin metrekare yüzölçüme sahip. Arsalar üzerinde geliştirilecek projenin toplam arsa değeri ise 508 milyon 729 bin TL olarak açıklandı. 

ORTA VE ÜSTÜ İÇİN KONUT 

Galatasaray Spor Kulübü ve Emlak Konut GYO açısından yapılan anlaşmanın son derece önemli ve verimli olduğunun altını çizen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kıırum, yatırımların süreceğinin de sinyalini verdi. Florya ve Riva arazileri için en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını anlatan Murat Kurum, "Bu arsalar üzerinde orta ve üstü gelir grubuna yönelik projeler geliştireceğiz. İmzalanan protokole göre arsa bedelinin yüzde 80'i Galatasaray'ın ve yüzde 20'si Emlak Konut GYO'nun payı olacak" dedi. İhale modelinin hasılat paylaşımı olmasını istediklerini ifade eden Kurum, "Ancak ihalenin yapıldığı günün şartlarına göre farklı bir model de düşünebiliriz. İhale modeline daha sonra karar vereceğiz" diye konuştu.

GÜÇLÜ BİR DEVLETİZ 

"Biz ülkemiz için çalışıyoruz" diyen Murat Kurum, önceki gün İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınayarak, "Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. En kısa zamanda terör belasından kurtulacağız. Ne zaman iyi bir gelişme olsa bu olaylar yaşanıyor" diye konuştu. Kurum, "Şehirlerimizi tehdit eden sağlıksız konut stokunun yenilenmesi konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Arsa stokumuzu genişleterek değer katan projeler üreteceğiz" ifadelerini kullandı. 

KULÜPTEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR 

GALATASARAY Spor Kulübü Derneği de protokol sonucunda şu açıklamayı yaptı: "Duran varlıklarımızda değer artışı sağlayarak uzun süredir yaşadığımız mali zorluklara çözüm bulma çok önemli bir adım olacağı muhakkaktır. Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız.

PROJE AÇIKLANMIŞTI GALATASARAY 

Başkanı Dursun Özbek mart ayında mali genel kurul öncesi Riva arazisi üzerinde yapılacak projeyi görücüye çıkarmıştı. Özbek, yaptığı açıklamada ilk planlarının Florya'da altyapı tesislerini Riva'ya taşımak olduğunu ve sosyal alanlar sonrasında burayı ihaleye açarak 1.5 milyar TL'yi bulacak bir projeye başlamak olduğunu söylemişti. Bunu 1 yıl içinde yapmayı planladıklarını belirten Özbek, ihalenin yüzde 3'ünün projeyi üstlenecek firmadan alınmasına karar verdiklerini de dile getirmişti. 


Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Galatasaray Spor Kulübü, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Florya ve Riva'da iki projenin hayata geçirilmesi konusunda protokol imzalandığını açıkladı. 


Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Duran varlıklarımızda değer artışı sağlayarak uzun süredir yaşadığımız mali zorluklara çözüm bulma konusunda bu protokolün çok önemli bir adım olacağı muhakkaktır" görüşüne yer verildi. 

Devlet güvencesinde 

Açıklamada, "Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir. Bu protokolle, Riva arazisi için önceden hazırlanmış planlar geliştirilerek değerlendirilecek, Florya arazisi için de yeni bir planlama yapılması avantajlı olacaktır" denildi. 


Posta 



Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı


İşte Galatasaray’ın kurtuluş projesi.... Mayıs 2016 itibarı ile 1 milyar 494 milyon TL borcu bulunan Galatasaray, Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut GYO ile imzaları attı.


Galatasaray, “kurtuluş” gözüyle baktığı bu iki projeden tam 1.5 milyar TL gelir bekliyor. G.Saray Başkanı Dursun Özbek, “Bu proje için çok çalıştık, büyük mesai harcadık” dedi.


İHALEYE ÇIKILACAK

Dün taraflar arasında atılan resmi imzaların ardından Emlak Konut GYO, Riva ve Florya arazileri için proje üretip, uygulama hazırlığını yapacak. Daha sonra 22 bin 627 metrekarelik Florya ve 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçüme sahip Riva arsası için projeyi yapacak müteahhit firmanın belli olması adına Emlak Konut GYO, ihale düzenleyecek.


BAŞKAN DİVANDA AÇIKLAYACAK

Sarı kırmızılı yönetimin 1.5 milyar lira gelir beklediği proje bugünden itibaren sarı kırmızılı kulübün bankalar nezdinde de elini güçlendirecek. Dursun Özbek, Temmuz ayında yapılacak olan Divan Kurulu toplantısında iki proje hakkında genel kurul üyelerine detaylı bilgiler verecek.


REAL MADRİD BENZER YÖNTEMLE COŞTU

2000 yılında göreve gelen Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Madrid’in finansal bölgesine yakın olan 120 dönümlük Ciudad Deportiva isimli eski antrenman sahasına, yerel yönetimle yapılan sıkı pazarlıklar sonrasında yeni bir imar çıkarılmasını sağladı. Bu sayede finansal bölgenin içerisinde yer alan arsa, yeni imar izniyle önemli bir değer artışına sahne oldu.


500 MİLYON EURO

Perez değer artışını paraya çevirmek amacıyla, arsanın yüzde 20’sini gayrimenkul geliştirme fonlarına sattı. Burada yapılan plazanın satışından 500 milyon Euro’luk bir finansal kazancı da kulübün kasasına koymayı başardı.


Başkan, ayrıca, Real’in elinde olan yüzde 80 oranındaki arsayı da yerel yönetime devrederek, karşılığında halka açık bir park ve takıma ait bir spor tesisi yapılmasını sağladı.


FLORYA iÇiN HAVALiMANLARI BEKLENECEK

Galatasaray’ın yeni projesinin ilk ayağını Riva oluştururken, Florya da önemli bir gelir kaynağı oluşturacak. Öncelikle Riva, ardından Florya projesinin hayata geçirilmesi düşünülüyor.


BAŞKAN YETKİ İSTEYECEK

Florya arazisi planlarının yaşama geçirilmesi konusunda üçüncü havalimanı ile araziye yakın Atatürk Havalimanı’nın taşınması ile ilgili projelerin tamamlanması beklenecek. Bu projelerin ardından değerinin daha da artacağı düşünülen Florya arazisine daha fazla gelir getirecek yatırımlar yapılacak.


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 22 bin 627 metrekarelik Florya arazisi için genel kurul üyelerinden yetki isteyecek.


GALATASARAY HİSSELERİ FIRLADI

Galatasaray'ın iki arazi için protokol imzalaması Borsa İstanbul’daki hisselerine doping etkisi yaptı. Yüzde 20’ye varan yükselişle borsanın en çok yükseleni olan hisselerin değeri 23.92 liraya çıktı. Hisseler güne 20 liradan başlamıştı.


ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

G.SARAY Kulübü, Emlak Konut İdaresi ile yaptığı anlaşmaya ilişkin bir duyuru yaptı. Duyuruda özetle şu ifadeler kullanıldı:


BİZZAT KATKI YAPTI

“Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut İdaresi arasında; Florya Mahallesi’nde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve Riva Mahallesi’nde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bir protokol imzalanmıştır.


Bu protokolün imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız.”


Hürriyet



Geri Dön