26 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan iki hasılat paylaşımı ihalesi

Emlak Konut'tan iki hasılat paylaşımı ihalesi

Geçen hafta yaptığı Ayazma ihalesinde konutun dev şirketlerinin rekabetini gören Emlak Konut GYO iki yeni ihale için düğmeye bastı



Emlak Konut GYO 4 yıldır arz fazlası olduğu gerekçesiyle İstanbul Bahçeşehir ve  İzmir  Mavişehir'de hasılat paylaşımı modeliyle arsa ihaleye çıkartmıyordu.

Emlak Konut'un yapacağı ilk ihale Bahçeşehir'de. Bahçeşehir 2. Bölge'deki 41 bin 909 metrekare arsa üzerine yaklaşık 600 konut ve 20 bin 954 metrekare alanlı ticaret merkezi yapılabilecek. Bu arsaya daha öhce bodrum merkezli Yapı Endüstrisi Başkaşehir projesini inşa etmek için düğmeye basmıştı. Daha sonra yaşınılan sorunlar nedeniyle  TOKİ  ve Emlak Konut GYO projeye el koymuş ve arsayı geri almıştı.

İhale 21 Ocak'ta gerçekleştirilecek. İhaleyi kazanan belediyeden gerekli izinleri alarak inşaata hemen başlayabilecek.

Emlak Konut GYO'nun ikinci ihalesi ise İzmir'de. Kurum İzmir Mavişehir 5. etaptaki 20 bin 955 metrekare arsayı ihale edecek. Arsanın inşaat izni 31 bin 432 metrekare. İhale 19 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.

İhale iki oturumla yapılacak. Kapalı zarf teklif alma ve pazarlık açık arttırma usulüne göre iki oturum halinde yapılacak ihalenin ikinci oturumunun yapılacağı yer ve zaman, birinci oturum yapıldıktan sonra ihalenin ikinci oturumuna katılma hakkı elde eden isteklilere şirket tarafından yazı ile bildirilecek.

Arsalarla ilgili değerlendirme yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bahçeşehir'deki arsamız Bahçeşehir'in merkezinde proje yapılacak son arsalardan birisi. TOKİ'nin elinde de bitiğişindeki arsa var. Bunun dışında Bahçeşehir'de proje yapacak arsa yok. İzmir'deki arsamız ise deniz manzaralı. KOÇTAŞ'ın bitişiği. Hemen inşaata başlanabilecek nitelikte" dedi.

Tebernüş Kireçci/ Milliyet

Geri Dön