25 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı açıklaması

Emlak Konut'tan Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı açıklaması

Emlak Konut GYO, "İstanbul Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ile ilgili olarak bir açıklama yaptı



Emlak Konut GYO, kamuoyunda Tulip Turkuaz projesi olarak bilinen "İstanbul Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi”nin gerçekleştiildiği arsanın satışı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Şirketimiz aleyhine Tulip Gayrimenkul yetkilileri tarafından hazırlanarak basına dağıtılan haksız ve gerçeğe aykırı beyanlar nedeniyle aşağıda yer alan açıklamaları kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Şirketimiz ile TULİP-FMS-MERTKAN-İLCİ ADİ ORTAKLIĞI arasında 03.08.2006 tarihli “İstanbul Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” sözleşmesi akdedilmiş olup 17.08.2006 tarihinde yükleniciye yer teslimi yapılmıştır. “İstanbul Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” sözleşmesine göre işin süresi yer tesliminden itibaren 900 takvim günü olup, iş bitim tarihi 02.02.2009'dur.Yükleniciye 471 gün süre uzatımı verilerek iş bitim tarihi 19.05.2010 olarak tespit edilmiştir.
Yüklenici iş programını ciddi boyutta aksatması sebebiyle defalarca uyarılmış, buna rağmen işi kabul edilen sürede bitiremediği gibi iş, fesih tarihinde %5 mertebelerinde kalmıştır. Yapım ruhsatlarının da dahil edildiği 29.04.2010 tarihi itibariyle düzenlenen ve 13.05.2010 tarihinde Şirketimiz tarafından onaylanan 3 nolu İnşaat İlerleme Durum Tespit Tutanağı'na göre de İlerleme Oranı %10,17'dir.

Projede Şirketimiz tarafından onaylanan konut satışı 225 adet olup bunların satış bedeli toplamı 40.569.083-TL.'dir.

Öte yandan, Adi Ortaklığı oluşturan firmalardan İlci İnş. Sah. Ve Tic. Ltd. Şti., hissesini Şirketimiz onayı bulunmadan 15.01.2008 tarihinde Mertkan İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.ne devretmiş, Mertkan İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. de  Ankara  7. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2007/616 E. 2009/143 K. sayılı kararı ile iflas etmiş ve iflas kararı kesinleşmiştir. Dolayısıyla Adi Ortaklık tasfiye sürecine girmiştir. İhaleye katılım için gerekli “İş Deneyim Belgesi” Mertkan İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından verildiğinden sözleşmenin ilgili maddeleri uyarınca iş deneyimi bulunan başka bir firmanın adi ortaklığa alınması aksi halde sözleşmenin feshedileceği Adi Ortaklığa ihtar edilmiştir. Daha sonra pilot ortak Tulip Gayrimenkul AŞ nin hissedarları tarafından Şirketimize gönderilen ihtarnamede hisselerinin hukuka aykırı işlemlerle diğer şirket yetkilileri tarafından kendi adlarına geçirildiği, bu konuda açılan davanın lehlerine neticelenerek hisse devrinin iptaline, yokluklarında gerçekleşen Genel Kurul toplantısının butlan nedeniyle iptaline, Genel Kurul toplantısında alınan karar ile oluşturulmuş imza sirkülerinin de iptaline karar verildiği, karar aksine işlem yapılmaması hususu Şirketimize ihtar edilmiştir. Ayrıca Adi Ortaklığı oluşturan diğer firma FMS Mimarlık Ltd. Şti. yetkilileri ve Tulip Gayrimenkul A.Ş. yetkilileri arasında da gerek cezai gerekse hukuki bir çok davanın derdest bulunduğu tespit edilmiştir.

“İstanbul Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” sözleşmesi arsa satışı temelinde inşaat yapım sözleşmesi olup kesinlikle Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi değildir. Yüklenici ile akdedilen sözleşmede “FESİH” prosedürü kabul edilmiş olup Şirketimizce fesih işlemlerinde bu prosedüre riayet edilmiştir.
“İstanbul Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” sözleşmesi feshedilmiş olup yüklenicinin inşaat, satış  vs. tüm faaliyetlerini devam ettireceği iddiaları hukuki temelden yoksundur.

TULİP-FMS-MERTKAN-İLCİ Adi Ortaklığı'nın TULİP TURKUAZ Projesi kapsamında konut satış yetkisi  fesih tarihinden itibaren kaldırılmış ve SATIŞLAR DURDURULMUŞTUR. Şu an, Şirketimiz dışında konut satışına yetkili bir kişi veya kurum bulunmamaktadır. Bu sebeple ŞİRKETİMİZ EMLAK KONUT GYO A,Ş,'nin ONAYI  olmaksızın yapılmış veya yapılacak satışlar Şirketimizi bağlamayacak, ŞİRKETİMİZ hiçbir sorumluluk altına girmeyecektir.

Ancak, Şirketimizin HALİHAZIR Konut Alıcılarına karşı yükümlülükleri  devam edecek, gerekli tedbirler süratle alınacaktır.

Yüklenicinin inşaat ve satış işlemlerine devam etmesi  mali-idari ve cezai sorumluluklarını gerektirecektir. Bu konuya ilişkin Cumhuriyet Savcılığı nezdinde yapılacak şikayet hakkımız başta olmak üzere tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz.

Firmanın iddialarının aksine fesih kararı, Şirketimizin tüm diğer iş ve işlemlerinde olduğu gibi Yönetim Kurulu üyelerinin oybirliği ile alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur


Geri Dön